Diktatoriai šokdina pasaulio ekonomiką?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andriulis 2011-03-03 18:16
Ne diktatoriai augina naftos kaina, o spekuliantai kurie naudojasi padetimi.
qriuqriu 2011-03-03 18:56
gal autorius galetu nurodyt saltini is kur teigia jog J.Stalinas prisiplese sau turtu...kazkaip neteko uztikt...
Laurynas19 2011-03-03 19:01
Kaip tu issivaizduoji tą prisiplėšimą? Nei vienas Diktatorius lyg ir nioko neprisivagė, sau nieko neprisirašo,, Bet gyvena vos nerūmuose, gyvena skirtinguose dideliuose namuose, visur važinėja, valgo ką nori, turi ką nori, ir niekada neklausia kiek tai kainuoja. Taigi J.Stalinas ne išimtis
Arns 2011-03-03 20:52
su tokia formuluote, sakyčiau B. Obama irgi įsitaiso šalia šios "chebros". Pats tikrai už skraidymą Boeing'u į Europa nemoka.
Indigo89 2011-03-03 23:56
Arba kitaip sakant jei zmogus gyvena auksciau vidutinio pragyvenimo lygio ir yra valdininkas, reiskia yra prisipleses turto.
DJ_LFS 2011-03-04 04:01
sakyciau, kad putka ir meskinas siai "chebrai" taip pat priklauso
enternald 2011-03-04 09:09
putka - made my day.
kestutisz 2011-03-04 10:16
Na, bet po tam tikro iš anksto sutarto laiko šios privilegijos bus perleistos kitam vadovui. O visokie niekingi vadukai-karaliukai dažniausiai į kėdę įsikimba iki mirties (ir tai įpėdinį neretai iš anksto pasiskiria). Tradicinės monarchijos irgi nesiskaito, jos dabar kaip atrakcija turistams ir išlaikomos daugumos piliečių noru, ala muziejai su gyventojais.
Azuolas 2011-03-04 10:48
Reikėtų paskaičiuoti ar pigiau išlaikyti 1ą vadovą su jo šeima ir dar keliais patarėjais, ar 141 seimo narius su visokiasi ministrais... Neesu už diktatūra, bet nuo tos demokratijos aukštinimo ir diktatūros juodinimo darosi bloga. Grynai kaip viduramžiais "mes geri krikščionys, jie blogi pagonys" tai dabar "pas mus demokratija, pas juos baisi diktatūra".
Demotion 2011-03-05 00:21
Bet UK karaliene Elzbieta kevienais metais kainuoja biudzetui apie 50 mln svaru,zmones nekyla, taigi nepaniokite karaliu ir Diktatoriu,ce du skirtingi dalykai.Kai is ubago turtuoliais tampama tai ir pasirodo visi mandrumai ta prilyginciau neoficelem diktatorui Putkai,rusijos zmones ant skurdo ribos,o milijonieriu ir milijardieriu daugeja? Tai kur ce lygybe?
lightfire 2011-03-05 11:29
vaikeli, tu pagyvenk prie šauniosios diktatūros, vietoje baisiosios demokratijos. pažiūrėsim, kaip kas tau leis reikštis internete, kaip bent žodelį galėsi ištart likęs skurde. Diktatūros juodinimas blogai? piurmyn - patirk, ką tai reiškia.
Arns 2011-03-05 12:23
mažiau kišk savo nesveiką ir paranojišką nuomonę. Diktatūra savaime nėra blogesnė už monarchiją ar demokratiją, viskas priklauso nuo to kas valdžioje. Fašistai ir naciai irgi atėjo demokratiškai ir valdė demokratiškai(to laikmečio supratimu), bet nuo to tarkime žydams, laisvių nepadaugėjo.
Tarkvinijus Išdidusis 2011-03-05 20:57
Na, nereikėtų pamiršti tokio dalyko, kad Jungtinėje Karalystėje gyvuoja Parlamentinė monarchija. Tatai reiškia, kad karalienė tėra ten tik kaip simbolis. Duoda jai pasirašyti dokumentus, ji neturi jokios veto teisės, kad galėtų atmesti. Viską diriguoja ten Bendruomenių rūmai (House of Commons) su D. Kameronu priešakyje. O nekyla dėl to, kad yra toks dalykas kaip tradicijos, kurios pas britus įsišaknijusios nuo senovės (senovę laikau legendinio karaliaus Artūro laikus. Legendinio todėl, kad niekas neįrodė jį egzistuojant. Čia tas pats, kas pas mus Palemonas - pagal romėniškąją teoriją - arba pas romėnus Romulas, Remas, Nula) laikų. Išlieka pagarba sostui. Na, bent jau kyla kalbos kiek girdėjau dėl Lordų rūmų (House of Lords) likimo. (Pas britus bikameralizmas. Parlamentas turi du rūmus) Sako, kad reikia jų atsikratyti, nes vis viena visą darbą nuveikia Bendruomenių rūmai. Tokiu atveju nebeliktų ir karalienės. Plius nežinoma kaip bus su princais. Visuomenės požiūris į juos pastaruoju metu... gražiai pasakius - nekorektiškas. Na, bet čia jau į lankas nusivažiavau
Tarkvinijus Išdidusis 2011-03-05 21:06
-> Esminė klaida. Naciai ir fašistai tikrai valdė ne demokratiškai. Jie buvo įvedę totalitarizmą. Jau pats B. Musolinis apie savo valdomą Italiją buvo pasakęs: "lo statto totalitario". Beje, fašistai užgrobė valdžią. Taip, gal nacistai ir atėjo į valdžią demokratiniais rinkimais, bet irgi nebuvo demokratiški. Dėl kelių priežasčių: a) viena ideologija - rasizmas (šiuo atveju, antisemitizmas) b) viena partija - NSDP (kiek pamenu vadinosi) c) slaptoji policija - SS, SA, SD Dar galima prisiminti "Ilgųjų peilių naktį", žydų pogromus... Tad, tikrai nereikia sakyti, kad demokratinis režimas - netgi pagal to laikotarpio sistemą (visgi, demokratija išsivartė iš liberalizmo doktrinų).
Arns 2011-03-05 21:45
Tarkvinijau, prie ko demokratija ir žmogaus teisės ir laisvės? Ne į tą operą tavo komentaras. "demokrãtija .
Tarkvinijus Išdidusis 2011-03-05 21:57
Pats papostinai, pats ir atsakai. Visų pirma, vienpartinė sistema būdinga autoritarizmui ir totalitarizmui. Skirtumas tas, kad autoritarizme gali veikti kelios partijos, tačiau viena visada paims viršų. Jei vyrauja vienpartinė sistema - nėra iš ko rinktis einant balsuoti. Tad nėra politinio pliuralizmo (jei viena partija, viena ideologija). Antra, nei nacių, nei fašistų veikloje visuomenė "aktyviai" nedalyvavo. Dalyvavo tik nacistai, ala, politikai iš vienos partijos. Trečia, naciai ir fašistai suvaržė žmonių teises ir akcentavo pareigas. Tad, kaip ir visgi paneigiu tavo visus iš tarptautinių žodžių žodynų paimtus argumentus. Beje, man regis tu pats susimaišei į kur mano postas buvo taikomas. O gi į tai, kad sakei, jog nacių ir fašistų režimas buvo DEMOKRATINIS. Nė velnio toks nebuvo. Tą ir pasakiau. Dabar nesuprantu, ko tu čia prikibai. P.S. Ir kiek autoritarizme ir totalitarizme tas laikas rinkimų paskirstomas? Vis viena, kaip jau minėjau, viena partija ima viršų. Tai apie kokią demokratiją mes čia kalbam? P.S.S. Nejau manai, kad Vebsterio ar dar ten koks žodynas apibūdins visus demokratijos aspektus? Pasiskaityk politologijos vadovėlius, pasikeis požiūris.