Britanijoje policininkai vietoj radijo ryšio siųs SMS  (10)

Didžiosios Britanijos policininkai dėl brangumo yra priversti atsisakyti bendravimo radijo ryšiu ir pereiti prie trumpųjų žinučių (SMS) siuntimo. Sklinda gandai, kad kiekviena limitą viršijanti radijo ryšio sekundė kainuoja 2 svarus sterlingų, praneša „Sify“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vien tik praėjusiais metais tokie brangūs radijo ryšio tarifai leido bendrovei „Airwave Solutions“, kuri aptarnauja Didžiosios Britanijos pagalbos tarnybas, uždirbti pelną, kuris buvo didesnis už mobiliojo ryšio bendrovės „Vodafone“ pelną.

Dorseto (Dorset) policijos federacijos pirmininkas Klaivas Čemberlenas (Clive Chamberlain) sakė, kad itin brangias „Airwave Solutions“ radijo ryšio paslaugas primetė pati Britanijos vyriausybė.

„Mums buvo labai svarbu turėti saugią ryšio sistemą. Tačiau dabar ji yra per brangi. Mūsų vadovybė mums liepė kaip galima dažniau siųsti trumpąsias žinutes. Kelių pasitarimų metu aukštas pareigūnas mus informavo, kad Dorseto policijai kiekviena limitą viršijanti radijo ryšio sekundė kainuoja du svarus. Mums liepta siųsti žinutes, nes tai neva leidžia sutaupyti tūkstančius svarų sterlingų“, – sakė K. Čemberlenas.

„Airwave Solutions“ tvirtina, jog pareiškimas apie du svarus už sekundę neatitinka tiesos. „Mes nesame nustatę radijo ryšio naudojimosi tarifo. Tiesiog reikalaujame mokėti už radijo ryšį, naudojamą dažniau nei sutartyse numatyta“, – teigia kompanijos atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Londono žinios
Londono žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)