Lenkija drebina Europą. Tusko sprendimas sukėlė audrą. „Pažiūrėkite į Suomiją“  ()

Lenkijos premjero sprendimas sukėlė tikrą audrą.


Lenkijos-Baltarusijos
Lenkijos-Baltarusijos
© Gov.pl (CC BY 3.0 PL) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:20220630_Zapora_na_granicy_z_Bia%C5%82orusi%C4%85_to_wyraz_naszej_skuteczno%C5%9Bci_i_przewidywalno%C5%9Bci_004.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienį (spalio 12 d.) Lenkijoje paskelbtas sprendimas laikinai sustabdyti prieglobsčio prašymus sukėlė tikrą audrą.

Ministras pirmininkas Donaldas Tuskas pakomentavo šį klausimą:

„Laikinas prieglobsčio prašymų sustabdymas buvo įvestas gegužę Suomijoje. Tai atsakas į hibridinį karą, kurį visai ES (įskaitant, visų pirma, Lenkiją) paskelbė Maskvos ir Minsko režimai, organizuojantys masinį žmonių perkėlimą per mūsų sienas“, – rašė jis.

„Teisė į prieglobstį šiame kare naudojama kaip priemonė ir neturi nieko bendra su žmogaus teisėmis. Sienų kontrolė ir Lenkijos teritorinis saugumas yra ir bus mūsų prioritetas. Mūsų sprendimai ir veiksmai bus tam visiškai pavaldūs“, – pridūrė jis.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
7024 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Apie sprendimą laikinai sustabdyti teisę į prieglobstį paskelbė Donaldas Tuskas šeštadienį vykusiame Pilietinės koalicijos suvažiavime. Premjeras pabrėžė, kad antradienio (spalio 15 d.) Vyriausybės posėdyje bus pristatyta nauja migracijos strategija.

„Pristatysiu šią vyriausybės strategiją: „Atgauti kontrolę, užtikrinti saugumą“, taip ši strategija vadinsis. Dabar ją pristatysiu spalio 15 dieną Vyriausybės posėdyje“, – sakė jis.

Vienas esminių naujojo reglamentavimo elementų bus laikinas teritorinis teisės į prieglobstį sustabdymas.

 

„Reikalausiu šio sprendimo pripažinimo Europoje, nes gerai žinome, kaip juo naudojasi Lukašenka, Putinas, prekeiviai žmonėmis,“ – pabrėžė jis.

„Valstybė atsakinga už tai, kad į Lenkiją atvyktų žmonės, kurie nori sąžiningai dirbti, mokėti mokesčius, integruotis į Lenkijos visuomenę, mokytis universitete. Ir tai yra žmonės, kurie nusipelno pagarbos“.

Žmogaus teisių organizacijos kritikavo naujų migracijos taisyklių paskelbimą. Tarp kalbėjusiųjų buvo ir „Amnesty International Polska“ atstovai, kurie vyriausybės planus apibūdino kaip „nepriimtinus“.

 

Pareiškime organizacija nurodė, kad teisė į prieglobstį yra žmogaus teisė, kurią, be kita ko, garantuoja: Lenkijos Respublikos Konstitucija, Ženevos konvencija ir Visuotinė žmogaus teisių deklaracija. Kartu pabrėžta, kad „tarptautines sutartis pasirašiusių šalių vyriausybės neturi teisinių galimybių ar įrankių jas sustabdyti“.

„Šios teisės sustabdymas yra toks pat nepriimtinas, kaip ir žodžio laisvės ar teisės į teismą sustabdymas. „Amnesty International“ stebės tolesnius vyriausybės veiksmus, susijusius su siūlomų teisinių sprendimų forma“, – rašoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(2)
(96)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()