Tai ne blefas. Skandalingasis Trumpo pareiškimas turi prasmę (Video)  ()

Šiandien maždaug pusė NATO šalių viršijo 2 % BVP skirti gynybai tikslą. Bendras augimas tęsiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Donaldas Trumpas sakė galintis paskatinti rusus pulti bet kurią NATO sąjungininkę. Kalbame apie tas šalis, kurios neįvykdė savo finansinių įsipareigojimų blokui.

Analizės ir strategijos centro vadovas Igoris Chalenko „24 kanalui“ komentavo, kad kalbame apie „epą“ per pirmąjį D. Trumpo prezidentavimą. Tada jis pareikalavo, kad Europos šalys, kurios yra NATO narės, gynybai skirtų daugiau nei 2 % BVP.

„Panašu, kad dabartinis kandidatas į prezidentus D. Trumpas pagal 2017-2018 metų rodiklius šiek tiek atsiliko. Atsižvelgiant į Rusijos vykdomą karą prieš Ukrainą, jos (NATO šalys) palaipsniui didina savo finansavimą“, – sakė I. Chalenko.

Šiandien maždaug pusė NATO šalių viršijo 2 % BVP skirti gynybai tikslą. Bendras augimas tęsiasi. Dabar svarbu parodyti, kad Aljansas yra vieningas abiejose Atlanto pusėse.

„Pavyzdžiui, Olafo Scholzo susitikimas su Joe Bidenu Baltuosiuose rūmuose yra dar viena tokios vienybės išraiška. Tiesą sakant, visai realu tikėtis šio politinio „epo“ pabaigos antroje kovo pusėje po super antradienio“, – sakė Analizės ir strategijos centro vadovas.

Kas yra super antradienis?

 

Tai svarbi data 2024 m. prezidento rinkimų kampanijai. Kovo 5 dieną vienu metu planuojami pirminiai rinkimai 15 valstijų ir 1 JAV užsienio teritorijoje.

Donaldas Trumpas dar kartą parodė, kad nori tam tikros „Monro doktrinos“. Europa yra atskira ir JAV yra atskira. Igoris Chalenko mano, kad buvęs Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas tikrai neblefuoja.

Tai jau tiesiogiai veikia Kongreso darbą. Ir dėl jo asmeninės pozicijos blokuojamas pagalbos teikimas JAV sąjungininkams ir partneriams visame pasaulyje. Tai ne blefas, tai tikras sabotažas“, – pridūrė Analizės ir strategijos centro vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(7)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: