„Taikinys bus Lenkija. Ten 800 000 lenkų“  ()

Nežinia, ar ši strategija pasiteisins.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjį vykusioje diskusijoje su varžovu respublikonu viceprezidentė Kamala Harris tiesiogiai kreipėsi į „800 tūkst. JAV lenkų čia, Pensilvanijoje,“ ir sakė kad Donaldas Trumpas „parduos Ukrainą Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui“, o kitas Maskvos taikinys bus Lenkija.

„Panašu, kad K. Harris priminimas apie karą už 5000 mylių nepataikė į taikinį svarbioje neapsisprendusioje Pensilvanijos valstijoje“, – rašo „Politico“. „2020 m. demokratai laimėjo Pensilvanijoje tik 80 tūkst. balsų, tad K. Harris mėginimas žaisti lenkų patriotizmu turi aiškią rinkimų logiką“, – pridūrė „Politico“. Tačiau kitas klausimas, ar ši strategija pasiteisins.

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
7357 4

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Vis dėlto aišku, kad rinkimų kovoje „amerikietiška tapatybė bus svarbesnė už lenkišką, tautą daugiausia formuoja vidaus ekonominiai ir socialiniai lūžiai“, rašoma „Politico“ svetainėje.

Pasak „Politico“, kai kurie Amerikos lenkai mano, jog prioritetas turi būti užbaigti karą ir kraujo liejimą Ukrainoje. Tie, kurie yra „D. Trumpo šalininkai, sako, kad susitarimas, net jei tai reikš dalies Ukrainos teritorijos praradimą, yra greičiausias būdas sustabdyti kovas“. „Politico“ cituoja lenkų kilmės amerikietį Johną Kuną iš Pensilvanijos: „Mes duodame Ukrainai milijardus dolerių, o kaip mūsų žmonės pirmiausia?“.

 

Tinklalapyje taip pat cituojamas neseniai Lenkijos dešiniosios pakraipos televizijos kanalui „TV Republika“ duotas interviu, kuriame D. Trumpas tvirtino, kad „joks kitas prezidentas nepadarė daugiau dėl Lenkijos žmonių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Viljama Sudikienė
(23)
(21)
(2)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()