Ypatingoji padėtis Ukrainos fronte. Ką reikia daryti Europai, kad nelaimėtų Putinas  ()

Demokratiškos šalys gali ir privalo nedelsdamos atšaukti draudimą naudoti vakarietiškus ginklus, kuris supančiojo Ukrainos rankas ir kojas


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

miestelio, kad negalima atmesti, jog tai ir yra Vladimiro Putino* tikslas, — tačiau vis viena egzistuoja galimybė, kad tai neigdamas, jis nemeluoja.

 

Galbūt jis prisimena, kad prisireikė beveik devynių metų paimti Grozno kontrolę. Galbūt, jis supranta, kad sutriuškinti antrą pagal dydį Ukrainos miestą su pusantro milijono gyventojų bus dar sudėtingiau. Galbūt, jis ir iš tiesų ketina sukurti buferinę zoną tarp Rusijos ir Charkivo. Tai labiau tikėtina, nes šią zoną galima greitai aneksuoti ir prijungti prie Donbaso, taip aprūpinant Rusijos prezidentą kažkuo, ką būtų galima pateikti kaip tikrą pergalę.

Antra prielaida: Putinas, naudodamasis ginkluotės ir karių skaičiaus persvara, stengsis ištęsti frontą, smogti Odesai, sumažinti Ukrainą iki jos vakarinės dalies, o paskui pasiūlyti derėtis dėl šalies padalinimo.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU su kuponais naujausi „Xiaomi“ ekosistemos vaizdo projektoriai. Stebėtina, ką jie sugeba (Video)
2066 4

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-05-30!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

1) „Wanbo DaVinci 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 600 ANSI, Android 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

2) „Wanbo Mozart 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 900 ANSI, Android 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

3) „Wanbo TT“ - puikios kainos 1080P vaizdo projektorius

4) „SkyEcho FreeONE Pro“ - portabilus vaizdo projektorius

Išsamiau

Mes to nežinome, bet viena yra aišku.

Jeigu demokratiškos šalys nenori, kad laimėtų Putinas, joms negalima apsiriboti ginkluotės tiekimo Kyjivui spartinimu. Suprantama, tai daryti reikia atlikti kuo greičiau. Juk pasibaisėtina, kad ukrainiečiai lig šiol negavo žadėtų naikintuvų, kad privalo taupyti amuniciją rusų puolimo operacijose, ir neleistina, kad nuo smūgių iš oro apsaugota tik sostinė, kai tuo tarpu likusi šalies dalis neapginta.

Svarbiausi kaltininkai — Atstovų rūmų trampistai. Tačiau atsakomybės dalis tenka ir Europos sostinėms — už šiuos vilkinimus ukrainiečiai moka krauju. Tai būtina pabaigti. Bet prieš vydamosi skolas, demokratiškos šalys gali ir privalo nedelsdamos atšaukti Ukrainos kojas ir rankas saistantį draudimą.

 
 

 

Kad ir kaip neįtikėtinai skamba, amerikiečiai ir europiečiai lig šiol draudžia ukrainiečiams vakarietiškais ginklais atakuoti rusų armiją Rusijoje. Neįtikėtinai paradoksalu, kad europiečiai ir amerikiečiai faktiškai gina Rusijos dangų nuo ukrainiečių kontrpuolimo Rusijos teritorijoje. Tai nepriimtina.

Nepriimtina, kad ukrainiečiai iki rusų amunicijos ir degalų sandėlių gali nusigauti tik bepiločiais.

Europiečiai ir amerikiečiai daugiau neturi to reikalauti, atsižvelgiant į tai, kad jie niekuomet nesutiko neleisti rusų naikintuvams ir bombonešiams pasiekti Ukrainos dangaus. Jie privalo atrišti ir leisti jiems kariauti ir tai nebus karas prieš Rusiją.

Bernard Guetta
republic.ru

* Vladimiras Putinas Tarptautinio baudžiamojo teismo kaltinamas nusikaltimais žmonijai. Išduotas jo arešto orderis.
2023 metų spalio 13 d., Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja (ETPA) priėmė rezoliuciją, pripažįstančią Rusijos Federacijos vadovą Vladimirą Putiną diktatoriumi.




(4)
(0)
(4)

Komentarai ()