JAV neatmeta galimybės kūno skenerius naudoti traukiniuose, laivuose ir metro

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2010-11-28 13:53
Welcome to new world order USA!
Wolfy 2010-11-28 15:15
Virsur jiems teroristai vaidenasi.Nesikistu i rytu reikalus ir svarbiausia ten nesigrieztu ju naudingu iskasenu,tai nebutu problemu USA.
RiMuSaS 2010-11-28 15:57
Ohoho kokie komentarai belieka laukt lightfire griezto atsako Bet su dviem virsutiniais komentarais sakyciau sutinku
Dvigubas nulis 2010-11-28 16:41
?
Pumper 2010-11-28 17:16
00, prie ko čia JAV "uždirbti milijardai"? Gal pasakysi, kiek milijardų JAV, kaip valstybė (ne korporacijos), uždirbo iš Vietnamo karo, kuris buvo pradėtas po neegzistuojančio Vietnamo išpuolio prieš JAV? O gal žinai WW2 naudą valstybei, į kurį JAV pilnai įsitraukė po Pearl Harboro, apie kurio puolimą iš anksto žinojo, bet nieko nedarė?
Dvigubas nulis 2010-11-28 17:51
„Uždirbti milijardai“ yra kontrargumentas į pasakymą, jog jeigu JAV „nesigrieztu ju naudingu iskasenu“, nieko nebūtų bloga. Nors dauguma ignoruoja faktą, jog naftos telkiniai ir kitos naudingosios iškasenos neatiteko JAV kompanijoms. Vienas iš komentatorių kalbėjo apie rytus. Būtent apie rytus, o ne Vietnamą, WW2 ar pan. Norėtųsi šaltinių apie Vietnamo piniginę naudą JAV ir Perl Harboro puolimą, kurį žinojo iš anksto. Šių dalykų neteko girdėti anksčiau. Kalbant apie WW2 sutinku, kad JAV įgavo itin didžiulę naudą prieš likusį pasaulį. Bet argi pirminis JAV tikslas buvo įgyti naudos, ar visų pirmiausia sunaikinti fašistinę Vokietiją, Italiją, Japoniją?
Skeleton 2010-11-28 18:15
Ironiška šypsena. JAV jau yra išbandę izoliacionistinę "nesikišimo" politiką. 1918-1941 metais. JAV spaudimu buvo sudaryta "Vašingtono sutartis" apribojusi karo laivų statybą, JAV buvo priimti įstatymai draudžiantys eksportuoti ginklus į kariaujančias šalis, JAV kariuomenė buvo sumažinta iki minimumo, karinės išlaidos irgi. Buvo sukurta Tautų Lyga, per kurią šalys turėjo taikiai spręsti konfliktus. Rezultatas? Užpuolimas iš Japonijos pusės ir Pearl Harboras. Kairieji nesikišimo ir pacifizmo politiką apšaukė "pataikavimu hitlerininkams".
Skeleton 2010-11-28 18:24
Eilinė beprotiška konspiracijos teorija. Iš esmės teigia, kad JAV vyriausybė (prezidentas Ruzveltas) žinojo apie Pearl Harboro ataką ir nieko nedarė norėdamas "įtraukti JAV į WWII. Ignoruoja faktą kad Japonija įtraukė JAV į karą užpuldama, nepriklausomai nuo JAV norų. Populiari tarp amerikos izoliacionistų, Ruzvelto politinių priešininkų. Matyt kilusi iš kai kurių individų amerikietiškojo šovinizmo, negalint susitaikyti kad Japonija užklupo JAV visiškai netikėtai "be kelnių".
bahuriux 2010-11-28 18:27
O tai tipo neprivaloma NATO salims listi JAV i subine? Kaip jie papus i duda taip ir darys visas likes "laisvas" ir "demokratinis" pasaulis. Paminesiu kad nebera beveik nei vieno banko (isskyrus kelis ten dabar jau neatsimenu) kurie neisduotu savo klientu paprasius JAV, jei jie itaria del tikro ar tariamo terorizmo. PS. As tikiu, kad pasaulis vistik isliks laisvas.
Skeleton 2010-11-28 18:32
99% tikimybė kad prisiklausei pasakų susiijusių su Tonkino ilankos incidentu. Visų pirma užpuolimas iš komunistinio Vietnamo pusės buvo. Pretenzijos gali būti tik dėl pateikimo būdo "visuomenei". Visų antra, karas Vietname (didžiąja dalimi pilietinis) vyko nuo 1945. Visų trečia, ne incidentas lėmė JAV įsitraukimą į karą, bet įsitikinimas kad tai yra svarbus "mūšis" visuotiniame pasaulinio komunistinio bloko kare prieš vakarų pasaulį.
Skeleton 2010-11-28 18:37
Įdomu kaip atrodytų "laisvas pasaulis bahuriux stiliumi"? Pasaulis kur galima kiekvienam nepatenkintam sprogdinti bombas gatvėse? Pasaulis kur "visais piliečiais" rūpinasi genialus rusiakalbis "tautos vadas"? ?
Pumper 2010-11-28 18:43
RiMuSaS 2010-11-28 18:46
@DvigubasNulis Ispuolis buvo ivygdytas pries JAV, bet ar kaszino kodel ? Dar pries 9/11 JAV lindo i vidurio rytus. Prasom pasidomekit tuom. Nebuvo taip, kad opt is niekur nieko toki didziuli ispuoli eme ir padare pries amerika musulmonai. Cia tik tarpkitko. Nieko asmenisko. Ko nepasakyciau apie dauguma jusu komentaru. Labai susireiksminat ir nuklystat nuo pagrindines temos ( cia visiems ). @Skeleton Yra ir Japoniska perlharboro versija ( kurta US ir Japonijos kino kompaniju ) Tora! Tora! Tora! paziurek. Bet nebukim tokie kategoriski viskam. Nera ta JAV tokia nekalta ir geriete valstybe. Neteigiu, kad dare ta ar ana. Bet pretekstas pademonstruoti savo milziniska gale atsirado superinis ( kalbu apie atmonine bomba ). Pamastyt skatina, bet neverta pergiliai brist i conclusions* kaip sakant. Beje matosi, kad ir vel prasidejo eilinis JAV uz ir pries gincai. Bet man visad buvo idomu. Kodel tokia gera ir stipri valstybe tiek laiko delse su tuo isikisimu i kara ? Man tiesiog idiomios nesaliskos nuomones, o ne stabmeldziu sapaliones. Aciu.
Analog 2010-11-28 18:51
(?) Neiššifravau, ką norėjai tuo pasakyti.
RiMuSaS 2010-11-28 18:58
Ka reiskia neturi vertes ?? Matai as nebruku konkreciu saltiniu vien delto. kad zinau isto nebus jokios naudos, nes zmogeliukai ism juos ignoruot ar dar kokio brudo istrauks, kad tai tik samokslo teorija. Todel cia palieku laisvai rinktis tinkama informacija, nepirsdamas savo saltiniu. Prasom as demokratiskas, tavo laisve rinktis. O apie conclusions* , turiu omeni, kad pries ir uz JAV salininkai nepradetu bereikalo. Delto kelt visokias hipotezes ir ieskot irodymu ( kuris tik sukeltu bereikalinga ginca, ka is savo patirties zinau, nieko gero neatnestu tik beverti apsiburnojima siame forume. Beje iskart matosi kuria puse tu jau palaikai , diskusijos su tavim vest jau nelabai iseitu nebent ginca. Na ir nereikai to priimt kaip izeidimo. Tiesiog konstatuoju...
Arns 2010-11-28 18:59
tiesos nesužinosi, bet matyt arčiausiai tiesos yra tai jog JAV kompanijos ir taip užsidirbo pinigų iš karo, tad skatinti ir JAV siųsti karius nebuvo prasmės. Visuomenė atsikando 1-ojo pasaulinio karo, tad nenorėjo patys kariauti(aišku savanoriai rašėsi ir keliavo į Europą atstovauti savo gimtosioms šalims kaip pvz Italija). Plius abu didieji karai Europoje kilo ne šiaip sau, dauguma valstybių neišsiteko savos teritorijose, perbraižant po 1-ojo pasaulinio karo liko daug įšaldytų konfliktų, tikėjimas mechanikos galia(būtent Niutono idėjos ir paskatino svajoti apie "žaibiško karo" sėkmę), vaidmuo buvo ir autoritariniuose Europos rėžimuose(kartu su militarizmu). Ir tai tik kelios priežastys kodėl Europa buvo tikrai atskiras pasaulis ir JAV nesiveržė kišti savo nagų.
Analog 2010-11-28 19:06
Matyt diskusija geriau vyktų, jei pritarčiau tau... Bet tada nebūtų diskusija
RiMuSaS 2010-11-28 19:06
Ganetinai logiska priezastis, gal taip ir buvo... Na laukiam kitu pasisakymu, jai tokiu tvarkingu pasisakymu bebus.
RiMuSaS 2010-11-28 19:09
Tuomet, visiskai nebeliktu uzka tave gerbt. Tarsi eilinis parsidavelis butum. Beje pries komentuodamas pasiskaityk kuom skiriasi gincas nuo diskusijos. Bei ka tie zodziai reiskia. Aciu.
Skeleton 2010-11-28 19:25
Tai ar skaitai kas rašoma šioje diskusijoje? Aplamai, karas tau kažkoks vakarėlis, kuriame butinai reikia sudalyvauti? Taigi jau rašiau, kad po pirmojo pasaulinio karo JAV daugmaž laikėsi daugmaž "pacifistinės" nesikišimo politikos, kurios jūs taip norite iš jos. Žmonės rimtai manė, kad WWI karas buvo paskutinis "karas kuris užbaigė visus karus" ir daugiau jų nebus. Galite plačiau pasidomėti, XXa. pradžioje buvo tokia politine srove/ideologija "Progresyvizmas", labai madinga JAV. Antra susiijiusi aplinkybė, tai JAV tarpukaryje buvo labai stiprus IZOLIACIONIZMO politinis judėjimas. Izoliacionistai tvirtino, kad JAV įsikišimas į WWI buvo didelė klaida, kad WWI ir prasidedantis WWII yra išimtinai "europinė beprotybė" ir JAV neturi ten dalyvauti, kištis arba palaikyti kurią nors pusę, kad amerikiečiai, būdami žinoma moraliai pranašesni už išprotėjusius, sužvėrėjusius europiečius, turi rūpintis išimitinai tik pačios amerikos reikalais. Sako kad Ruzveltui per 1940 metų rinkimus (Europoje jau vyko karas) teko iškilmingai prisiekti, kad "nesileis įveliamas į jokias karines avantiūras". Taigi susumuojant: 1. Buvo sudėta daug vilčių ir daug aukų į Pirmąjį Pasaulinį Karą, kuris "turėjo užbaigti visus karus". "The war to end all wars" http://en.wikipedia.org/wiki/The_war_to_end_war 2. Po karo JAV iš dalies priėmė "Progresyvistinę" ideologiją, tačiau buvo realiai vieninteliai pasaulyje tai padarę, visos tarptautinės pacifistinės ir diplomatinės (Tautų Lyga) iniciatyvos žlugo. Todėl, 3. Amerikiečiai buvo gana stipriai nusivylę likusiu pasauliu, todėl 4.Iki Pearl Harboro daugelis amerikiečių buvo gana tvirtai įsitikinę kad "karas jų neliečia", kad nėra jokio tikslo JAV dalyvauti kare.