Lietuva – viena sparčiausiai nykstančių valstybių ES

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2011-06-20 09:21
Nu va... Vakar perskaičiau, kad Lietuva - geriausia šalis gyventi, o šiandien jau parašyta, kad lietuviai mano kitaip...
Arthuras 2011-06-20 09:41
Va, kai straipsnis paremtas argumentais, kažkaip ir nebe toks optimistinis
Indigo89 2011-06-20 13:53
Tikriausiai del to kalta tamsioji materija. Niekaaip kitaip nepaaiskinsi kodel zmones ne tik emigruoja, bet emigracija dar ir greiteja. Lietuvoje matomai ivyko didysis sprogimas.
blizzard 2011-06-20 16:29
Taigi čia per vakar dieną pasidarė, vakar Lietuva dar buvo geriausia šalis gyvent Akivaizdžiai matot straipsnių skirtumą, apie tai ir kalbėjau aname straipsnyje, kad argumentų gero gyvenimo nėra, bet blogo apstu, kažin kodėl?
Drragon 2011-06-20 17:57
, kai iš milžiniško, mus pasiekiančios informacijos, srauto mes atsirenkame tik mažą dalį informacijos, o visa kita ignoruojame, tarsi tai neegzistuotų. Tam, kodėl pasirenkame vieną informaciją, o ne kitą, priežasčių gali būti labai įvairių, bet, manau, viena iš dažnesnių - ta atitinkama informacija patvirtina mūsų gyvenimo nuostatas ir tam, kad, stengdamiesi išlaikyti status quo, neimtume jomis abejoti, vis ieškome, kaip jas galėtume pagrįsti ir sustiprinti. Todėl ir pasimato ryškus straipsnių skirtumas, nes jų autoriai vadovaujasi skirtingomis nuostatomis. O kalbant apie žiniasklaidą (aname straipsnyje jau buvo aptarta, bet pakartosiu), jie vaikosi reitingų ir pelno, todėl ir rašo tai, kas labiausiai atitinka visuomenės daugumos nuostatas. Jei visuomenėj įprasta stumt ant valdžios, rėkt kad Lietuvoj neįmanoma gyvent ir t.t., tai žiniasklaida tai ir rašys. Ir kam tada jiems vargintis ir neigiamas puses lygint su teigiamomis, jei teigiamas nuostatas turi tik maža dalis žmonių? Gi paprasčiau suvaryt viską į vienus vartus, kad tie, kurie visaip keikia Lietuvą ir t.t., galėtų patenkinti sau mintyse pasakyti: "Na va, gi sakiau, kad čia viskas yra šūdas, gi net žiniasklaida patvirtina" ir eitų toliau skleisti šios vienpusės (dez)informacijos, įrodinėdami kitaip manantiesiems, kad čia viskas yra šūdas, ir taip toliau žiniasklaidai generuotų pelną. Išties, būtų įdomu atlikti tyrimą, kaip dažnai tokiose juoda-balta diskusijose cituojami lyginamieji (lyginantys teigiamas puses su neigiamomis) bei labiau neutralūs straipsniai ir kaip dažnai, tokie, kur suvaroma į vienus vartus. Jaučiu, kad skirtumas būtų akivaizdžiai vienpusių straipsnių naudai, kas reikštų didesnį pelną juos rašančiai žiniasklaidai. It's all about money.
blizzard 2011-06-20 19:18
Na užuot atlikęs kažkokią statistiką galėtum pateikt gero gyvenimo pavyzdžių, nes tas straipsnis kuris teigia kad mes esam 30+ vietoj pagal gyvenimo sąlygas, nublanksta prieš tokią statistiką.. pateik ką nors geriau bet abejoju ar rasi..
Drragon 2011-06-20 22:43
Ir žinant kiek jis sugebėjo užgyventi (taip, galbūt ne viskas legalu, bet tai esmės nekeičia, nes nieko nesiekęs, galėjo būti eilinis bomželis renkantis butelius ir už juos gautus pinigus prageriantis) tai tik parodo, kad norint kažką pasiekti, užtenka tik pasiryžti ir atkakliai to siekti. Kitas pavyzdys būtų apie vieną afrikietį jaunuolį, kurį mačiau TED'e, bet gaila dabar nepamenu, kaip jį galėčiau rasti (gal kas nors žino ir galėtų numesti linką?). Žmogus, būdamas dar mažas, pasiryžo sulaukęs kažkokio amžiaus, išvykti į užsienį baigti mokslus ir vėliau grįžęs padėti savo tėvams. Kiek pamenu tam, kad jis išvyktų, pinigus taupyti teko vos ne visam kaimui, bet vis dėlto, jis išvyko ir baigė kažką su susijusį inžinerija, užsidirbo šiek tiek pinigų, grįžo namo, iš metalo laužo namie pastatė vėjo malūną, generuojantį elektrą, bei visokių kitokių dalykų, padedančių visam tam kaimui geriau išsiversti... Ką tai parodo? Užtenka tik ryžto ir tai, kas atrodo neįmanoma, gali tapti tavo kasdienybe.
Atavar 2011-06-20 23:13
Aut. teises: delfi.lt Delfio straipsnis, nenurodytas net autorius. Nei cia, nei paciame Delfyje. Pseudo analizes kratinys, iskapstant patogius statistikos trupinius is ivairiu laikotarpiu, kad galima butu sudaryti kuo labiau neigiama ispudi. Tai 3-5m is vieno laikotarpio, tai 5m is kito... Teisingai paminejo Drragon'as: apeliuojama i emocija, nieko bendro neturint nei su statistika, nei su analize... "shyrpotrebas" vadinamas:)
mobilunkas 2011-06-21 14:55
na kai ugandoj, ruandoj ir panasiai randa naudingu iskasenu tai irgi zmones ima mirt nuo pilietinio karo, tai gal ir is tikro gera ta vieta lietuva, tik kad kazkam lietuvos gyventojai maiso? tai ir nykstam kad netrukdytume...