Jūratė Bačelienė. IKEA: kas ji yra?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mauras Klajoklis 2011-06-19 11:17
Pilnai palaikau autorę. Nors realiai manęs visiškai nedomina jų vidinės peripetijos, bet jų kokybė tikrai tragiška. Be sąžinės graužaties IKEA turėtų būtų pervadinta į kokį nors kinietišką atitikmenį. Dizaino atžvilgiu aš ten sau asmeniškai irgi nieko neradau - naujųjų amžių nuobodybė, o baldams duočiau 3 metų garantiją jų neliečiant.
Tautwas 2011-06-19 13:01
Kas įmonės viduje dedasi man nelabai įdomu, nes visa tai labiausiai liečia Švediją. Kalbant apie baldus ir jų kokybę, tai savaime suprantama, kad pigiai ir kokybiškai nebūna, nebe tie laikai kai, kad ir ką pirktum viskas buvo pagaminta rankomis . Tačiau būtina pastebėti, kad kokybė nėra tokia prasta lyginant su kaina, nes kitaip žmonės nepirktų.
MindaugasV85 2011-06-19 13:55
Jau geriau kaimiečio paprašysiu, kad išdrožtų, negu tą popierių pirksiu
Sarunas 2011-06-19 14:04
IKEA verslui yra ir blogiausia ir geriausia kas gali atsitikt Čia aš kalbu apie baldų pramonę. Galiu papasakot kaip veikia IKEA mechanizmas. Jie nusižiūri gamintoją (baldų, baldų medžiagų, audinių ir t.t.) ir pasiūlo labai gerą sutartį. Kainos žemesnės nei kad paprastai gamintojas pardavinėja kitiems partneriams, tačiau kiekiai ir prognozės visąlaik stabilios. Po metų kitų IKEA padidina užsakymų kiekius. Dar po metų vėl padidina tiek užsakymų kiekius, kad gamintojas visą savo produkciją tiekia TIK IKEA. Va dabar ir prasideda IKEA įdomiausias žaidimas. Dabar jie su gamintoju gali išdarinėt ką nori... Gali užsimanyt dvigubai mažesnės kainos, gali užsimanyt dvigubai daugiau produkcijos per tą patį laiko vienetą... Atsisakysi bent vienam iš jų reikalavimų - nutrauks sutartį su tavim... O partneriai visi palikti ant ledo dėl IKEA jau... Tai čia didžiausią minusą bendradarbiavimo su IKEA matau. Pliusas - kaip ir minėjau: pastovūs ir prognozuojami užsakymai, kas leidžia bent truputį saugiau jaustis ir darbuotojams ir vadovams.
Spakainas 2011-06-19 14:13
Kokios kokybės IKEA ieško autorė? Juk IKEA gamina būtent kuo pigesnius ir kuo grazesnius baldus. Tiems kas nori stalo 10čiai metų IKEA ne vieta . IKEA idėja yra ,kad neišleidžiant daug pinigu būtų galima keisti baldus kas keleta metų . IKEA tuos baldus gamina kuo pigiau , pvz jeigu stalas su storu stalvirsiu tai žinok , kad ten du lapai fanieros ,o viduje kartonas formuotas.
andriulis 2011-06-19 14:20
Tas pats sudas kaip jyskas, kokybes atzvilgiu.
Strong_Bad 2011-06-19 15:09
Tiesa sakant tokiu baldu daugumai pilnai pakanka 10 ir daugiau metu. Paimkim bendrabucius, tos pacios spinteles is popieriaus ir drozliu ploksciu net neisivaizuoju kiek joms metu, bet naudojamos ligsiolei. O ir is sovietmecio laiku koki 50% namu manau pilna tokiu baldu ir kokybe ne ka geresniu, bet vis dar tarnaja. Kam 800lt uzdirbanciam zmogui baldu komplektas uz 10.000 lt? Svedijoj, kinijoj ar indijoj gaminamas tokio lygiot baldas, tai jokio skirtumo kokybes atzvilgiu. Labai jau ekspertus megsta pavaidint lietuviai, kai paima kazka pigiausio ir brangaaus kokybisko palyginimui. Ispindeje visai zmones nuo perdideles pasiulos, gal laikas nuleist kartele. Ankciau butum patenkintas baisiausiai jei butu pavyke toki gaut, o dabar matai jiem nekokybiska ir geda toki pirkt, nes kazkur mate brangu ir geresni
Urbshis 2011-06-19 15:12
Nu "jyskas" tai taip pat Svedu tinklas.Bet kas idomiausiai kad Svedijoje jyske prekes kitokios, kokybiskesnes ir braangesnes negu Lietuvoje. O IKEA tai taip nera itin kokybiska, bet pvz studentui, jaunai seimai, ar tarkim tam paciam lietuviui gyvenanciam uzsienyje, kuris bando prasigyventi tai IKEA yra paprastas budas isikurti namams.. Ir manau Lietuvai reiktu tokios parduotuves, nes pvz kaip autore minejo mazesnius lietuvos baldu pramonininkus ir kaip ju butu gaila, bet atsiprasau nereikia buti kvailam kad suzinoti ir pamatyti kokiomis kainomis tie "vargsai mazmenininkai" pardavineja tuos baldus... uz 2000lt kokybiskos sofos taip pat nenusipirksi, turi paklot maziausiai 3-4tukst. Be to ir pacioj IKEJoj yra pigesni ir brangesni baldai tai ka reiskia kokybiskesni ir maziau kokybiskesni. Paprastas pavyzdys is mano puses, dariausi remonta lietuvoje, norejau ant sienos lentynu kurios butu tiesiog lenta ir nesimatanciu tvirtinimu. Niekur neradau, gava vaziuoti i furnitura kur pjausto stalvirsius ir visokias baldams plosktes, kad padarytu to ko as noriu (ir tai sunkiai isaiskinau, nes nera mate tokiu) Ten sulipde ir panasiai (neaisku kiek laikys) sumokejau uz dvi lentynas 200lt. Po pusmeciau svedijoj nuvaziavau i IKEA o ten tokiu lentynu pilnas pasirinkimas su visokiom spalvom, plociais ir ilgiais... Lentynos kaina apie 100 kr. - 40 lt. Tai nepasakyciau kad yra brangu... kur man dar reikejo paciam vargti ir galvoti kaip tas pagamintas lentynas prisukti....
hellboy 2011-06-19 16:46
sveiki visi ka as noreciau pasakyti staripsnyje buvo rasoma apie darba ikea sistemoj as siaip noreciau uzpriestarauti tai jog ten tikrai geros algos tarkim tu dirbi po 12 h per diena grafikas yra pamaininis diena dirbi ir an rytdienos nakty o paskui dvi paras laisvas ka nori ta daryk o kodel as tai zinau nes as ten dirbau kai ikea nusipirko kompanija kurioj dirbau pries pirkima darbas buvo ziaurus o jau po pirkimo darbo salygos gerokai pagerejo dave naujus drabuzius batus darbo yranga zinoma kurkas geresne nei buvoanksciau o kas del algu moka idealiai jei parasyta kad 25 menesio diena mokes tai taip ir bus pinigai jau buna 14,00 o kaip minejau atidirbes menesy uz pamainas gauni kaip minimum 1000 litu ten zmones uzdirba tikrai gerai sakyciau kurkas geriau nei betkur kitur beto ten ismokau daug dalyku plius ten rengiami kursai kvlifikacijai pakelti beto uzmokestis priklauso ir nuo turimos kategorijos tarkim 1 kategorijos zmogus gauna apie 800 o jau 4 apie 3000 tai kaip sau noprite o kas del kokybes esu mates ir prastesniu tai vertinkit kaip norite
blizzard 2011-06-19 19:10
Na reikėtų atsižvelgt ir į mūsų kokybės supratimą. Turim prekę su 5 metų garantija. Tai nereiškia kad garantija suteikima tam kad gal per tuos 5 metus pasirodys kažkoks gamyklinis defektas ir tau tą prekę apkeis.. garantija suteikiama tam kad tikimasi jog per tuos 5 metus klientas apkeis(nusipirks) prekę į naujesnę iš to ir seka patvarumas/kokybė/kaina ir t.t. Sovietinio Lietuvio bruožas nusipirkt baldus 20 metų į priekį ir džiaugtis kad stalas yra stalas ir nieko daugiau. Suprantu kad neuždirbam pakankamai kad baltus keist kas metus ar 3, bet čia jau kita problema..
Linas83 2011-06-20 00:52
Labai jau idomiai išsireiški "Pačiam reikėjo vargti ir galvoti", tai pala, nori dabar pasakyti kad nuvažiuoji į IKEA sumastęs nusipirkti tarkim lentynas kurios būtų 200cm x 40cm su visais tvirtinimo elementais ir tokią ten gauni? Tai kad tu Lietuvoje neradai tokios lentynos kokios tau reikia, dar nereiškia kad tokių nėra pirkti. Kitą vertus lyginti individualiai pagamintą baldą su serijine produkcija mažų mažiausia kvaila. Tarp serijinio ir vienetinio baldo kainos skirtumas sakyčiau turėtų būti 2-3 kartai. Galiu pasakyti kad tavo 2-ose lentynose pačios medžiagos iš kurios ji padaryta, kaina tėra koks penktadalis. Visa kita darbo užmokestis, mokesčiai, ir kiti darbo kaštai. Kažkodėl kai reikia tarkim pasikeisti padangas visi supranta kad reikia sumokėti už darbą, o va jei tau individualiai pagamino lentynas, pagal tavo išmatavimus ir poreikius, čia matai lygini kad kažkur yra pirkti pigiau, apie tai kad žmogus atlieka darbą negalvojama.
Nerkashis 2011-06-20 18:04
Teko ir man neseniai padirbėt Norvegijoje. Teko ir baldus pirkt iš Ikea. Kokybė atitinka kainą. Tarkim yra popierinių spintelių (dažniausiai lenkiškų), bet teko surinkinėt ir suoliukų ar stalų, grynai iš medžio (beje lietuviški). Kainų nepasakysiu, bet kaip minėjau - kokybė atitinka kainą. Parduotuvė, žinoma, padarė įspūdį. Nuo sandėlius primenančių salių iki įrengtų kambarių. Puikiai išvystyta logistika. Tarkim galima nemokamai pasiskolinti priekabą baldams parsivešt, atsigert kavos dykai , prekės keičiamos be jokių problemų. Darbuotojai - dauguma jaunimas.
Arwis 2011-06-22 10:04
Na kaip studentui ikea tiesiog stebuklas. Uz 500lt nusipirkau kadaise viska ko reikia vieno kambario studento bustui. Pradedant nuo lovos, stalo ir kedziu, baigiant saukstais ir sakutemis (dar ir paveikslas isejo ). Kokybe taip tikrai neispudinga, ir per 3 metus jau gerokai stipriai pasidevejo, taciau kai prisimeni uz kokia juokinga suma tu cia viska issigyjai tai negaile ismesti ir nauja viska nusipirkti. Nors is kitos puses ir ta kokybe, kai pvz gyvena du jauni zmones, be vaiku nieko, abu turi darbus tai tie baldais laikys ir laikys. Kiek gi namie bunat? 5ha per diena?
JaunėlisDžo 2011-07-25 17:47
Taip, penkis hektarus per dieną.
blizzard 2011-07-25 17:52
nice one.. bet pritariu arwiui, jeigu už tokią sumą tiek galima nupirkt, tai nesupykčiau jei tie baldai ir po tų 3 metų išvis nebenaudojami taptų, paėmei ir sukūrenai kaip už tokią kainą o ir butą dažniau atnaujint gali, vis įdomiau gyvent