Gediminas Gasiulis: 4G internetas Lietuvoje lipa iš sauskelnių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andriulis 2011-11-10 09:46
Shinigami 2011-11-10 10:02
O kaip pranešti apie 4G galimybes Lietuvoje nereklamuojant? O gal slėpti, kad galima tokiu rišiu naudotis? Svarbiausia, kad reklamos nebūtu Mezon naudoju daugiau nei metus, žinoma tik namie. Ir priekaištu neturiu. Veikia patikimai ir greitai. Duomenys neribojami, neribojamas ir greitis (pagal planą). Tik labai jau jautrus vietai. Jei kompa padedu ant stalo interneto beveik nebe lieka, o jei po stalu ir visu greičių veikia. P.S. 120 Kbps taip pat ne 4G internetas. Du dvd filmai ir lieki prie GPRS ryšio už 69 litus
Edmundas 2011-11-10 11:54
Po stalu, spėju, nelabai patogu naudotis
andriulis 2011-11-10 11:56
Kaip pranesti nereklamuojant? Ogi galejo pranesti jog TELE2 pasirase sutarti del 4g pletojimo, ka gali pasiulyti BITE ir t.t. O ne omnitelio gryna reklama. Na plius gal ziuriu i omniteli labai neigiamai, nes neperseniausiai turejau labai karcios patirties su jais. Dabar jau omnitelis gali issitrinti galva, nes pilsiu pamazgas ant ju ilgai.
Shinigami 2011-11-10 12:04
Minėjo ne tik omniteli, bet ir Mezon Nors butu įdomu ką siūlo ar planuoja Tele2 ir Bite šioje srityje. Labai abejoju, kad tiesiog stebėtu kaip konkurentai į priekį veržiasi. Bet jei Omnitelio 4G liginti su Mezonu tai čia omnitelio anti reklama gaunasi
kionig 2011-11-10 12:53
Tegu mezonas pastato daugiau stočių ir retransliatorių, o tai dabar jo pagavimas kaip akmens amžiuje. Žodžiu tikrai nesirinkčiau mezono, kadangi teko bandyt..
andriulis 2011-11-10 14:47
Va biskeli informacijos apie planus ar kaip cia pavadinti. http://mokslas.delfi.lt/technology/4g-r ... d=51534687
Unikali durnaropė 2011-11-10 18:27
Jei jau naujienos autoriui taip parūpo kas yra 4G, o kas nėra, tai ir LTE kol kas negalima būtų vadinti 4G... Kadangi teko ne tik bandyti, bet ir naudotis ilgą laiką nuo pat Wimax'o atsiradimo Lietuvoje, tai man kelia didelę nuostabą, kaip tamstai nepavyksta pagauti ryšio, jog tenka jaustis lyg akmens amžiuje? Taip, pirmosiomis gyvenimo akimirkomis Wimax'o ryšys nebuvo stabilus, buvo problemų. Bet laikui bėgant buvo išleistas ne vienas programinės įrangos atnaujinimas, kas iš esmės ištaisė buvusias bėdas. Kad galėčiau pritapti prie pono moderatoriaus nuomonės reiškimo stiliaus, pasidalinsiu savo patirtimi, nes bandžiau: telecvajaus mobilusis ryšys man lyg žaidimas „atrask ir pagauk bangą“, nes kai tik palija lietutis kiek smarkeliau, tai ryšio praktiškai nerasta (matyt telecvajaus ryšys bijo vandens, kaip katinas koks). Beje, gal yra jau išbandžiusių naujuosius Teltonikos modemus Wimax'ui? Labai būtų įdomu išgirsti atsiliepimus apie šį produktą, ar iš tikro jis jau toks geresnis nei konkurentų. Teltonikos modemas: http://teltonika.lt
Creatium 2011-11-10 20:08
Mezon internetą turim dar nuo pat atsiradimo, kai buvo planas už 1 Lt/mėn su 1 gb ribojimu, tačiau be greičio limitų. Tas pats planas jau berods du ar trys metai pas mane (nuo pat pradžių). Esu labai patenkintas. Nors kiekvieną dieną nenaudoju, tačiau kai tik reikia išvykt kur nors - visada įsimetu į kišenę. Labai patogu. Aišku, gal norėtųsi, kad būtų labiau padengta Lietuva tuo 4G, bet čia tik laiko klausimas. Beje, straipsnio autorius galėjo paminėt ir galimybę Mezon klientams prisijungti prie vieno iš daugelio Wi-fi ryšio taškų Lietuvoje ir naudotis internetu, kur nėra 4G ryšio. Tai irgi superinė paslauga, kuri, beje yra nemokama klientams.
kionig 2011-11-11 00:16
Ir kaži kuom jis ten skirsis nuo konkurentų. Naudos tuos pačius mikroschemų gamintojų produktus, tik tiek, kad savo softą bus parašę. Nors neaišku kaip ten su pririšimu Kaži ar mezonas išduotų planą ? P.S pakolkas mano 3G eina be problemų bet kurioje Lietuvos vietoje, važiuojant ar besėdint tualete Tik labai nervina tai, kad ribotas megabaitų kiekis. Kaip už modemą veikia telefonas.
Unikali durnaropė 2011-11-11 13:55
Nors nesidomėjau kaip telecentras priskiria abonentus prie konkretaus įrenginio, bet spėju, kad pagal mac adresą, tad jeigu yra galimybė teltonikos modemui pakeisti mac adresą tarkim į savo kito turimo mezon modemo mac'ą, tokiu atveju galima būtų neužsisakinėti naujo plano ir turėtų veikti senasis planas su naujuoju modemu (žinoma, vienu metu turėtų būti įjungtas tik vienas modemas su tokiu pačiu mac adresu). p.s. o apie 3G užmiestyje nelabai yra ką kalbėti - ryšys yra, bet naršyti internete kur kas geriau su Edge, nes 3G užmiestyje ne kas kita, kaip baisus lagas. Kol bazinė stotis teiksis tau atsiųsti duomenų paketą, su edge tinklapis jau būna atvertas. Kalbu konkrečiai apie omnitelį. Bet čia bet kokiu atveju labai subjektyvu, nes Lietuva ne vienas kiemas, ir skirtinguose rajonuose gali būti skirtinga situacija.
kionig 2011-11-11 15:04
Vat nežinau, man kaip tik Edge stabdis didžiausias, o konkrečiai HSDPA veikia be jokių problemų tiek užmiestyje. Greitis gal nėra toks, kokio norėtųsi, bet užtenka ir technologijom atsiversti ar kam nors kitam. P.S Pakolkas 4G tikrai nėra išvystytas. Mezonas ne tik, kad gerai uždirba iš modemų, bet dar ir už planus lupdamas. Nors neabejoju, kad nesutiktų išduoti ir kokios prieigos su savo modemu. Svarbu, jog jiem daugiau vartotojų... kurie neša pelną.