„100 mlrd. Bundesverui.“ Galinga žinia iš Vokietijos  ()

„Mūsų pasaulio tvarkai gresia pavojus.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos vyriausybė per ateinantį dešimtmetį nori daugiau investuoti į savo ginkluotąsias pajėgas. Vokietijos kancleris Olafas Scholzas tai pareiškė Bundesvero konferencijoje, rašo „Tagesschau“.

Jis kalbėjo apie „lūžio tašką“, kuris aiškiai parodė stipraus Bundesvero poreikį ir patikino karo lyderius, kad valdžia ilgainiui daugiau investuos į gynybą.

Scholzas sakė, kad Vokietija kitais metais pasieks NATO sutartą tikslą, kad gynybos biudžetui būtų skirta bent 2% bendrojo vidaus produkto.

Jis pažymėjo, kad pasaulinė politinė situacija su Rusijos agresijos karu prieš Ukrainą ir teroristinės organizacijos „Hamas“ išpuoliais prieš Izraelį rodo, kokios svarbios yra gerai išdėstytos pajėgos, sakė kancleris.

„Mūsų pasaulio tvarkai gresia pavojus... Šiandien niekas negali rimtai abejoti tuo, ko mes Vokietijoje jau seniai vengėme, t.y., kad mums reikia galingo Bundesvero“, – sakė Scholzas.

Praėjus keliems mėnesiams po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, Bundestagas įsteigė specialų fondą Bundesverui, kurio vertė 100 mlrd. Scholzo teigimu, iki metų pabaigos du trečdaliai šios sumos bus susieta su gynybos sutartimis.

 

Tačiau specialaus fondo sukūrimas buvo tik pirmas žingsnis, pabrėžė Scholzas. Norint ilgalaikėje perspektyvoje pasiekti dviejų procentų tikslą, gynybos biudžetui kasmet reikės papildomų per 20 milijardų eurų pajamų. Vokietijos kancleris pažymėjo, kad taip pat būtina įveikti „organizacinius ir biurokratinius sunkumus“, kurie ilgus metus trukdė karybos plėtrai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(4)
(98)

Komentarai ()