Keliais žingsniais į priekį. 6 žmonių partnerystė. Ką sugalvojo Vokietija  (1)

Vokietijoje bus pristatytas naujas partnerystės tipas – santykius įtvirtinti galėtų iki 6 žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keliais žingsniais į priekį. Vokietijos vyriausybė planuoja iki 2025 metų įvesti naują partnerystės modelį, vadinamą Verantwortungsgemeinschaften. Tai būtų 2-6 žmonių partnerystė.

Apie tai rašo „The Mayor“ ir „BR 24“.

Verantwortungsgemeinschaften reiškia „atsakomybės visuomenė“ ir apibūdina naujo tipo žmonių partnerystės modelį. Tai leis asmenims pasidalyti tokias pareigas kaip globa, finansai ir būstas įstatymiškai, panašiai kaip sutuoktiniai.

Šios partnerystės skirtos palengvinti kasdienį gyvenimą žmonėms, kurie nori prisiimti ilgalaikę atsakomybę vienas už kitą.

Be to, Verantwortungsgemeinschaften taip pat leis daugiau nei dviem asmenims sudaryti tokią partnerystę. Tačiau bus šešių žmonių limitas. Tokį susitarimą gali sudaryti tik artimai vienas kitą pažįstantys asmenys.

Pagal Vyriausybės planus tokia partnerystė turi būti patvirtinta notaro, o tam būtina sudaryti sutartį. Sutartis gali būti nutraukta bet kuriuo metu, kai to pageidauja bent viena šalis.

 

Pažymima, kad ši santykių forma gali būti naudinga tam tikriems žmonėms. Pavyzdžiui, vyresnio amžiaus žmonėms, praradusiems partnerį, arba vienišiems, kurie atsiduria panašioje situacijoje. Jauniems žmonėms, norintiems gyventi kartu bendrame bute ir rūpintis vienas kitu, taip pat vienišiems tėvams.

Sistema turės keturis skirtingus lygius, iš kurių partneriai galės rinktis. Pagrindiniu lygiu tokia partnerystė turėtų turėti tik keletą teisinių punktų. Pavyzdžiui, vienas partneris po ligos gali būti laikomas kito globotiniu – teismui nereikia toliau tirti artimų jų santykių. Pasirašę aukščiausio lygio partnerystės sutartį, partneriai gali dalytis būstu, finansais ir rūpintis vienas kitu.

 

Tačiau kritikai nelabai tiki Verantwortungsgemeinschaften sėkme. Centro dešinės politikai pažymėjo, kad dėl šių santykių Vokietijoje poligamija taps įmanoma, o tai prieštarauja dabartiniams šalies įstatymams, draudžiantiems kelias santuokas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(7)
(2)

Komentarai (1)