Kinijoje kaliniai įdarbinami virtualiose kompiuterinių žaidimų "aukso fermose"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Strong_Bad 2011-05-28 12:13
Liuks. Kaliniai dirba po 12 val anglies kasyklose. Va toki kalejima suprantu, ne kaip cia, uzdare siltai i kalejima ir maitina uz dyka, blyn, geriau nei bedarbiui, kuris uz buta, siluma, komunalinius turi susimoket ir dar maisto prasimanyt. 100 doleriu per menesi ivsai pinigas bedarbiui, tai gal idarbintu darbo birza i tokias darbovietes, tan darbo vietu neribotas kiekis
Arns 2011-05-28 12:19
O kas čia blogo? Įkalintus iki galvos galima pilnai statyti tokiems darbams, kad jie susimokėtu už savo maitinimą. O dabar pridarę žalos visuomenei, jie nieko neatperka sėdėdami kalėjime.
RiMuSaS 2011-05-28 12:35
Emmm Jus jauciat, kad praleidziat pagrindine teksto minti ? O susikoncentravot ties problema kuri liecia lietuva . Tipiska. Na o jai kalbant apie dirbancius kalinius tai tik pavizdys kaip musu valdzia tvarkosi. Senai tokius dalykus reikejo ir pas mus ivest, apkrauti kalinius fiziniu darbu, kad neturetu noro daugiau sugryst i kalejima ar ne pagalvot apie tai Nusidejai visuomenei tai atpirk kalte jai padedamas. Logiska.
immortallt 2011-05-28 13:50
Aisku Kinijoje reikia nepamirsti, kad sesti gali uz bet ka, pvz atsiusta laiska valdziai: peticija del korupcijos...
Azaruto 2011-05-28 15:04
Pritariu įdėjai, kad ir pas mus taip reikia bet ar leistų ES taip daryti?(žmogaus teisės ir pan.)
sabotan 2011-05-28 16:53
galima bet jie turi dirb po 8 valandas na normaliomis saligomis.dabar dirba tie kas nori kas nenori nieko nedaro
loggo 2011-05-28 18:14
Man tai kas labiausiai užkliuvo, kad paminėjo žmogų, kuris sėdi kalėjime už peticiją dėl korupcijos... Šiek tiek ironiška, ne?
enternald 2011-05-28 18:59
Jo ir man tas labiausiai patiko. Kinijoje nemažai kalinių už panašias peticijas dėl korupcijos, bei peticijas dėl valdžios nemažai žmonių sėdi. Be to mirties bausmė Kinijoje taikoma už labai platų spektrą nusikaltimų. Abidniausia, kad Kinija augdama ekonomiškai ir kaip karinė jėga, nė trupučio neišaugo, nei žmogaus teisėmis, nei demokratijoje. Manau Kinijos laukia SSRS likimas: kils problemų, o valdžia miegos, sekdama pasakėles apie auksinius laikus. Viskas tęsis, kol šalies pamatas nesugebės savęs išlaikyti ir tada bum....
Arns 2011-05-28 19:27
Palyginimas su SSRS labai nevykęs, nes pirma Kinija yra valstybė, o ne sąjunga. Tegu joje ir gyvena daug tautų, bet nemaža dalis jų - kinai, tad tokio bruzdėjimo koks kilo visoje SSRS visiškai neįtikėtinas dalykas. Plius ekonomiškai stipriausios sritys lieka stabiliai kinų žemėse, visi neramumai pakraščiuose, tai vėl kitokia situacija, ir net nemažo konflikto atveju, Kinijos ekonomikai nebūtu smūgio. Kitas dalykas, Kinija jau perėjo senai virsmo laikus ir joje ekonomika ne vien popieriuose auga, tad norint sukelti neramumus bus daug sunkiau. SSRS žlugimo nemaža priežastis buvo tame, kad gyventojams nebuvo užtikrinamas norimas prekių kiekis. Inteligentijos neramumų Kinijoje jau senai pilna, bet nė vienas nesugebėjo peraugti į bent kažkokį "Sąjūdį", o be didelės masės nieko nepakeisi. Dar vienas skirtumas nuo SSRS, Kinijos pamatas tvirtas, tai jos ilgaamžė istorija, SSRS pamatas buvo silpnas, atremtas į II pasaulinį karą. Matome pačios Rusijos pavyzdį, kaip ilgaamžė šalis net griūnant SSRS neišsiskirstė sau, o liko valstybėje, kai tuo tarpu sąjunginės valstybės, kurios buvo prijungtos, išsiskirstė. Tiesiog Rusijos, kaip valstybės, pamatas daug tvirtesnis. Na, o ekonomika Kinijos labai plataus segmento, pasinaudodama krize ji jau nemažai užsienio kapitalo įmonių įsigijo, tad kažkoks dirbtinis Kinijos "skandinimas", baigtusi ne ką mažesne pasaulio ekonomikos griūtimi, nei po JAV bankų ir nekilnojamo turto burbulo subliuškimo...
enternald 2011-05-28 20:42
SSRS pamatas nebuvo atremtas į II pasaulinį, ši sąjunga absorbavo Rusijos imperijos žemes. Kinija irgi galime priskirti II pasaulinio karo valstybėmis ji neturi ankstesnio tiesioginio tęstinumo: ši valstybė absorbavo Mandžūriją, bei Tibetą, valdžia kardinaliai skyrėsi. Senosios Kinijos teises jei neklystu turi Taivanas, bet reiktų pasitikslinti (dėl to verda diskusijos). Kas dėl kracho dėl Kinijos kritimo tai sutinku, tai būtų rimtas smūgis. Šiaip manau požiūris, kad Kinija "amžinai augs" yra juokingas, jei ne pražūtingas visai pasaulio ekonomikai. Tiek Kinija, tiek bet kuri kita šalis turi problemų, kurių negalima praleisti pro pirštus.
Nerkus 2011-05-28 21:04
nu jau rusai. TSRS buvo apie 250 mln zmoniu. dabar rusijoj yra apie 140 mln. tai reiskia, kad 110 mln jau ne rusai buvo. Dabar dar paskaiciuok kiek is tu 140 mln yra rusai, tai turbut geriausiu atveju puse. teko maskvoje buti, tai ten rusiska veida sunku pamatyti, vien juodukai.
Nightbringer 2011-05-28 21:18
Nors ir pritariu darbui kalėjimuose, bet čia jau tikrai perlenkta lazda.
Xdmin 2011-05-28 21:30
O ar nelengviau butu paleisti bota? Uzbanina, sukuri kita. Per proxy ip pasikeiti, botini toliau.
blizzard 2011-05-28 21:55
o kas lengviau būnant kalėjimo viršininku, botą paleist ar kalinį pasodint, kuris boto paskirtį atlieka mes nežinom kokiuose žaidimuose jie čia dirba taip, runescape tai ten ir pirmokas bota paleistų, bet jeigu koks rimtesnis žaidimas tai apsaugas turi ir t.t. taip lengvai nepadarysi. Bet realiai pagalvojus gal jie net daugiau atneštų pelno jeigu tik prie pc sėdėtų gaila tik kad tai nelegalu, gaila kad daug kur žaidimo valiutos keitimas į realią nelegalus
RiMuSaS 2011-05-28 21:56
Uzbanintu ir ta kuris is to boto pinigus ar daiktus imdavo. Taigi nelabai gera ideja
immortallt 2011-05-28 22:06
Seip kinija po truputi, nors ir letai, duoda zmonems daugiau teisiu. Siek tiek atleidzia vadeles. Kitas dalykas, daugumai kinieciu priimtina tokia valdzia, nes tai is senu laiku pas juos taip yra.
blizzard 2011-05-29 11:04
Bet kaip pinigų turi tai ne tokia ir bloga santvarka
enternald 2011-05-29 12:35
Rusų Rusijoje 80 procentų. Be to Kazakstane, Baltarusijoje, Ukrainoje rusų nemažai. Šiaip pagal dabartinius skaičiavimus rusų yra 150 milijonų. Iš tų 250 lieka 100 mln, kur didžioji dalis ukrainiečiai, baltarusiai (slavų tautos), kurios turi gana artimus ryšius su rusais. Be to kariuomėneje, partijoje dominavo rusai. O kas dėl juodukų, visai realu, bet atsimink Maskva tai ne visa Rusija, tik kažkoks fasadas. Turbūt vakariečiams į galvą iš čia atėjo stereotipas, kad rusai bepročiai milionieriai.