„The Beatles“: po 50 metų filmas „Let It Be“ į ekranus grįžta restauruotu vaizdu ir garsu (Video)  ()

Bitlų gerbėjai šią gegužę galės pamatyti daugiau nei 50 metų nerodytą dokumentinį filmą apie legendinę muzikos grupę „The Beatles”. Prieš 50 metų sukurtas Michaelo Lindsay-Hoggo filmas „Let It Be” prikeltas naujam gyvenimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keletą dešimtmečių viešai neprieinamas, restauruotas ir papildytas naujomis detalėmis iš ankstesnio 2021 m. Peterio Džeksono režisuoto ir daugybę „Emmy” apdovanojimų pelniusio dokumentinio serialo „The Beatles”: Get Back”, dokumentinis filmas „Let It Be” gegužės 8 d. pirmą kartą bus transliuojamas „Disney+” kanalu. Filme pagrindinius vaidmenis atliko Džonas Lenonas, Polas Makartnis, Džordžas Harisonas ir Ringo Staras, specialiai pasirodo Bilis Prestonas.

Režisieriaus Michaelo Lindsay-Hoggo dokumentinis filmas „Let It Be” pasirodė 1970 m. gegužę, po to kai iširo grupė, o grupės nariai premjeroje nepasirodė.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU su kuponais naujausi „Xiaomi“ ekosistemos vaizdo projektoriai. Tik nuo 59€ ir įspūdingos galimybės (Video)
3096 4

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-05-16!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

1) „Wanbo Mozart 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 900 ANSI, Android TV 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

2) „Wanbo T2 Max NEW“ - puikus Android vaizdo projektorius tapo dar geresnis

3) „Wanbo X5“ - puikios kokybės vaizdo projektorius

4) „Wanbo MINI“ - tik 59€ už 1080P vaizdo projektorių

Išsamiau

„Kai filmas buvo ruošiamas, „The Beatles“ kaip tik skyrėsi. Apie išsiskyrimą jie paskelbė 1970 m. balandį, o „Let It Be“ buvo išleistas gegužės mėnesį. Žmonės ėjo žiūrėti „Let It Be“ su liūdesiu širdyje ir niūriomis mintimis, kad daugiau niekada nebepamatys „The Beatles“ kartu ir nepatirs džiaugsmo. Jie nematė, kas tai buvo, ir ieškojo to, kas tai nebuvo“, – teigė režisierius.

Gavęs leidimą iš Michaelo Lindsay-Hoggo Peteris Džeksons su „Park Road Post Production” komanda filmą restauravo iš originalaus 16 mm negatyvo, o jo garsas buvo atkurtas naudojant tą pačią MAL de-mix technologiją, kuri buvo naudojama ir filme „The Beatles”: Get Back”.

Naujame filme „Let It Be“ pateikiama išskirtinė filmuota medžiaga iš įrašų studijos ir nuo „Apple Corps” pastato stogo Londone, kai 1969 m. sausį „The Beatles” įrašinėjo „Grammy” apdovanojimą pelniusį albumą „Let It Be“ ir paskutinį kartą gyvai koncertavo kaip grupė.

 

„Kaip dažnai tenka matyti tokio lygio menininkus, dirbančius kartu, kad tai, ką jie girdi savo galvose, paverstų dainomis? Paskui atsiduriate ant stogo ir matote jų susijaudinimą, bičiulystę ir didžiulį džiaugsmą, kad jie vėl groja kartu kaip grupė. Taip, kaip mes dabar žiūrėdami atnaujintą istoriją, suprantame, kad tai buvo „The Beatles“ paskutinis kartas. Tačiau jie buvo ir tebėra”, – apie „Let It Be“ istoriją pasakojo režisierius Michaelas Lindsay-Hoggas.

Režisieriaus Peterio Džeksono atkurtas filmas „Let It Be“ užbaigė jo ankstesnį kūrinį „The Beatles”: Get Back” ir tapo viena epine istorija.

 

„Man labai pasisekė, kad turėjau galimybę susipažinti su Maiklo filmuotais įrašais, ir visada maniau, kad „Let It Be“ reikalingas „Get Back” istorijai užbaigti. Abu projektai vienas kitą papildo ir sustiprina – „Let It Be“ yra „Get Back“ kulminacija, o „Get Back” suteikia svarbų trūkstamą „Let It Be“ kontekstą”, – pasakojo filmo režisierius Peteris Džeksonas.

Naujasis „Let It Be“ filmas yra praeito amžiaus filmo 21 amžiaus versija. Jis ryškesnis, gyvesnis ir labiau kinematografiškas nei tas, kuris užfiksuotas Michaelo Lindsay-Hoggo 1969 m. vaizdo juostoje. Naująją dokumentinio filmo „Let It Be“ versiją žiūrėkite gegužės 8 d. „Disney+” kanalu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: