Lietuviai dirba ilgiau už vidutinį europietį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2011-07-29 11:40
Na va, dirbam bene daugiausiai laiko, gauname bene mažiausiai laiko. Ir dar darbdaviai gali rėkti jog per mažai dirbame, per mažas mūsų naudingumas? Gal tegul patys investuoja pinigus į geresnes paslaugas, už kurias būtu galima uždirbti ir mokėti normalias algas, tik šitaip ir tegalima rasti reikalingus specialistus, paskatinti jaunimą rinktis tokią profesiją.
andriulis 2011-07-29 12:31
Statistinio Lietuvio gyvenimas - utopija.
sigun 2011-07-29 19:48
Kur jau čia matote tą ilgiausiai dirbantį lietuvį? Kaip tik, mažiausiai 8 valstybėse dirbama daugiau. O va šventinių dienų turime vos ne daugiausia. Pagal mane tai priešingai straipsnio pavadinimui.
qriuqriu 2011-07-29 19:54
sigun nuvaziuok i kokia "Lelija" ir tada pizdielink...valdziazmogius gali neziuret kaip bepaimsi ju mazuma..
RealEfect 2011-07-29 23:23
Gal norejai pasakyti gauname maziausiai pinigu? I tema:musu valandu skaicius ir gaunamu atlyginimu santykis, tikrai didelis palyginus su kitomis valstybemis, bet tai nereiskia, kad mums tiesiog specialiai nemoka didesniu algu, paprasciausiai reikia suprasti ir valdzia ir darbdavius, jiems irgi nelengvi laikai, dabar krize, nesvarbu ka ten sako, prezidente, ar valdzia tauskia, jiems tos krizes ir nepasijaute siaip jau.Bet eiliniams zmonems ta krize yra, kaip ir dauguma verslininku suverzti nemazais mokesciais, todel cia jau nieko nepadarysi, kad ir kaip gerai dirbs verslininkai, jie nuo mokesciu tikrai nepabegs...
mytech 2011-07-29 23:27
"Lietuvoje realią vidutinę darbo savaitę 2010 metais sudarė 39,7 valandos per savaitę." kur cia taip mazai galima dirbti? 55val tai beveik atostogos atlygiu zinuma nesiskundziu kitaip nesiplesyciau
TLas 2011-07-30 02:19
Ispanija turi 14 tu sventiniu dienu ir ant bankroto slenkscio sedi, niekas pas juos ten dirbti nenori. Ot tie pietieciai. Idomu kiek pas graikus ir portugalus, jauciau taip pag daugiau nei vidurkis.
keine_lust 2011-07-30 03:35
o kur straipsnis apie darbo produktyvuma? Tai, kad dirba 40, 50 ar 60 valandu per savaite nieko nepasako jei per tas valandas nudirbtas darbas yra mazu maziausiai menkas palyginti su vakaru Europos salim. daugiau info http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... our_worked
andriulis 2011-07-30 17:22
Paskaiciuota kiek zmogus produktyviai valandu dirba per diena? O tokiu kaip pietieciu, net negalit lygintu su kitu saliu darbo nasumu. Nuvaziuokit padirbeti i italija, graikija, ispanija, portugalija vasara ir tada grize papasakosit kaip reikia ilgiau dirbti. Dirbti prie 36 laipsniu karscio ir 70proc dregmes jums parodytu kur jusu produktyvumas. Iskreiptas yra tas darbas, dabar tik gyveni del darbo. Sudas kazkoks, o ne gyvenimas. O del imoniu ir del kriziu tai yra taip, vienus prispaude tikrai ta krize, o kitus tai nei paliete nei ka, bet atlyginimu sumazinimas buvo, darbo valandu prisidejo, bei kruvio prisidejo. Musu profsajungos yra nieko vertos!
keine_lust 2011-07-30 18:04
o kada nereikejo dirbti?? man tai juokingas kai kuriu zmogeliu poziuris, kad nedirbi ir turi gauti pinigus. Gyvuliai ir tie turi dirbti kad pramistu: kas susimedzioti grobi, kas paprasciausiai zole suvalgyt, bet tai vistiek yra darbas. O cia atsirado, dirbti nenori, ir nori gyventi kaip "pasiturintis" europietis. Del pietu Europos valstybiu tai: 1)svarbu ne kiek laiko dirbo, o kiek darbo padarai. Jei sugebesi per diena atlikti savaites darbus, tai ir nereikes dirbit 40 valandu 2)Ispanai jau priprate prie tokio oro. Jiems tai problemu nesukelia.
Wolfy 2011-07-30 19:22
Prie to pacio noreciau pridurti,kad darbas dazniausiai zmogu ne puosia,o luosina,po to tu uzdirbtu pinigu dazniausiai neuztenka sveikatai taisyti.
qzar 2011-07-30 19:58
O kas liepa jums dirbti kurie nenori ? Norit malkit s atsiprasant jai jums taip atrodo geriau.Kai tik atsirado pinigai mes nuo pat pradziu siekeme tureti kazkiek ar tureti dauk cia yra tiesiog elementaru kitaip ir negalejo ir negali buti. Manau visi supranta kad ne piniguose tik laime o jai mato tik juos tai yra eilinis kvailys.
Indigo89 2011-07-30 21:12
Nepatinka dirbt, prisijunk prie kitu savo bendraminciu - bomzu.
Wolfy 2011-07-31 13:33
Matau nesupratai manes.Turejau omeni,kad tikrai daug zmoniu dirba grynai tik del pinigu ir negaili apsiuliuciai savo sveikatos,o po to nei pinigu turi,nei sveikatos.Tik tiek.O dirbti reikia protingai,nepervarkti ir svarbiausiai pagal savo galimybes ir norus.
andriulis 2011-07-31 14:16
Indigo89 - siaurokas mastymas. Matau pas tave tik dvi kategorijos: dirbantis ir bomzas? Gimk, dirbk, pirk, mirk. - tik senatveje nesispjaudyk! Suprantu tik tuos zmones pas kuriuos hobis yra darbas. Visa kita ka cia mum bando iskiepyti yra didelis globalizacijos burbulas.
qzar 2011-07-31 14:44
Ne visiems taip susiklosto kad nereiketu aukoti sveikatos nebent nori butu kokiu bomzu.Toks jau gyvenimas yra nieko cia nepakeisi.
sensen 2011-07-31 15:59
Netausoja sveikatos, nes nesupranta, kad ją reikia tausoti. Visi žino, kad ją reikia tausoti, bet ar supranta kodėl, čia jau kitas klausimas. Žinoti!=suprasti. Jeigu sugebėtum nusikelti į ateitį ir parodyti tam žmogui kaip jis atrodys po 20 metų, kaip tas darbas įtakos jo sveikatą, garantuoju, greitai pradės keisti savo požiūrį.
keine_lust 2011-07-31 17:11
Tai ir dabar yra, tik tegul nesitiki, kad gaus toki pati atlyginima kaip ir normaliai dirbantis zmogus.O del "darbo kada noriu" tai cia sena socialistine gaidele, kuri jau parode kad yra neveiksni. Ir siaip pas jus zmones biski iskreiptas vaizdas i darba. Darbas is esmes individo indelis i visuomenes gerove, o pinigai to ivertinimas. Jei vienas zmogus dirba dvigubai daugiau uz kita, tai jis ir turi gauti atitinkama atlygi uz savo pastangas. @andriulis pasakyk kada nebuvo "Gimk, dirbk, pirk, mirk"?? sovietu sajungoje?? jo ten buvo tik "Gimk, dirbk, mirk" apie tokius dalykus kaip hobiai ir normalus turiningas laisvalaikis galejo pagalvoti tik itakingi partijos nariai. viduramziais tas pats, antikoje tas pats, pries milijona metu irgi tas pats, kad ir kiek i istorija ziuretum vistiek visi turejo dirbti. Kurie nedirbo, ismire. P.S. ten kazkuris genijus rase kad "darbas ne zmogu puosia, o ji luosina". Tegul man pasako kas zmogaus neluosina?? maistas irgi luosina, kodel jis tada valgo?? vanduo irgi zmogu nuzudo, ar tai reiskia kad jis ir vandens negeria? "sportas sveikata" irgi netinka. Tai kas apskritai zmogui jokios zalos nedaro??
andriulis 2011-07-31 20:38
Pvz Graikija, pries krize kiek pamenu buvo pirmose vietose ES pagal ekonomikos augima, tai kas gi tada buvo? Jie daugiau dirbo?Maziau? Matai jie dirbo kaip visada, o griuvo sistema ne del ju mazesnio darbingumo. Pvz geriausia pasaulyje vieta darbo atzvilgiu yra nepamenu kazkuris Prancuzijos miestas. Zmones i diena dirba po 6h, bet gyvena 20kartu geriau uz mus. Tai kaip cia taip iseina? As nesakau, kad dirbti nereikia, bet pasakymas dirbkit daugiau, tai man juoka kelia. Pensijini amziu nutolino iki tokio, kad daugelis Lietuvos gyventoju jo ir nesulauks. O kalbant apie Lietuviskus darbo ypatumus, tai is viso ziauru. Darbo pabaiga 17h, bet puse darbuotoju sedi uz dyka darbe, nes bijo eiti namo, nes darbdavys ka pagalvos. Jei dirbat po 55h per savaite, tai ir dirbkit, bet kitiems savo darboholisku minciu nekiskit.
keine_lust 2011-08-03 03:59
As tai net nesuprantu kodel del tos pencijos putojasi visi, juk isejus i pencija 24/7 nieko nedarysi, tik sedesi pries tv ir smegenis zudysi. Suprasciau jei kur nors kaime visi gyventu, bet mieste buti pencininku yra tikra kankyne, diena is dienos nieko nedarai.