Jaunimas bėga iš Europos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Karvė 2011-04-12 13:45
Nežinau, aš net Lietuvoje nežinau nei vieno gabaus jauno specialisto, kuris nebūtų tinginys ir neturėtų darbo. Tikėtis, kad be patirties gausi tiek pat, kiek darbuotojas su kelių metų patirtimi ir iškart gyvensi aprūpintą gyvenimą yra naivu. Pakentėti metus ar porą dirbant už mažesnį atlygį nėra taip sudėtinga. Tiek Prancūzijoje, tiek UK prestižinės mokyklos yra mokamos ir brangios. Tie, kas ten įstoja ir baigia dėl gabumų, paprastai pragyvenimo problemų neturi. Tačiau ten įstoja ir daug turtingų tėvų vaikelių, kuriems jei ir netrūksta gabumo, matyt, trūksta noro užsidirbti paprastam pragyvenimui patiems, kai jau yra pratę prie gero gyvenimo iš tėvų kišenės. Čia aišku tik mano tokia teorija, bet aš nematau kažkokios ypatingos neteisybės jauniems specialistams, aš matau jaunuolių nedarbą savo karjerą susikurti patiems.
Rukis 2011-04-12 14:08
Na bent viena aišku. Reikia mokytis kinų kalbą... Chun Han huy
Arns 2011-04-12 14:17
O aš matau, kad net praktikai darbdaviai nemėgsta priimti jaunų žmonių, bet kai reikia rėkti jog universitetai ruošia ne tą ko jiems reikia, rėkia pirmieji ir garsiausiai, bet priimti praktikantų nenori. Kitas dalykas, valdiškose įstaigose jau daugybę pensininkų kurie nedirba, arba tik imituoja darbą, praeitu patikra kaip dirbama, bent pusė gabaus jaunimo rastu darbo pradedant sodromis, baigiant mokesčiais, jei ne sostinėje, tai mažesniuose miesteliuose.
Nerkus 2011-04-12 15:26
kiek teko kalbeti su zmonemis gyvenusiais ar buvusiais kinijoje, tai anot ju kinu kalba nera tokia ir sunki, tik va ismokti skaityti ir rasyti turbut tik kinas ir gali:)
Importial 2011-04-12 15:29
Šaunus straipsnis, visiškai atitinkantis čia gvildenamą temą - http://tinyurl.com/69ot4hp Sunku pasakyti, ar galima racionaliai gyvenime vavodautis tenais pateiktais patarimais, bet vis geriau pasiskaityti, analizuoti kažką, negu absoliučiai nieko.
vytenizs 2011-04-12 15:36
Supraskit zmones, kur bebegsit visur pasidarys tas pats, paziurekit visi i anglija isvare ten kas pasidare matot, suvaziuosit visi i Kinija bus tas pats, neatitinka profesiju kiekis su zmoniu kiekiu, tiesiog zmoniu yra labai daug, plius dar padidina pensijini amziu tai isviso tragedija, kur bebegsit visur pasidarys tas pats, tad ka reikia daryt, va kaip kolega sake nera noro aisq padirbt uz maza atlyginima, tas yra blogai niekada darbdavys nemokes tika atejusiam daug, nes nezino galimybiu tavo. O siaip cia reikia keist sistema, reikia konpensuoti mokslines sryties dalykus, zmones dabar gali persimesti tik ant kurimo ir dar daugiau isradimu, paziurekit kiek lietuvoj gabiu zmoniu, bet dirba makdonalde ar pan... Esme tokia reik keist ne sali, o sistema... [Zeitgeist: The Movie; Addendum; Moving forward] Paziurekit kas nemate suprasit kame reikalas yra, pasaulis gyvena senais principais ir sistemom, jas reikia keist, i kuryba zmoniu visada reikes, o i sandeli visi niekada netilps...Mastykit...
Plikas 2011-04-12 15:50
Dėkui už nuostabų straipsnį.
enternald 2011-04-12 15:53
Nesunki???? nejuokauk: http://en.wiktionary.org/wiki/gan4 . Matai visi žodžiai be ryšio ir reiškia skirtingus daiktus,tarimas tas pats, o hieroglifų belekiek. Be to jos neįmanoma tiksliai mokintis naudojantis žodynus: http://itre.cis.upenn.edu/~myl/language ... 05195.html . Ir viso to rezultatas: http://www.google.com/images?q=chinglis ... 66&bih=587 Ši kalba yra blogiausias variantas tarptautiniam bendravimui. Be to ar tu dirbtum už kinišką algą, manau tikrai ne.
Sniegcius 2011-04-12 16:50
Tai žmogus apie rašyma sako kad tik kinas gali tai išmokti. O šiaip dėl kalbėjimo kiek žinau, kalbom vidutiniškai užtenka 300 žodžiu kad galėtum susišnekėti
kiesza 2011-04-12 18:32
gudriu zmoniu daug, tik bėda ta, kad zinant visa politine sistemą suvoki jog kaška pakeisti iš pagrindų yra neįmanoma todėl tie protingi žmonės dirba suvirintojais, autošaltkalviais ir statybininkais
patalnius 2011-04-12 18:39
你好, 我叫中囯那琼斯. Mokausi dvi valandas per savaite. To pakanka pagrindams. jeigu esi toks kelmas ir esi neimlus kalboms ar net nebandai mokytis tai bent jau nepasakok, kad si kalba yra be galo sunki. Taip ji yra sunki, taciau perpratus pagrindus imanoma ismokti. Kad tau nesigauna rasti zodzio kurio reikia tai tu naudoji paprasta lotyniska abecele zodziu vertimui i Kinu kalba, reikia naudoti specialiai pritaikyta abecele su tono zenklais kuri bent jau angliskai vadinasi: pinyin. ir mokytis tik su zodynu imanoma. O del atlyginimo tai pasidomek koks dabar ten yra pasiturincios klases kiekis ir tada galesi komentuoti. Asmeniskai as vaziuociau i Kinija vien del to, kad ten salygos yra tikrai neblogos ir galimybes neribotos. O, kad vakaru europos jaunimas yra nekonkurencingas tas yra aisku jau seniai. Ju poziuris i gyvenima ir darba yra visiskai kitoks. Jie nori visko lengvai ir greitai. Geriausias pavyzdys butu toks: as jau puse metu ieskau darbuotojo savo firmai gebancio dirbti uz procentus nuo pardavimu. Pas mane yra ateje ne vienas zmogus i interviu, taciau isgirde kad reiks dirbti uz procenta ir kad jie nieko negaus jeigu nedirbs visi iki vieno atsisake. Zmones is rytu europos dirba su malonumu toki darba, nes salygos yra tikrai geros, taciau dauguma is ju man netinka del kvalifikacijos stokos ar mazo vietines kulturos ismanymo. Taipogi mokausi universitete kuris pagal reitingus yra tarp 50 - 70 vietos UK. ir galiu pasakyti tik tiek, kad as tokio sudo net mokykloje nemaliau, o kai kurie anglai plaukus raunasi kaip jiem sunku. Kitais metais zadu perstoti i top 20 nes studiju kokybe yra apverktina. Ir vienintelis kas man protu nesuvokiama kaip Lietuvos universitetai gali buti zemesneje vietoje negu pvz tokie universitetai kur mokausi as. Nes kiek esu studijaves Lietuvoje, tai sulyginti net neimanoma. Taigi mano nuomone tokia.
plex 2011-04-12 18:48
Materializmas prie nieko gero neprives. Aš jau geriau liksiu Lietuvoje ir dirbsiu mėgstamą nors ir mažiau apmokamą darbą nei paliksiu tėvynę. Kada žmonės supras, kad TIKRA LAIMĖ NE PINIGUOSE?
Jomajo 2011-04-12 19:19
o kur ta laime? pasakyk tu man, kas tu esi siam gyvenime be pinigu?
Xdmin 2011-04-12 19:25
Kur tu gali matyt laime kai mokesciai didesni uz atlyginima? On Topic: O Kinijoj rimtose imonese anglu kalba neturetu dominuoti(jei ne dominuojanti tai bent suprantama)? Ir siaip ar kinams nera antra kalba anglu kaip visam likusy pasauly?
omg 2011-04-12 19:30
Nu matai kaip graziai sneki, turi megiama darba, tubut ne minimuma gauni, masina, buta turi? galo su galu nesudurineji? Jeigu taip tai saunu, niekas niekur nevaziuotu jeigu taip turetu. Ne is gero gyvenimo gi taip yra, taigi nereikia cia lialia.
Impintinas 2011-04-12 19:33
abu punktai klaidingi
Shinigami 2011-04-12 19:40
O kas dėl darbuotojų ir darbdavių, tai darbuotojas nori gauti kuo didesni atlyginimą iš kart, o darbdavys atvirkščiai. Čia jau ekonomika. Darbdaviui pigiau jei darbuotojas tik atėjęs jau viską moką ir nereikia per nauja mokyti. Bet jei taip ir toliau, greit prieisime kritini tašką kur nebeliks savų darbuotojų.
kionig 2011-04-12 20:10
Sarkazmas sarkazmu, bet realybė rodo visai priešinga efektą, kad kuo daugiau pinigų, tuo žmonės su jais nebemoka elgtis ir lengvi pinigai išeina taip pat lengvai
Jomajo 2011-04-12 20:23
ir nuo ko prasideda laimes kurimas neturint pinigu? taip zmogus,bet vos gala su galu suduriantis, tokiu sendien lietuvoj su kaupu ir daugeja. vieni moka su pinigais elgtis kiti nelabai, bet vistiek geriau ju tureti ir nemoketi elgtis, nei isvis neturet ar turet mazai.
rwc 2011-04-12 20:26
Praktikai darbdaviai mėgsta jaunus žmones, bet ne tokius, kokius ruošia univerai. Po univero, turi savo išsilavinimu. Turi mokėti diskutuoti daugybę temų ir kuo nors nustebinti potencialų darbdavį. Jei tiesiog moki atsakyti į standartinius klausimus - reiški, iššvaistei krūvą metų veltui. Stok pirman kursan iš naujo, nes elinis dvyliktokas potencialiai už tave geresnis, ir mažiau pasikėlęs. Kada studžiai įsikirs į šitą taisyklę? PhD tas pat galioja.