[ŽT] Ir vėl skamba jo vardas. „Keletą kartų susitiko.“ Įvyko didžiausia antiteroristinė operacija  ()

2022 metais Vokietijoje buvo sulaikytas žmogus, kuris siekė šalyje atkurti monarchiją. Jis planavo žudynėmis įtvirtinti savo valdžią. Tik kuo čia dėta Rusija? Na, terorizmo be rusiškų prieskonių pasaulyje beveik nebūna.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metų gruodį Vokietijoje buvo surengta didžiausia antiteroristinė operacija šalies istorijoje, rašo BILD. Teisėsaugos pareigūnai atskleidė sąmokslą, kuriam vadovavo 71 metų aristokratas Heinrichas von Reissas. Jis sukūrė dešiniųjų grupę „Reicho piliečiai“, kurios tikslas buvo nuversti respublikinę sistemą, pašalinti politikus ir atkurti monarchiją. Reissas norėjo šturmuoti Bundestagą, suimti deputatus bei ministrus. Jis planavo teroristinius aktus, kad tik pasiektų perversmą.

Keista istorija, bet kuo čia dėta Rusija?

Antradienį Frankfurte prie Maino prasidėjo sąmokslininkų teismas. Teismo metu paaiškėjo, kad rengdamas pučą Reissas bandė užmegzti ryšį su Vladimiru Putinu. Ir jo pastangų negalima laikyti visiškai nesėkmingomis.

Reissas keletą kartų susitiko su Rusijos ambasados ​​atstovais, nuolat su jais palaikė ryšį. Perimtų telefoninių pokalbių metu perversmo organizatorius sakė, kad turės „užtaisytą Kalašnikovą“. „Aš juos nužudysiu“, – sakė jis apie Vokietijos vyriausybės narius. Reisso mergina Vitalija gimė Kaliningrade. Apskritai, pats plano ruošimo laikas labai gerai sutapo su rusų karine kampanija Ukrainoje.

(19)
(4)
(15)

Komentarai ()