Rusai sumokės bet kokią kainą, kad išvengtų kovos - Rusijos armijos „paslaugų“ kainoraštis  ()

Rusijos kareivių moralė nuolat prastėja, ir jie daro viską, kad išvengtų išvykimo į frontą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su korupcija Rusijos kariuomenėje susijusių baudžiamųjų bylų skaičius toks pat didelis nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios. Vienintelis dalykas, kuris keičiasi, yra „paslaugų“, už kurias moka Rusijos kariai, katalogas, teigia nepriklausoma tyrimų tarnyba „Verstka“.

Daugelis vadų už atitinkamą mokestį yra pasirengę pasiūlyti kariams laisvas dienas, mokymus, karinį laipsnį ir net C kategorijos vairuotojo pažymėjimą.

Rusijos kariai gali nusipirkti pažymą apie sužeidimą, taip pat gauti valstybinių apdovanojimų sąrašą už dalyvavimą kovinėse užduotyse arba už tai, kad išvengė kovinių užduočių.

Nepaisant to, kad Rusijos kariuomenė oficialiai draudžia naudotis mobiliaisiais telefonas, kariai nuolat pažeidinėja šią taisyklę - žinoma, už pinigus. Standartinis „mokestis“ už telefono radimą pas karį yra 2 000 rublių (20 Eur), kuris figūruoja daugelyje nuosprendžių, susijusių su korupcija kariuomenėje.

 

Už atleidimą nuo tarnybos vienai dienai imamas nuo 1 000 iki 2 500 rublių (10 – 25 Eur) mokestis, kuris nesikeičia nuo pat karo pradžios. Tačiau tai yra ribotos trukmės privilegija, nes šiuo metu kariai negali sau leisti ilgai neatvykti į tarnybą net už kyšius vadams.

Dar daugiau teismo bylų yra iškeltos dėl kyšininkavimo, susijusiu su gydymu ligoninėse, ypač su gydytojų išduodamomis atostogų pažymomis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(0)
(67)

Komentarai ()