Seimo komitetų vadovai: Lietuvoje visuotinio sekimo nėra

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zergas 2011-05-25 14:20
tai aisku kad nera jokio sekimo,negi kas galetu tuo suabejot? o statistika?ji meluoja,skaiciai turbut komunistu isgalvoti.laisvoje ir demokratineje Lietuvoje zmones sekami tik issamiai isnagrinejus teisesaugos prasymus ir tik su teiseju pritarimu. p.s. o jei rimtai,tai butu idomu suzinoti to sekimo efektyvuma, t.y. kiek bylu kuriose buvo sankcionuota si priemone pasieke teisma o itariamasis nuteistas realia bausme nes niekas manes neitikins kad didzioji dauguma slapta surinktos informacijos nenugule i reikiamus stalciukus ir tik laukia tinkamo paviesinimo momento kovai su konkurentais.
gliukas 2011-05-25 14:26
tiki ka cia raso? visi telefonu pokalbiai yra irasinejami ir zinutes. bent kada gali perskaityk arba perklausyt zinutes/pokalbius. netoli pilaites yra pastatas, kur visa tai daroma.
immortallt 2011-05-25 14:52
Sekmes bijant savo seselio Cia keliamas skandalas, kad Zuokas galetu reikalus pasitvarkyt ir niekas demesio neatkreiptu.
Zergas 2011-05-25 15:42
zmones bijo ne seselio,o to jog tam tikros jegos tampa nekontroliuojamos,kur tai veda turbut nesunku suprast?tu man parodyk nors viena atveji kai tokios operatyvines priemones padejo atskleisti stambaus masto korupcine byla.galiu tau atsakyt,tokiu bylu nera ir nebus,taip kad neskiesk cia apie stambaus masto aferiugu baimes,nebijo jie nieko nes visi pareigunai yra nupirkti
uodas 2011-05-25 16:36
tecnologijos lt as noreciau suzinoti ne, kas ka seka, o kokiomis priemonemis (technologijomis) naudojasi sekdami....
immortallt 2011-05-25 18:31
Pakartosiu aiskiai isdestyta situacija, kuria parase Porteris: Porteris rašo: Suprantu, kad Žentelis atidirbinėja užsakovams, bet tokio briedo seniai neskaičiau. Kažin ar pats Žentelis žino ką duomenų saugojimo direktyva numato? Čia keletas direktyvos nuostatų ir Seimo NSGK pirmininko pastabų isterikams: * Europinė duomenų saugojimo direktyva numato, kad gali būti saugomi tik tie duomenys, kurių reikia, norint nustatyti ryšio šaltinį, vietą, datą, laiką ir trukmę, taip pat ryšio tipą ir įrangą bei mobilaus ryšio įrangos buvimo vietą. Jokio duomenų turinio (pvz. telefoninių pokalbių turinio) nefiksuojama. * Lietuva priklauso toms valstybėms, kuriose duomenys saugomi trumpiausiai – 6 mėnesius (pvz. Lenkija - 2 metus, Latvija - 1.5 metus). * Lietuvoje prašant prieigos prie saugomų duomenų reikia gauti teismo sankciją (nors keliose valstybėse tereikia gauti prokuroro leidimą). * Duomenų dydis gali būti padidintas dėl užklausų skaičiaus konkretiems asmenims (pvz. dėl vieno žmogaus nusikalstamos veikos užklausa pateikta 4 operatoriams, tai statistikoje bus 4 užklausos. Jei pateikiamos užklausos dėl vieno žmogaus kitiems paslaugų teikėjams (pvz. interneto), tai skaičius išauga arti 100). * Statistika nėra tiksli, nes kiekviena šalis sprendžia kokią statistiką pateikti, ar dėl užklausų apie asmenį, ar apie telekomunikacijos įvykį, kai užklausos yra tiražuojamos operatoriams. * Pavyzdžiui, kai 2010 metais vienoje valstybių buvo pagrobta apie 5 000 mobiliųjų telefonų, Lietuvoje buvo gautas užsienio valstybės prašymas pasitikrinti dėl elektroninių ryšių atvejų, naudojant pagrobtus telefonus. Tai atitinkamai sudarė apie 15 000 paklausimų mobilaus telefoninio ryšio operatoriams ir tai buvo įtraukta į Lietuvos ataskaitą.