Tyrimas: internetas žmogų veikia lyg alkoholis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2011-06-29 12:23
Čia tas pat kas sakyti jog laimė žmogų veikia kaip narkotikai. Prie jos galima greitai priprasti kaip ir prie narkotiku. Nes alkoholis ir internetas turi tiek pat panašumų kiek narkotikas ir laimė. Alkoholis ne tik atpalaiduoja ir atskleidžia žmogaus tikra charakteri, bet ir slopina mastymą kuris trukdo sąmoningai mastyti. Tuo tarpu internetas tokio poveikio neturi.
punktyras 2011-06-29 12:39
alkoholikais
NITROxi 2011-06-29 12:46
nu dabar sedziu visas girtas prie kompo ir tirkai galiu pasakyt kad skirtumas milziniskas
Shinigami 2011-06-29 17:17
Kur aš teigiu kad internetas tokio poveikio neturi? Internetas kai kuriems asmenims padeda atskleisti tikrąją savo asmenybę (bet ne visiems), bet tikrai jo negalima lyginti su alkoholiu. Nes alkoholis nuslopina logini mastymą ir taip atskleidžia ne tik tikrąją žmogaus asmenybę, bet ir nuslopina mastymą, dėl ko darai sprendimus kurie nebūdingi nei tavo tikrajai nei ne tikrajai asmenybei. O tuo tarpu internetas tau suteikia saugumo jausmą, nes nereikia bendrauti akis į akį ir niekas nežino tavo tikrojo vardo. Dėl ko nebegalvoji kas ką apie tave pagalvos ir sakai tą ką galvoji, bet internetas tavęs kvailesniu nedaro ir rašai tą ką pats galvoji. Todėl internetas ir alkoholis labai skiriasi. Čia tas pat kas sakyti; kadangi narkotikas suteikia džiaugsmo jis yra tas pats kas laimė, nes laimė taip pat suteikia džiaugsmą.
Indigo89 2011-06-29 17:51
Alkoholis cia paminetas tik del to, kad pritrauktu jo megejus skaitytojus.
blizzard 2011-06-29 22:48
Belieka pritart indigo.. Priprantama prie visko, bet dar neteko sutikt žmogaus kuris už 5lt nusirenginėtų vidurį gatvės kad tik galėtų kompinėj už tuos 5lt palošt kokį counter strike.. nors tokių teko sutikt kurie dėl alaus bonkos vos nenusireginėja.. Alkoholis visiškai kitaip veikia, kaip ir narkotikai, turbūt mokslininkai nesidomėjo kaip yra sunku atprast nuo alkoholio ar narkotikų, jeigu tokius straipsnius rašo.. o nuo interneto labai greit gali atprast, elektra išjunk ir viskas.. arba šiaip kokia veikla užsiimk. O jeigu jau alkoholikas, tai nesvarbu ar tu dirbi ar ne, vis vien jauti potrauki.
bahuriux 2011-06-29 22:54
Dar skirtumas yra tas, kad nuo interneto nebuna pagiriu
Jomajo 2011-06-30 01:41
o pats tamsta tikriausei nesidomejai priklausomybiu rusim ir kas kokias sukelia. beja tavo zinei alkoholis ir nikotinas taip pat narkotikas, kuris sukelia fizine priklausomybe, kuri yra zymei blogiau nei psichologine, o pastaroji gali isivystyti absoliuciai bet kokiai malonuma teikianciai veiklai yskaitant interneta, bei kai kuriuos narkotikus (extasy, marihuana) buna kad abi priklausomybes kazkokiai veiklai ar medziagai isivysto kartu,
blizzard 2011-06-30 12:09
Ir kaip tik todėl aš užsiminiau kad neverta lygint interneto priklausomybės su alkoholio priklausomybe..
Nerkashis 2011-07-02 09:01
Kur gi ne - alkoholis atskleidžia tikrąjį žmogaus charakterį. Nesąmonė. Atskleidžia, nebent, durnają pusę. Tikrasis charakteris atsiskleidžia, kai žmogus būna atsipalaidavęs emociškai, kada bendrauja laisvai ir nesivaržydamas. Va čia internetas turi privalumą. Alkoholis priešingai - užtraukia miglą ant smegenų.