Remigijus Šimašius: ACTA sutartis – dar vienas postūmis ta pačia abejotina kryptimi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

balansas 2012-02-06 11:19
Nemanau, kad ACTA'ai pavyks "prasimušti". Kaip ir SOPA atveju labiau nei tikėtina, jog tokius dalykus inicijuoja lobistai, kurių tikslas yra susigrąžinti prarandamus pelnus užuot sukus galvą, kaip prisitaikyti prie naujojo pasaulio, kuriame legalių įrašų pirkimas tampa atgyvena. Visai neseniai stebėjome LANVA kovą su Linkomanija ir matome, kas iš viso to išeina: niekas. Piratavimo nesustabdys jokia demokratinėje visuomenėje įmanoma sankcija - viską galima apeiti. Jau šiandien matome, kaip atlikėjai prisitaiko prie kintančių sąlygų ir, pavyzdžiui, savo video nemokamai talpina į Youtube, o Google pastariesiems moka už peržiūras - logiška. Įsivaizduoju, kiek žmonėms atsieitų jų playlistų legalizavimas (įskaintant filmus,garso įrašus)... Metų vidutinį atlyginimą?
Gnostic 2012-02-06 12:02
Nu tegu iteisina, kas mums darbo - sukelsim revoliucija, nukirsim galvas diktatoriams ir perrasysim tuos istatymus perdaug is to burbula pucia visi
Tarkvinijus Išdidusis 2012-02-06 13:33
Jo, jo, sukelsi revoliuciją. Atsirado revoliucionierius, žiūrėk, kad tu nebūtum pirmasis, kurį praris ta revoliucija.
jamalou 2012-02-06 13:50
100% čia užsakymas iš tų korporacijų. Nes sveikai mąstant, jeigu įvedama tokia sutartis kaip ACTA, tai būtinai turėti išleisti ir žmones ginančias sutartis nuo tarkime maisto pramonės ir farmacijos!! Galėtų būti tokia sutartis kaip "FARPRO", kurios pagrindinė mintis užtikrinti skaidrų žmonių maitinimą ir informavimą apie maisto produktus bei jų šalutinius poveikius. Pavyzdys: apelsinai ir citrinos marketinginės kompanijomis išplovė mums kiekvienam smegenis, kad juose daugiausia vitamino C. Bet taip nėra - juoduosiuose serbentuose jo daugiau bei kituose produktuose! Tad marketingine kompanija privalu paduoti į teismą ir atlyginti žmonėms "išplautų smegenų" žala, kurie perka citrinas vien dėl vitamino C. Va tokia organizacija LAIKYČIAU 100% DEMOKRATINĘ, nes gintų kiekvieno žmogaus teisę į TIESĄ ir TEISINGĄ INFORMACIJĄ. Beje, jei aš nusiperku knygą ar filmą, kuriuos išreklamavo kaip gerus, o peržiūrėjęs suprantu, kad jie nieko verti, tai GALĖTŲ GRAŽINTI PINIGUS už tai, kompensacijos moralinės tiek to nereikia, kad sugaišau laiką žiūrėdamas ale gerą laidą ar produktą, bet tik atlygintų žalą. Pabaigai šio komentaro, norėčiau parašyti, kad kiekvienas žmogus, kuris nori turėti laisvą internetą ir žiniasklaidą, galėtų sumesti po 1 eurą ir nupirkti reikiamus žmones, kaip tai daro korporacijos, kad ACTA būtų atmesta arba taisytina iki aiškaus teisės akto, kurį visi lengvai suprastume. Bei įvestų žymėjimus ką galima su nusikopijuoti į savo kompiuterį kaip nuotraukas (aišku tik saviems tikslams ne komerciniams) ko ne.
Gnostic 2012-02-06 15:52
Tarkvinijus Išdidusis 2012-02-06 16:59
Nepatinka delfi lygio individai, kurie kalba apie visokius valdžių vertimus, bet kai ateitų metas veikti, pamatytų policijos pareigūnus iš karto pabrukę uodegas spruktų atgal pas savo mamytes. Internete visi gudrūs pakalbėti. Kertu lažybų, kad net teisės balsuoti neturi, o už Internetą apmoka kas nors iš tavo tėvų. Pirmiau gal gerai pagalvok apie tai, ką nori rašyti, o po to parašyk, revoliucionieriau mūsų. O gal su istorija nelabai susipažinęs, kad nežinai, kas nutinka visokio plauko revoliucionieriams? "Leidžia debilams kurti"... Tai pirmyn, bolotiruokis į mūsų Parlamentą, kas trukdo? Įstok į partiją ir pirmyn čia ne lojęs. Manai, kad padarysi ką nors geriau? Taisyklės galioja visur. Pagal tokį požiūrį, tai gali ir nestabdyti, kai policija tavęs to prašo, po to pasižiūrėsim, koks poveikis bus tokio "manevro". Ir iš kur čia tokia hiperbolizacija - sėsi visam gyvenimui į cypę, kad MP3 parsisiuntei. Gal pirmiau realiai pasidomėk apie kokį siuntimąsi kalba eina, o po to vėjus kelk. Beje, nepatinka įstatymas, surenki penkiasdešimt tūkstančių piliečių ir pasiūlai įstatymo pakeitimą. Problemos? Aš bent jau turiu veidą.
Hmz 2012-02-06 17:49
Niekas tau netrukdo paduoti skundą Vartotojų teisių apsaugos tarnybai dėl klaidinančios reklamos.