„Forbes“ įvardijo įtakingiausius pasaulio žmones

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sloth 2010-11-09 07:57
Kinijoje, kaip anksčiau, taip ir dabar visa valdymo struktūra yra paslėpta tiek nuo žurnalistų, tiek nuo gyventojų tiek nuo pačių žemesniųjų partijos narių. Teigti, kad valdo vienas ar kitas yra kvaila. Ten praktiškai niekada neaišku kas yra atsakingas už vieną ar kitą sprendimą.
Pumper 2010-11-09 08:41
Kame ten naudingumas, kai tos paskolos paskui neturi iš ko atiduoti? Paprastas bankas nuo Kinijos skiriasi tuom, kam Kinijos klientas JAV niekur nedings, ir jei labai reikia, prispausdins papildomų popieriukų.
FtBall 2010-11-09 11:18
Va va, dėl tokių išsišokkėlių ir kenčia dabar religija. Juk Religijoje tūrėtų būt Dievas aukščiausiai, juk popiežius neva yra tik Dievo marionetė. Ir jei dar kam nors neaišku, tai: Ateizmas - kažkokia sovietų nesamonė, sukurta prieš krikščionybę. Aš esu tiesiog bedievis, netikintis ir pan, bet tikrai nesu ateistas. O va, tas Indigo89 tai tikras ateistas, nes niekina krikščionybę ir iškelia kažkokią savo religiją, kurios "vadovas" yra popiežius, aukščiau krikščiuonybės su pačiu Dievu iš didžiosios raidės priešaky.
batusia 2010-11-09 18:38
Ateizmas - nėra sovietų sukurta nesąmonė. Ir ateizmas nėra prieš krikščionybę. Ateizmas - netikėjimas dieviškumu. Ateizmas turi labai daug pakraipų (tai priklauso nuo nusistatymo ko nėra: ar tik kažkokios visagalės būtybės ar ir kitokių antgamtinių reiškinių). Jei tu esi netikintis - tu ateistas, nori tu to ar ne... Į ateizmo sąvoką neįeina kitokių pažiūrių niekinimas, lygiai taip pat, kaip į krikščionybės sąvoką neįeina kitų religijų atstovų žeminimas... Čia jau priklauso nuo žmogaus išsilavinimo lygio.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-11-09 18:51
O kodėl kažkas norėtų paminti kitų įsitikinimus? Kokią tai naudą teikia paminančiąjam įsitikinimus individui? Svarbesniu patampa, ar kaip?
batusia 2010-11-09 18:55
Liguistą malonumą jaučia proceso metu...
FtBall 2010-11-09 19:24
Na, suklydau patikėdamas tuo, ką man sakė istorijos mokytoja. Tačiau, wikipedijoje radau straipsnį apie ateizmą. Na, nėra labai svarus argumentas, bet vistiek, šis bei tas. Svarbiausia straipsnio vieta: "11,9 % nereligingų žmonių, kurių gretose apie 2,3 % buvo ateistai" Tai rodo, kad ateizmas nėra lygu bedievystei. http://lt.wikipedia.org/wiki/Ateizmas
FtBall 2010-11-09 19:28
P.S. Aš netikiu į jokį dievą, tačiau tikrai nesu ateistas. Nori kas nors to ar ne, aš nesu ateistas. Kiti tegu galvoja, kad aš ateistas, tegu pateikia apibrėžimus, įrodo, kad aš ateistas, bet aš sau būsiu tiesiog bedievis. Man ateizmas - religija, o religijos nenoriu.
batusia 2010-11-09 19:48
Sloth 2010-11-09 19:48
Ateizmas nėra religija. Ateizmas - tikėjimas. Tikėjimas ir religija nelygūs dalykai. Tačiau lygiai taip pat klysta ir tie, kurie teigia, kad ateizmas nėra tikėjimas. Dauguma žiūriu maišot ateizmą su agnosticizmu ( nežinau tikslaus termino, Agnostic berods anglų kalba.). Edit : Batusia, truputi nušneki. Bedievystė tikrai nėra ateizmo sinonimas. Nežinau kas rašė tą konkretų tavo apibrėžimą, bet arba tu jį neteisingai interpretuoji, arba jis yra netikslus. Bedievystė - dievo neturėjimas, ateizmas - tikėjimas, kad tokio dalyko kaip dievas, ar kūrėjas nėra. Tai, kad tu "neturi" dievo, nereiškia, kad tu tiki, kad dievas apskritai neegzistuoja. Vėlgi maišomas agnosticizmas su ateizmu....