3 metai kalėjime arba 30 000 000. Ką visiškai uždraudė valgyti Pietų Korėja  (1)

Šunų mėsos patiekalai Pietų Korėjoje laikomi vaistiniais preparatais ir vartojami nuo stiprių peršalimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjos parlamentas visiškai uždraudė valgyti šunų mėsą. Tokie patiekalai šalyje laikomi vaistais, o juos dažniausiai valgo vyresnioji karta. Piliečiai, auginantys šunis maistui arba sąmoningai perkantys tokią mėsą, bus baudžiami pinigine bauda arba įkalinami.

Apie tai praneša CNN.

„Pagal įstatymo projektą kiekvienas, kuris nužudo šunį maistui, gali būti nuteistas iki trejų metų kalėjimo arba iki 30 mln. Korėjos vonų (21 000 eurų) bauda“, – sakė šaltinis.

Įstatymo projekte patikslinama, kad visiems, kurie veisia šunis maistui arba sąmoningai perka, veža, laiko namuose ar parduoda iš šunų mėsos pagamintus gaminius, taip pat gresia baudos ir laisvės atėmimo bausmės.

Šunų mėsos patiekalai Pietų Korėjoje laikomi vaistiniais preparatais ir vartojami nuo stiprių peršalimų. Aistrą šunų mėsos patiekalams Pietų Korėjoje dažniausiai jaučia vyresnės kartos atstovai, kurie taip gydėsi jaunystėje, kai šalyje nebuvo kitų prieinamų „vaistų“.

 

Pietų Korėjos vyriausybės duomenimis, 2023 metais šalyje buvo atidaryta apie 1150 šunų fermų, 34 skerdyklos, 219 platinimo įmonių ir apie 1600 restoranų, tiekiančių šunų mėsą.

Priminsime, kad dar 2021 metais šalies prezidentas paklausė premjero Kim Boo-kyum, ar laikas pagalvoti apie visišką šunų mėsos vartojimo uždraudimą, praneša „The Korea Herald“. Pranešama, kad pareigūnai aptarė planą, kaip pagerinti paliktų augintinių apsaugos sistemą. Kitų detalių prezidento spaudos sekretorius neatskleidė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai (1)