Bon Jovi: Stivas Džobsas nužudė muzikos industriją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Spirgs 2011-03-24 08:52
O vat kai budavo vinilines ploksteles, ten koks naujos kvapas buvo, galejai pazastis trintis . Pensininku kalbos. BJ geras dainininkas, super kuryba, bet jam su tokiom kalbom laikas i pensija. Vieniem biznis baigesi, kitiem prasidejo, progresas daro savo.
Indigo89 2011-03-24 09:43
Jau geriau tie dainininkai nei nesneketu taip, bent jau ne tokie seni atrodytu
matise 2011-03-24 09:59
"...patefonus, sakydami, "Žmogau, kokia seniena!"" - taip gali sakyti tik kvailiai, nieko apie tai nenusimanantys. Su tokia logika vinilas jau seniai turėjo mirti, bet nemirė ir nemirs. Siuolaikinė elektroninė muzika puikiausiai leidziama plokstelese, o jos isgraibstomos per kelias dienas.... Tiems, kam muzika yra svarbi, visada bus svarbu tureti ir irasus. Visokie Itunes yra eiliniams radiolu klausytojams, kuriems is esmes i muzika yra nusispjauti. kas del patefonu, tai galite patys pasidometi, jog tai ne tik Dj reikalas. Pas visus normalius melomanus stovi pafai namie, o ka jau kalbeti apie audiofilus...
blizzard 2011-03-24 09:59
"susitiko du pensininkai ir pradėjo apie senus laikus kalbėt"... laikai keičiasi.. žinom mes kad prie ruso geriau buvo..
ligonis 2011-03-24 10:11
patinka man tie melomanai, nevertina nieko kas sveria maziau, nei 30kg ir vartoja maziau elektros nei elektrine virykle, turi iskraipimus milziniskus, bet kazkaip yra geresnes kokybes nei lossless formatai - nes tikras melomanas sugeba girdeti 1/4294967296 garso skirtuma, jam besikeiciant keliolikos kiohercu dazniu... ...nes siuolaikinis silicis neprilygtsa kokybe lempom... as nieko pries, kad jus turi kazkoki pomegi, bet garsiai gincitis su fizika sunku.
Karvė 2011-03-24 10:56
- ir čia tik vienas iš tūkstančio šaltinių. Pakalbėkit su bet kuriuo fiziką išmanančiu žmogumi.
neatspesi 2011-03-24 11:07
Žmonės, nevarykit ne į temą. Garsas - subjektyvus dalykas ir jokia čia fizika negalioja, galioja ką kaip kur ir kada girdi. Nu gi ne idiotai tie melomanai audiofilai ir visi kiti muzikos megėjai, jie renkasi tai, kas jų ausiai malonu. Nežinau, kaip ten iš fizikinės pusės yra, bet iš praktinės, tai skirtumas yra ir didelis tarp mp3, cd ir plokštelių, tarp varinių, sidabrinių laidų, tarp vienos firmos aparatų ir kitos.. Būna kad įdeda vienokius tranzistorius į receiver išėjimą (nežinau kaip lietuviškai išvert teisingai :S), tai klausantis elektroninės muzikos tiesiog plerpt pradeda kolonėlės dėl bosinių garsų, tiesiog neįmanoma klausytis, o su kokia roko muzika - viskas gerai.. Visokių ten niunasų yra ir visko čia neįžiūrėsi. Faktas, kad egzisistuoja ta Hi-End audio aparatūra ir matyt ne šiaip ties tuo dirba inžinieriai, savo siričų specialistai. Jau vien kiek reiškia mp3 ausines pakeist į geresnes. Dar kad ir patys mp3 grotuvai būtų kokybiškesni garso atkūrimo atžvilgiu, tai išvis turėtum taip vadinam švarų garsą. Kalbant į temą, aš sutinku su BJ, čia kaip su popierine knyga. Man asmeniškai yra maloniau turėti tikrą, egzistuojantį daiktą. Vien tas laukimas ko vertas, kol sulauki norimos plokštelės, ar cd, kurio Lietuvoj nenusipirksi. Ta savotiška ceremonija plokštelės paleidimo.. Žinot, burnoti audiofilus/melomanus, tai tas pats kas sakyt, kad durniai japonai/kiniečiai su savo arbatos tradicijom, gi nueini į parduotuvę nusiperki kokį lipton užsiplikai ir geri, ko ten daugiau reikia.. Fizikos dėsniai žmogaus sąmonei negalioja.
Karvė 2011-03-24 11:32
Garso švarumas ir atkūrimas yra objektyvus dalykas, kurį galima išmatuoti. Lossless formato kokybė tokia pati kaip ir CD ir tai yra geriausia iš plačiai paplitusių formatų. Vinilas yra pilnas triukšmų ir netgi pilnai neaprėpia visų žmogaus girdimų dažnių, todėl vinile žemi ir aukšti dažniai yra prasčiau išreikšti. Laidai variniai ar auksiniai - nėra skirtumo, jais teka elektra. Tie patys audiofilai nesugeba atskirti, kada muzika groja per 1000Lt/m. laidus ir kada per ištiesintas aliumines pakabas - nes skirtumo nėra. James Randi yra pasiūlęs $1 mln. (http://gizmodo.com/#!305549/james-randi ... are-better) tam kas įrodys, kad yra skirtumas. Niekas dar nesusirinko tų pinigų. Tai, koks garsas žmogui labiau patinka - jau subjektyvus dalykas ir kalbant apie vinilus ir lempinius stiprintuvus visada ir reikia pradėti fraze "man labiau patinka" - tuomet niekas nesikabinės. O aiškinimai, kad taip yra geriau ir kad už tai žmonės moka kosminius pinigus yra tiesiog ginčijimasis su fizika ir sveiku protu. Dėl to, kad atsiranda kvailių už tai mokančių, dar nereiškia, kad tai naudinga. Taip, objektyviai vertinant audiofilai perkantys lempinius ampus, brangius laidus, kolonėles > 5000 Lt, vinilus ir k.t. savo pinigus leidžia vėjais. Jie yra mitų ir stereotipų aukos ir neretai aukos tikraja to žodžoi prasme - išleidžia krūvas pinigų, susipyksta su šeima ir dėl ko? Dėl vaikiškai naivaus tikėjimo!
AirDog 2011-03-24 12:31
+1
vaniLinas 2011-03-24 13:03
Kažin ar verta bandyti viską įsprausti į fiziką, ginčytis, kuri pusė (melomanai/audiofilai ar širpotrebo vartotojai) yra teisūs/racionalūs ar kt. Pieniškų dešrelių su kečupu mėgėjas niekad nesuvoks, kam gurmanas moka debesį pinigų už pasimėgavimą jam patinkančiu maistu jam patinkančiame restorane, nes už tą pinigų sumą jis du metus valgytų dešreles. Vėlgi, dalis žmonių, kad ir kokiai kategorijai jie beriklausytų, bus vartotojiškos pakraipos (svarbiau brand'as ar kuo didesnis kiekis litų už kažkokį daiktą), dalis racionalios pozicijos. Pamenu, "Tikram garse" bičas pirko patefą už 5 k, bet parduotuvėje nebuvo gamyklinės pakuotės. Pardavėjas neatidavė daikto, nors buvo 5nis ir bičas dievagojosi nekelsiąs jokių pretenzijų parsivežęs bilekokioj pakuotėje. Kuris teisus? :] Man irgi nelengva suvokti, kam pirkti mašiną už 2 limonus, kai mašinka už 200 k tiek pat komfortiškai nuveš į tą pačią vietą. Arba kam už kabelio metrą mokėti 1000, jei gero garso galima klausyti ir per 100 Lt/metras kainuojantį kabelį. Neklausau 128/mp3, mano bėda, jog man yra audio-kokybinis skirtumas - lievas cd ar originalus, nes skirtumai kartais akivaizdūs, kartais nežymūs, kartais - nejuntami, tačiau "varyti" ant melomanų yra lygiai tas pats, kas "varyti" ant pieniškas dešreles mėgstančių. Tiesiog nereikėtų rūpintis, kur kitas leidžia savo pinigus, o pasirūpinti, kaip pačiam juos uždirbti ir išleisti ten, kur nori. :]
andrewd 2011-03-24 13:06
Ir šioje vietoje nesutikčiau, gal ir klystu, bet vien tik toks dalykas, kad lossless formate garsas yra "suspaudžiamas" man neleidžia daryti išvadų, kad lossless yra tas pats, kas ir wav formatas ar cd.
Plikas 2011-03-24 13:22
Jei teisingai supratau, tai akustinė muzika skambės natūraliau naudojant lempinius stiprintuvus nei tranzistorinius.
rwc 2011-03-24 13:30
Tas pats, kaip suzipuotas WAV, tik zipavimo strategija kitokia nei tekstinių duomenų. Iš FLAC gali atkurti originalų WAV iki paskutinio bito (dėl to ir "lossless"). T.y., jei "lossy" formatai praranda tam tikrus mažai reikšmingus duomenis, tai "lossless" tiesiog juos užrašo glausčiau - atsižvelgdamas į dėsningumus kaip pasikartojimai ir panašiai.
Karvė 2011-03-24 14:16
Dar kartą pasikartosiu - kaip kam labiau patinka koks skambesis - vinilo ir lempinių ampų, ar tranzistorių ir skaitmenos - yra grynai skonio reikalas ir kiekvienas turi teisę pirkti ką tik nori. Tačiau kalbėti, kad atkuriamas analoginis garsas (paplitusiomis sąlygomis) yra aukštesnės kokybės nei skaitmena yra paprasčiausias neišprūsimas.
SuperHP 2011-03-24 14:42
Niekada nebuvau muzikos ar tuo labiau muzikos disku megejas. Nemanau, kad galeciau klausytis tik vienos grupes ar atlikejo dainu (juk kompaktu kas daina ar dvi nekeisi). Muzikos klausausi panasiuose portaluose kaip http://music.lt
sabotan 2011-03-24 15:32
Suvaikėjo bon jovi
blizzard 2011-03-24 15:53
Jei kiekvienas muzikos skonį renkamės pagal save, tai aš manau ir garsą skirtingai girdim, todėl atitinkamai ir aparatūrą renkamės ir konfigūruojam pagal save.
Mauras 2011-03-24 16:12
Dauguma stumenciu ant audiofilu nera gyvenime klausesi muzikos per normalia aparatura ir greiciausiai niekada jos neisigis.O cia visokie protinguoliai kurie mano ,kad muzikoje viska galima ismatuoti fizikiniais vienetais svelniai tarent yra kretinai arba zmones be muzikines klausos.
Karvė 2011-03-24 17:00
Tamsta nepateiki jokių argumentų ir tiesiog pereini į ad hominem. Aš turiu muzikinį išsilavinimą, yra tekę klausytis gana brangios ir kokybiškos aparatūros. Tai pagal tavo logiką išeina, kad vis dėl to mano tiesa? Juk sakau, kaip kam labiau patinka yra skonio reikalas, bet kur garso kokybė yra aukštesnė yra objektyviai fizikiniais matavimais išmatuojamas dalykas. Mano nuomone audiofilai yra kaip ir homeopatai - jie įsikalba visokių mitų, o paskui jau prasideda psichologija - jei sumokėjau už laidus 100Lt/m, tai automatiškai jau tau skamba gražiau. Bet mielas Maure, ar sutiktum dalyvauti tokiame pvz eksperimente: http://gizmodo.com/363154/audiophile-de ... oat-hanger Aš iš tų pačių Monster laidų galėčiau kirsti, kad aklam teste nejaustum jokios skirtumo tarp brangių laidų ir aliuminio pakabų. Nes tai paprasčiausia elektros srovė!
Mauras 2011-03-24 17:47
Atsiprasau kaip tau pades muzikinis issilavinimas jei tu neturi muzikines klausos?Jei muzikoje butu svarbiause tik negyvo garso svarumas,zmones neitu i koncertus.Muzika veikia zmogaus emocijas,pasamone ir tam turi itakos maziausi niuansai.Niekada neisgyvensi tu paciu emociju ziuredamas filma kino teatre ir per koki ten vargana laptopa.Kam tada zmones perka brangius vynus,tigi alkoholio faktinai turi visi vienodai.Masems ir radijo tasho kokybes mp3 groztuvai gerai veza ,bej jei zmogus gurmanas tikrai neapsiribos varganu muzikos klausimu per barskancias plasmases koloneles.O uz kokybe visada reikia damoketi,nebent manot ka visi turtingi zmones idijotai.Ir dar karta primenu ,kad kalba aina apie muzikos atkurima,o ne garso matavima decibelais.