Raginama plėsti Nobelio premijas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zergas 2010-10-05 13:28
manau kad nera ko plesti to saraso,tegu koks Gatesas ikuria savo fonda ir galbut po 20 metu zmones lauks sios premijos lauretu IT srityje?pvz matematikai turi Fields medali kuris prilygsta Nobelio premijai(kadangi kazkoks matematikas nuviliojo jo suzadetine Alfredas nusprende savotiskai atkersyti matematikams)
Indigo89 2010-10-05 15:59
Cia ta nobelio premija dabar yra suprantama kaip bendrai "geriausiu mokslininku" apdovanojimo ceremonija. Is tiesu geriausi mokslininkai ir nobelio premijos laureatai buvo tie pats zmones pries 15-20 metu. Dabar tie laureatai tera dalis geriausiu mokslininku. Ta dalis, kuri dirba srityje, kuria domejosi nobelis. O jis negalejo dometis ateities mokslo kryptimis. Dar 10 metu ir nobelio premija tebus eilinis renginukas apdovanojantis "senoviniu" mokslo sriciu ekspertus.
Jogundas 2010-10-05 17:00
Indigo89, prašau pateikti kokios nors gamtos mokslo srities, kuri nepatenka į Nobelio apdovanojimų sąrašą, pavadinimą. Dar vienas pseudomokslininkų noras gauti pinigų! Jei atradimas toks svarbus, kad vertas premijos, ją ir duoda, kaip ir rašo straipsnyje. Beje, puiki pozicija klimato kaitos klausimais
kionig 2010-10-05 19:36
Nobelis pries mirdamas savo testamente parase, kad neteiktu sios premijos matematikams, tame tarpe gaunasi, kad IT pasiekimu srityje negauna tos tikrosios nobelio premijos. Bet uztat yra isteigtas kitas fondas, kuris duoda uz matematinius pasiekimus Abelio premija. Kiek ji ekvivalenti Nobelio premijai sunku vertinti, na bet piniginiu poziuriu tai mazdaug tas pats gal.