Kaip Graikijos krizė paveiks Lietuvą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zergas 2011-11-10 09:02
graudu klausytis tokiu blevyzgu kaip finansu ministres ar LB vadovo.koks dar euras?kam jis mums reikalingas?ir taip su tuo pririsimu netekome galingo irankio savo ekonomikai valdyti,tai dabar noredami gaut pigiu paskolu betkokia kaina lysim i eurozona?aciu Dievui kad eurozona neistemps iki to laiko kai LT atitiks reikalingus kriterijus,musu vadukai turetu galvot kaip uztikrinti vietines ekonomikos konkurencinguma o ne dusint salies zmones ir versla vien tam kad pripult prie pigiu ECB pinigu lovio.i klausima kaip paveiks Graikijos krize Lietuva as noreciau tiketis kad vis daugiau lietuviu supras kad tik nacionaliniais interesais grysta politika gali uztikrint salies klestejima,vokieciams ar belgams tikrai nusispjaut ant musu geroves,todel turime susigrazinti ES atiduota suverena.
punktyras 2011-11-10 10:00
Panašu, kvepia dar vienu Nobeliu...
enternald 2011-11-10 14:53
"Zergą" į finansų ministro postą
Anonymous 2011-11-10 14:58
Na ir kuo gi Zergas prastesnis už kokį nors mūsų ministrą?! Dar ne tokių buvo, yra ir bus
Sarunas 2011-11-10 19:04
O nemanai, kad finansiniam sektoriui euras (vieninga 300 mln gyventojų naudojama valiuta) būtų daug naudingesnis, nei litas? Taip. Suprantu, kad širdį glosto mintis, jog turim nuosavą valiutą, bet žmogus nebūtų žmogum, jei nesiektų naudos. Šiuo atveju didesnė nauda - euras. Galbūt aš klystu - pataisykit mane, bet pripažinkit, kad ir mano žodžiuose yra tiesos.
secret 2011-11-10 20:33
gal zinai kiek mokesciu lietuva surinkdavo is muitu? jei neklystu virsydavo 1mlrd litu per metus. tokios salys kaip didzioji britanija planuoja referenduma del isstojimo is sajungos. kitas dalykas, jei europos sajunga vienytu viena kalba, valiuta kaip amerikoje - butu galima panaikinti visus parlamentus ir palikti tik euro parlamenta(deja visi mylim savo salis o ne europa). siai dienai islaidziami dideli pinigai saliu parlamentu islaikymui + europarlamentas, kuris net nesugeba kontroliuoti saliu isiskolinimo(lesu svaistymas) viskas ka jie veikia tai buna gejais. p.s. lietuvos ekonomikos problema yra dujos ir elektra is rusijos
immortallt 2011-11-10 21:32
Su savo merkentalizmu lisk i tamsu miska. Jau pries 30 metu zmones suprato, kad prekyba sukuria daug daugiau vertes nei muitai. D.Britanija planuoja, nes tai derybine pozicija. ES yra didelis geris ekonomikai, del laisvos prekybos, prekybos apribojimu ir skirtumu mazinimo ir t.t. ir t.t.. Tuo tarpu Euras yra naudingas tam paciam verslui, nes nebera absoliuciai jokios valiutu rizikos. Nebereikia valiutu keisti, supaprastina buhalterine apskaita, sumazina islaidas valiutu keitimui. Kapeikos ? Paskaiciuokit kiek kainuoja pakeisti 1mln. euru. O tai bus tik dar nedidele imone.
secret 2011-11-10 23:00
zmones suprato o sveicarai turi savo frankus ir net tarptautines sporto federacijos, klubai ir individualus sportininkai uz nusizengimus moka butent sveicarijos frankais, o ne eurais. priristas litas prie euro yra nauda tik importui europos salims - ne eksportui is lietuvos lietuvai, jei litas butu devalvuotas ir vienas euras kainuotu 5litai eksporto nauda padydetu kone 25%. Lietuva yra padetyje kaip Ispanija, kai istojo i Europos sajunga, is skurdo taip ir neislipo. Euras lietuvai nauda atnestu gal po 20metu, kai ekonomikos susilygintu, jei taip ivyktu. uz pasiulyma lyst i miska, parodyciau kelia i ligonine.
Lawabiding 2018-07-29 16:06
Galiu tik paantrinti, nes tikrai ES yra gerai ir nesvarbu kokią šalį visa ES turi remti ir kiek ilgai. Lietuva pati ima subsidijas iš ES. Nieko blogo nėra remti ir kitas valstybes pinigais. Kas būtų jeigų dar dabar mes sedėtume be ES? O ES privalumai labai aiškūs Laisvoji prekyba ir mokestinių barjerų panaikinimas, Laisvas darbo jėgos ir kapitalo judėjimas, ES leido žmonėms laisvai keliauti per nacionalines sienas, Lengviau panaudoti kvalifikaciją skirtingose valstybėse narėse, supaprastinta buhalterine apskaita, vieninga valiuta, ES šalys yra tarp aukščiausias pozicijas užimančių valstybių Žmonių socialinės raidos indekse, Taika tarp valstybių: ES šalys daugiau taip nekonfliktuoja, kaip praeityje. Man asmeniškai net nekila minčių, kad kažką remti yra blogai, praeis dar 20 metų ir Lietuvėlė rems tokias valstybes kaip Bulgarija. Reikia su tuo susitaikyti, bet užtat po 20 metų ir gyvensime kaip vakarų europiečiai
sub 2018-07-30 14:38
Gal būt gyvensime, nes dabar gyvename taip: atlyginimas 1 eur/ 3.4528 lt, o visos paslaugų ir prekių kainos 1eur /1 lt. arba arti to. Kažkaip žiūrima valstybės/verslo naudai, bet žmonės pamirštami.
Hmz 2018-07-30 18:01
Va ir papasakok, kas būtų. Panašu, kad esi gerai informuotas, tai nesivaržyk pasidalinti žiniomis su kitaos.
immortallt 2018-07-30 22:51
Tikrai taip? Vidutinis atlyginimas >30% išaugo, o mažos kvalifikacijos atlyginimai augo daugiau nei 50% į rankas per tris metus. Dauguma paslaugų - individuali veikla, AKA, žmonių atlyginimas. O labiausiai man patinka, kai pradeda kišti bobutes, kurios už uogas ar krapus ima tiek pat eurais, kiek litais. Tai čia tas grobuoniškas verslas? Turbūt bobutes maxima gamina. O prekių kainos iš vis, dauguma nepajudėjo nė iš vietos, dalis nukrito net. Žmonės pamirštami? Antradienį į restoraną nueiti negali nelaukdamas eilėje staliuko. Parduotuvėse praeiti negali, gatvėse pravažiuoti, kelionių šimet nupirko 50% daugiau nei pernai ir kitiems metams nusimato dar 30-50% augimas, statybininkų prisišaukti neina, o NT graibstyte graibsto - vargšai ubagai, nebežino kur pinigus ištaškyti žmonės. Ar čia mes apie kitus ubagus?
Lawabiding 2018-07-31 23:51
Aisku dabar ekonomika ant bangos. Visi gerai gyvename, nes pakilimo metai.. bet blogai jau niekados negyvensime, nes tikrai galime save skaityti jau išsilavinusia šalimi prie vakarų. Svarbiausia su ES buvo sudaryta galimybė užsidirbti visiems tiek nekvalifikuotiems darbininkams tiek kvalifikuotiems (pastariesiems visad buvo gerai), o nekvalifikuoti dabar gali sedėti anglijoj uz minimalke ir gyventi tikrai pakanamai normaliai tenkinant visus savo pagrindinius poreikius. O į Lietuva ukrainiečiai atvažiuoja dirbt ir jiems taip pat gerai už minimalke. Svarbiausia atsivėrusios galimybės, jei nors kiek ka moki ir nori dirbti užsidirbti gali visur europoj ir Lietuvoje dabar. O kad kainos kylo tai nieko blogo svabu, kad ir atlyginimai kylo (gal kai kur kainos labiau nei atlyginimai bet still...). Dabar mašina nusipirkt už 10k euro vieni juokai, o kas buvo prie lito tai tikrai daug atrode.
HardAxe 2018-08-01 11:03
Jeigu Lietuva būtų buvus tokia stipri ir saugi šalis kaip Šveicarija, tai galėtų didžiuotis savo litu. Deja Lietuva nebuvo tokia turtinga, tai apie frankus gal nebesvaikit. Burbant ant euro, bet ar patikdavo mokėti už tarptautinį banko pavedimą Litų laikais? Priminkit, kiek kainuodavo vienas pavedimas kažką perkant? Kas būtų Lietuvoj be ES? kažkas būtų, kažkas nebūtų, galim pažiūrėt į likimo seses, kurios nuėjo kitu keliu (Ukraina, Baltarusija). Gyvenimas šovė į viršų, bet ne taip greitai, plius kito kaimyno ekonominė įtaka neleido likti 100% nepriklausomoms.
sub 2018-08-01 16:38
Nėra viskas taip optimistiška. Kainos tikrai paaugo, gal nėra taip radikalu kaip minėjau, bet po euro įvedimo iki 2017 metų kainos šoktelėjo kaip reikiant. https://www.lzinios.lt/lzinios/Ekonomik ... ne-/243754
AAA000 2018-08-01 17:40
nobelio premija ikure isradejas. kuris keite pasauli isradimais ir isivele i jam prastai suvokiama teisiniu pinkliu sistema. o kai numire - liko fondas, kuri perime teisininkai ir dabar tas premijas skirsto principe ne pagal Nobelio valia, o pagal tos valios teisinius isaiskinimus... farsu paremta parazituojanti sistema ir tiek... jei Lietuvos finansu ministrei tokia sistema kazkaip imponuoja - tai Lietuvos ateitis tikrai liudna... del sveicaru - spaudzia ir juos europa i kampa jie gi ekonominej apsupty - aplink eurozona. net savo banku nelieciamuma pardave, kad pratemt agonija... pries globalizacija neimanoma niekaip islost, nes autonominiu isskirtiniu ekonomiskai zonu laikai baigesi. tiesiog sveicarai baigs kaip kokia nors Bolivija ir tiek... arba isives kazkada eura. jiem gi dabar marazmas persideret kiekviena sutarti vien kad kvepuot galetu.
immortallt 2018-08-01 18:50
sub, kainos augo ir 2006-2008 metais, irgi euras kaltas? O gal MMA ir vidutinio atlyginimo augimas daugiausia prisidėjo? Čia kaip Landsbergį kaltinti kad kolūkius sugriovė, ar Kubilių, kad pasaulinę krizę sukėlė. Visiškai neieškai priežasties ir pasekmės, tik koreliaciją matai.
Lawabiding 2018-08-02 10:29
Dabar tikrai neturime kuo skųstis gyvenime, visko turim.