Kaip Jupiteris pakėlė gelbėtojus ant kojų  (8)

Pirmadienį jūroje, už maždaug 10 kilometrų nuo Didžiosios Britanijos pakrantės, ieškoti galbūt į bėdą patekusio laivo išskubėjo sraigtasparnis ir gelbėjimo kateris, rašo telegraph.co.uk. Apie nelaimę gelbėtojams pranešė pakrantėje buvęs žmogus, pro debesis įžiūrėjęs toli jūroje iššautas signalines raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gelbėtojai gana greitai pastebėjo keletą žvejų valčių, grįžtančių į uostą, tačiau nelaimės ištikto laivo niekaip nesimatė. O ir išplėstinė bei kruopšti paieška buvo bevaisė. Po valandą trukusių paieškų imta aiškintis, kur galėjo dingti signalinę raketą paleidęs laivas, neatmetant galimybės, kad tai tebuvo melagingas iškvietimas.

„Gelbėtojams toliau kalbantis su raketą pastebėjusiu žmogumi ir aiškinantis detales tapo aišku, kad signalinės raketos iš tiesų buvo Jupiteris, kuris šių metų laiku yra labai žemai danguje“, – teigė gelbėtojų atstovas Adrianas Donas.

„Tuo metu danguje buvo matyti keletas žvaigždžių. Tačiau mums pavyko atsekti Jupiterio buvimo vietą ir paaiškėjo, kad jis buvo kaip tik ten, kur skambinantysis teigė matęs signalines raketas. Jupiteris skleidžia ryškią raudoną šviesą, kurią galima sumaišyti su signalinėmis raketomis. Panašumą dar labiau galėjo sustiprinti tai, kad Jupiterį iš dalies dengė debesys“, – pridūrė jis.

Nors pavojaus signalas buvo netikras, gelbėtojai pabrėžė, kad skambinusysis buvo vedinas gerų ketinimų, ir pabrėžė, kad tai nebuvo melagingas pranešimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: