Slovėnas bandė išgyventi už 1 eurą per dieną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

batusia 2010-11-26 15:39
Nu neblogą projektuką atliko Jei jau taupyti, tai ne taip drastiškai, nes manau, ilgalaikė tokia mityba gali atsiliepti sveikatai.
immortallt 2010-11-26 17:49
Batusia, seip sveika mityba yra tikrai pigi. Pagrindas yra kruopos ir darzoves. jeigu auginiesi darze darzoves, tai belieka pirkti kruopas ir ne greitam paruosimui kur buna, o normalias. Duona parduotuveje irgi yra salyginai brangi. Mesa nera butinas racionas ir tuo labiau ne kasdien. Visi pusgaminiai tai is vis yra prabangos dalykas pagal kaina. Namuose issiverdu sriubos net su mesa dideli puoda, kurio man uztenka 2 dienom uz kokius 10LT. Apetitu as jau tikrai nesiskundziu.
ligonis 2010-11-26 18:08
ziema truputi sunkiau su darzovem. ir isvis, kruopos su darzovem neskamba labai skaniai, o mesa su kalnu darzoviu - puiku.
zahiraz 2010-11-26 18:08
Klaidinantis pavadinimas "Slovėnas bandė išgyventi už 1 eurą per dieną". Slovėnas IŠSIMAITINO uz 1eura per diena. O kur dar elektra sunaudota orkaitėje,duonai kepti? beja,ir pacia orkaite dar reikia isigyti,vandens aiškiai irgi neiskaičiavo..na,mano nuomone,idiotiškai cia viskas skaiciuota.
Nightkid3 2010-11-26 18:40
Jo pavadinima tikrai galetu pakeisti, as jau tikejausi juodosios kronikos straipsnio...
M.Mantas 2010-11-26 19:21
Kvailas eksperimentas. Turint savo ūkį tai galima ne tik nemokamai išsimaitint, bet ir uždirbt. Čia viskas nuo aplinkybių priklauso. Tos neturtingos šalys neturi tam tinkamos žemės. Tuo tarpu pas mus ES net sumokėjo, kad žmonės paliktų žemės ūkį.
Strong_Bad 2010-11-26 19:49
Eksperimentas, kaip eksperimentas - nieko idijotisko nematau. Pats pries koki 10 metu buvau isigudrines bendrabuty isgyvent uz 2-3 lt per diena maistui, zinoma siai dienai tai jau kokiu 5 lt reiktu. Sakysit mociute applesiau ir bulviu maisa atsivezes buvau, bet ne, viska pirkau is parduotuves. O kad jis darza turejo ir palankiu metu dare eksperimenta (kai dazooves jau buvo uzaugusios), tai kiek nesaziningai, reikejo iskaiciuot sita. Juk tuos afrikieciu 96 eurocentus maisti skaiciavo maisto kieki kuris iseina uz ta piniga vietinem kainom, o pinigu pas juos manau ne kiekvienas ir turi. Jei ten toks "skurdas" tai greiciausiai naturalus mainai placiai paplite. Cia uz ta eura vargu ar privalgysi, o kitur ziurek apsirysi negyvai.
Sarunas 2010-11-26 20:16
nu taip!!! Mėsa nėra būtina? Dar ir kaip būtina. Ne veltui vegetarų kraujas yra toks menkas, kad net jų kraujo neima kaip donorų.
gedas 2010-11-26 20:42
yra ir lietuvis, atlikęs tokį eksperimentą, geriau apie jį būtų parašius redakcija, beje jis daržo neturėjo: http://ilgius.blogas.lt/tag/maistui-4-ltd
MindaugasV85 2010-11-26 21:22
10 litų dienai - 5 dienas ištvėriau (50Lt). Teko nerūkyt Bet dar per klaidą nusipirkau kečupo už beveik 9 litus (felix eco, kai kiti felix ~3,5Lt kainuoja).
Skaitytojas 2010-11-26 23:04
Duokit ta straipsni Kubiliui paskaityti. Tai greit pamatysit kaip ir uz puse euro isgyvent galima Na o jei rimtai- koks tokiu eksperimentu tikslas? Zmogaus prigimties nepakeisi- vien su duonos riekia sotus nebusi. Jaustis laimingam reikia daugiau nei 1 euro...
immortallt 2010-11-26 23:51
Nesakau, kad visiskai nereikalinga, bet valgyti kasdien tikrai nera reikalinga. Tuolab mesa galima pakeisti pigesnia zuvimi. Ir tinkamai besimaitinantys vegetarai (lietuvoje deja tai sudetinga) gyvena visaverti gyvenima. Paziurekit i Indus.
buzas69 2010-11-27 09:33
Pabuvojau vegetaru keleta metu ir galiu tvirtai pasakyt, kad mesa yra butina. Atsisakius mesos reikia kalna vitaminu pirkt, kitaip prasideda kraujo nusilpimai ir nuolatinis energijos trukumas. Jei ka Indijoje nebuna -20, tad lyginti kaipir nereiketu.
blizzard 2010-11-27 11:34
jo jo aš ir girdėjau apie vegetarus nelabai kokius atsiliepimus. Ta prasme jie dažniau vėžiu serga ar panašiom ligom, perka daugiau maisto papildų ir t.t. Mėsa yra būtina, na bent jau žuvis.. Gal kam teko kinų virtuvės paragaut? atsimenu senai kažkada buvau į restoraną nuėjęs. Mane nustebino tai kad maistas labai aštrus arba labai saldus. Na man kaip tokių aštrumų nepatyrus tai porcijos atrodė tikrai įspūdingo dydžio. Taigi kuo aštriau valgot tuo mažiau norit po to Jeigu ryte pavalgai silpnai ir gerai dirbi tai tikrai jaučiasi jėgų trūkumas. Grįžus po sunkaus darbo dažniausiai užsinori mėsos, nežinau gal tik man taip. Amerikiečiai nerimuoja dėl riebalų, ką tik perka žiūri į etiketes kiek ten riebalų yra ir t.t. kad tik kuo mažiau būtų. Man riebalai nemaišo, valgau kartais tikrai riebų maistą, bet jeigu judi tai tie riebalai išgaruoja labai greit. Manau kad reikia valgyt tai ko tu nori tuo momentu. Aš asmeniškai nemėgstu vaisių, tai yra apelsinų bananų ir t.t. visų importuojamų vaisių. Vien juos įsidėjus į burną supykina Pastoviai girdžiu moralus kad trūksta vitaminų ir t.t. nes nevalgau jokių vaisių. Atlikus tyrimus viskas normoj.. cukrų išvis nežinau ar kas nors taip vartoja kaip kad aš, 5-6 puodeliai arbatos per dieną su 2 ir daugiau šaukštelių cukraus, kartais net visą šokoladą( ta didelį kur į plyteles laužosi) suvalgau per dieną. Tyrimai cukraus pertekliaus nerodo.. Nors dabar pradėjau ir mažint nes ir pačiam baisu pasidarė kaip pagalvoji Noriu pasakyt kad reikia valgyt tai ko nori pats, nes organizmas kiekvieno skirtingas ir ten bandyt dietas kažkokias taikyt, arba tapti vegetaru nematau prasmės, vis tiek tau kažko iš to truks ir bus prastai po to.. Žinoma kaip sakau kad reikia valgyt ko nori kalbu apie tradicinį maistą, ne traškučius ar ten kokius saldainius kurių užvalgius jų dar labiau užsinori. turiu alergiją kažkokią, beveik nuo gimimo rankos išbertos dažnai būna, suskilinėja raudonuoja ir t.t. kokių tik diagnozių negirdėjau (nuo auksinio stofilokoko iki dermatito). Kiek gydžiau niekas nepadeda jokie vaistai ir t.t tiksliau kol tepi tepalus tol padeda bet po to vėl.. Na esmė ta kad buvo man nustatyta kad viskas dėl baltymų pertekliaus ar kažko. Taigi turėčiau pagal viską nevalgyt mėsos ir kitų produktų kurie turi daug baltymų. Na va praėjo jau gal kokie 3 metai po to kaip išgirdau šitą dietą, aš jos nesilaikau, valgau tai kas po ranka. Rankos normaliai lyginant su tuo laikotarpiu kaip tyriausi, labai paprastas vaistas - tiesiog nelaikyt rankų sausų, nes tada suskilinėja daugiau nieko, o šiaip tai tiek vaistų buvo prirašyta tiek tepalų ir t.t. o aš va alyvuogių aliejum pasitepu kad nesausėtų taip labai ir viskas.. . Taigi jeigu išgirstat kažkokią diagnose, nebūtinai taip ir turi daryt, nes daktarai tiek pat žino kiek jūs( čia galiu tiek iš asmeninės patirties tiek iš pažįstamų pasakojimų pasakyt). Be to slovėnijoj vidutinė alga tikrai nemaža čia šiaip su mumis palyginau..
rwc 2010-11-27 12:03
, apie vegetarus ir vėžį pirmąkart girdžiu - ar čia nebus tokios pat bobučių pasakos, kaip ir priešingi teiginiai? O kalbant apie straipsnį - tai prasimaitint įmanoma labai nesistengiant už 100 Lt/sav. viską perkant maximoj ir per daug nesirenkant. Su daržu, renkantis daugiau pigesnių produktų gal ir už 30 Lt įmanoma, bala žino. Bet kai paskaičiuoji kitas išlaidas - mokesčius, drabužius, transportą, laisvalaikį, rūkymą, alų, buitinę techniką, visokias kasdienes smulkmenas kaip šampūnai, tai maistas tampa ne esmė. Maistui išleidžiu gal penktadalį-ketvirtį visų išlaidų, nėr ką taupyti.
Kolumbija 2010-11-27 12:40
Aš lygiai taip pat esu girdėjęs kad vegetarizmas žymiai sumažina tikimybę sirgti vėžiu, na ir kas? Daug ką galima nugirsti... Aš jau mažas paslapčia mėsą išmesdavau, o vėliau prisakė kad čia blogai taip daryti, taip ir valgiau. Niekad nevalgiau labai daug, todėl buvo nesunku mesti ją per dieną (nors taip tikrai nepatartina), užkniso, tai nusprendžiau pabandyti. Nur ir jau kaip porą metų jaučiuos tikrai daug geriau nei tada kai valgiau, virškinimas susitvarkė, tapau žvalesnis. Nors tikrai, sveikai, vegetariškai maitintis čia sunku, ir man tai nelabai pavyksta bet MAN taip yra gerai. Noriu pasakyti kad tai KIEKVIENO ASMENINIS REIKALAS, jeigu man gerai tai ko kitam drąskytis? Jei nesugebi asmens priimti kaip vegetaro čia tavo bėdos, galbūt esi per daug egoistiškas, siauro mastymo. Čia tiems kurie inirtingai puola vegetarizma. Jau atsibodo kiekvieną kart, kai kažkas sužino kas aš vegetaras, girdėt tą patį klausimą "o tai ką tu valgai?!" lyg jie kiekvieną dieną, kiekvieną savaitę, per visus metus valgo tik mėsą ir niekada gyvenime nematė mitybos piramidės.
Kolumbija 2010-11-27 12:42
PS kai daktarė sužinojo, tai vos neišplūdo, bet kai pamatė kad kraujo tyrimai tiesiog puikūs, daugiau nieko nesakė.
Mistė 2010-11-27 12:56
Kad už 100 Lt savaitei vienam žmogui galima prasimaitint – savaime aišku. Aš už tiek prasimaitinu visiškai netaupydama ir pirkdama beveik ką tik užsinoriu, ypač turint omeny saldumynus O dėl vegetarizmo. Manau, nuo kiekvieno žmogaus priklauso. Buvau vegetarė metus ir man jokių sveikatos problemų neiškilo, praktiškai niekas ir nepasikeitė. Panašiai, beje, apie tai sakė ir lietuvių filosofas, rašytojas Vydūnas – jis ilgus metus vegetariavo ir sakė, kad jam nuo to sveikata nei pablogėjo, nei pagerėjo (liko tokia pati prasta kaip ir buvo iki tol). O pavyzdžiui, mano draugė ir jos vaikinas porą mėnesių vegetariavo ir vaikinui peršvietė ranką ir pamatė, kad kaulai labai suplonėję, draugei su sąnariais prastai pasidarė. O draugė dar kartais mėsos užvalgydavo (kartą per 1-2 savaites su manim į Hesburger nueidavo ). Kai aš buvau vegetarė, visiškai mėsos nevalgiau, t. y. nei mėsos, nei paukštienos, nei žuvies. Tik daržovės, kiaušiniai, pieno produktai.
Indigo89 2010-11-27 14:55
CIa realiai apie 5-8 eurai per diena gavosi, nes vis del to darzas irgi ne nemokamas, kaip ir visi naudojami daiktai. O vegetarai paprasciausiai kenkia savo sveikatai. Zmonems reikia mesos normaliam organizmo funkcionavimui, hormonams, augimui ir pan. Del to tokie slabni ir yra visi vegetarai. Negana to kad galvoj ne stipruoliai, dar ir fiziskai menki.
Sarunas 2010-11-27 16:44
Aš irgi kažką girdėjęs, kad vegetarai dažniau virškinamojo trakto vėžiu serga nei, kad nevegetarai. O dėl 100Lt/sav. tai galiu pasakyt, kad prieš pusę metų, kai dar buvau studentas, tai buvo savaičių, kai sugebėdavau pragyvent su 35 LTL/sav (čia kai rašiau baigiamąjį darbą ir nebebuvo laiko net darytis valgyt, tai mėnesį pramitau vien ryžiais), daugiausia išleidęs esu 120 LTL/sav maistui. vidutiniškai per paskutinius studijų metus išleidau 56,45 LTL/sav. (retai kada grįždavau į gimtą miestą, taip kad močiuičių pyragų ir mamos kotletų nebūdavo pas mane racione). Taupyt labai puikiai padeda, kai pats gaminiesi valgyt. Kokios sriubos prisiverdi porai dienų. O jos savikaina gaunasi apie 15 LTL.