„Forbes“ įvardijo įtakingiausius pasaulio žmones  (30)

JAV žurnalo „Forbes“ sudarytame 68-ių įtakingiausių pasaulio žmonių sąraše šiemet pirmoji vieta skirta Kinijos lyderiui Hu Jintao. Praėjusių metų sąrašo lyderis JAV prezidentas Barackas Obama liko antroje vietoje. Pirmajame dešimtuke dominuoja įtakingiausių pasaulio valstybių lyderių pavardės, tačiau jau antrus metus iš eilės į jį patenka ir vienas iš IT technologijų pasaulio magnatų – „Microsoft“ įkūrėjas Bilas Geitsas (Bill Gates). Visame sąraše IT pasaulio atstovų yra ir daugiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalo teigimu, 67 metų Hu Jintao vykdo „beveik diktatorišką“ vieno penktadalio pasaulio gyventojų kontrolę ir gali priimti sprendimus be biurokratų ar teismų įsikišimo. Tuo metu antroje sąrašo vietoje likęs B.Obama vadovauja didžiausiai pasaulio armijai ir galingiausiai ekonomikai.

Trečioje vietoje atsidūrė Saudo Arabijos karalius Abdullahas al Saudas, vadovaujantis didžiausias žaliavinės naftos atsargas pasaulyje turinčiai karalystei. Ketvirtoje vietoje įrašytas Rusijos premjeras Vladimiras Putinas, o šios šalies prezidentas Dmitrijus Medvedevas liko tik 12-oje vietoje. „Forbes“ manymu, V.Putinas „vis dar tampo marionetės virveles“. Penkta vieta atiteko popiežiui Benediktui XVI, o šešta – Vokietijos kanclerei Angelai Merkel, kuri įvardijama kaip galingiausia moteris pasaulyje.

Dešimtoje vietoje, kaip ir pernai, yra „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas, o jo konkurentas „Apple“ vadovas Steve‘as Jobsas liko 17-oje vietoje.

Paieškos svetainės „Google“ steigėjams Larry Page'ui ir Sergejui Brinui skirtos 22-a ir 23-ia pozicijos, o socialinio tinklalapio „Facebook“ steigėjas Markas Zuckerbergas užėmė 40 vietą. Jis aplenkė Jungtinių Tautų generalinį sekretorių Ban Ki-Mooną, kuris liko 47-oje vietoje, ir teroristų grupuotės „al Qaeda“ lyderį Osamą bin Ladeną, kuriam sąraše skirta 57-a eilutė.

Paskutinė, 68-a vieta, skirta interneto portalo „WikiLeaks“ steigėjui Julianui Assange‘ui.

Visą įtakingiausių 2010 m. pasaulio žmonių sąrašą rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (30)