Emigrantai: lietuviai niekada negyvens kaip norvegai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BadAmigo 2012-02-27 10:27
Emigrantų reklama FTW "Norėjau studijuoti MITe, bet baigiau autošaltkalvių proftechą Nr. 6, dabar angluos išrinkinėju automobilius ir dėl to nesigailiu".
Kieshux 2012-02-27 10:37
Kas tiesa tas ne melas, jei gyvenimo lygiui besiritant vis zemyn ir zemyn, tesugebi sedet ir dejuot kaip cia blogai ir t.t. arba stumt ant zmoniu kurie palieka lietuva tikrai ne is gero gyvenimo, tai tikrai niekas kitas nekaltas del to kad nesugebi pats pakelt gyvenimo lygio darydamas kazka, ar ieskodamas siltesnes vieteles. Kitaip sakant, durnius ir baznycioje stumdo....
blizzard 2012-02-27 10:51
Geriausia tai laikyt save patriotu ir tuom girtis, bet tik nusisukus vogt ir apgaudinėt kitus nes kitaip neišgyvensi. Gaila man tokių kurie tesugeba apsimest patriotais ir šaipytis iš tų kurie sau susikūrė gerą gyvenimą svetur. Čia pateikti elementarūs palyginimai ir faktai kurie akis bado, jeigu maisto produktų kainos lyginasi su Norvegijos ir UK tai manau pats metas susimastyti kokioje šalyje gyvenam ir dėl ko.. p.s. Tie kurie šaukia kad emigracija nepatriotiška ir tie kurie lieka yra tikri Lietuvos patriotai yra ne kas kitą o kvailiai. Ta patriotizmo sąvoka pastaruoju metu tokia nuvalkiota tapo kad net graudu darosi. Žiniasklaidos priemonės įteigė jums kad esat patriotai nes čia liekate. Patriotizmas be tikslo yra neįmanomas, puikūs pavyzdžiai 1991 prie tv bokšto, baltijos kelias ir t.t. tuomet žmonės turėjo bendrą tikslą kurio siekė ir tik to tikslo dėka jie tuo metu buvo patriotai. Kokio bendro tikslo siekia visi likusieji arba kokio bendro tikslo siekia Lietuvos valstybė? panašu kad jokio, tačiau labai paranku kvailiams įteigti kad jie yra patriotai nes čia lieka, tokiu būdu prie prastėjančių gyvenimo sąlygų jie dar turės šiokį tokį pareigos jausmą kuris trukdys jiems ieškot geresnio gyvenimo svetur.
Shinigami 2012-02-27 11:00
Patriotas - tai keiksmažodis. Ir viskas tuo pasakyta.
nulis0 2012-02-27 11:04
O tu nesupranti, kad tiek Anglijoje tiek Norvegijoje gyvenimas ne per vieną dieną tokiu tapo? Anglija turėjo gausiai kolonijų iš, kurių praturtėjo, Norvegiją atrado naftos. Visada yra lengviau kitam ant kupros joti, nei pačiam kažką kurti, o tada stumti kokie tie, likusieji patriotai- lopai... Kokio bendro tikslo siekia likusieji? Ogi, kad vieną dieną gyventume, kaip vakarų Europa, bet to tikrai nepasieksime, jeigu tokie, kaip tamsta, mus laikys kvailiais ir dar ragins, kitus žmones išvykti, nes čia ašarų pakalnė.
kestutisz 2012-02-27 11:09
Labai drąsus teiginys - "niekada". Jeigu svetimos ekonomikos gali išlaikyti imigrantus dabar, tai dar nereiškia, jog taip bus visą laiką. O ekonomikos kartais būna griūna, jau iš tokios didingos istorijos šalies - Graikijos matome, kažko nesigirdi emigrantų "sėkmės istorijų" iš ten. Pats pagal save žinau kaip sunku nors truputį nuleisti pragyvenimo komfoto kartelę, kaip paskui sunku dirbt daugiau už mažiau :)
Gnostic 2012-02-27 11:17
Jei skaitaisi tikru patriotu - eik i seima su kulkosvaidziu arba baik reikstis spalvotais zodziais.
blizzard 2012-02-27 11:23
Gal nori pasigirti ką tokio sukūriai kad kitiems būtų geriau? arba turi pavyzdžių tų likusių patriotų kurie ką nors kuria arba bent jau nesistengia apeiti įstatymų kad galėtų išgyvent? Kiekvienas didis šaukt kad turim kažką keist ir kurt, bet kaip nieko nesiima taip ir nesiima, kodėl? todėl kad nieko imtis neišeina. Ne kartą yra diskutuota su tėvais ir draugais apie galimybes Lietuvoje oriai gyventi, deja kiekvienu atveju prieinama prie to pačio "reikia kažką keisti" bet niekas nieko nekeičia, nes reikia pirma patiems pragyvent, o po to jau kažką keist, deja net ir pastarasis variantas retam kuriam pasiseka. Puikiausias pavyzdys kuro ir maisto produktų kainos, pastebėjau kad jau net ir drabužiai užsienyje pigesnis. Nuogas išbadėjęs ir nesugebantis susimokėt už šildymą nieko nepakeisi..
Tas_pac 2012-02-27 11:46
This nation is dead.
MantasNo 2012-02-27 11:56
Priesingai - tuscias pilvas kaip tik labai skatina pokyciams. Kaip suprantu dar per gerai gyvena likusieji, kad kazko imtusi. Ir siaip, jei pats nieko nekeiti, tai nereiskia, kad ir kiti nieko nedaro. Pabandyk pasidomet (aisku, bus sunkiau rast teigiamos informacijos, nes niekas jos neskaito Lietuvoj) ir, manau, rasi daugybe teigiamu pokyciu cia, kurie svetur nevyksta arba vyks dar tik ateityje. Viskas priklauso tik nuo poziurio, o tiesa slypi kazkur per viduri (arba anapus).
Arejas 2012-02-27 11:58
O aš esu lietuvis,ir man visiškai vienodai jog as esu ne patriotas,nuo to mes geriau negyvenama budami patriotais ar nepatriotais,asmeniskai man,lietuva yra nulis,tad nenoriu ižeisti tų kurie dar siektiek gina lietuva,protina kitus kad kazka darytu,bet jus kad ir kaip bebandytumete pakeisti tiesa,jos nepakeisite,jus apgaunate tik patys save,daugiau nieko..jei viskas eis sia vaga kokia ir eina lietuva,po 5 metu lietuvoje legaliai isgyventi bus beveik neimanoma..o dar ta griunanti ES,juk pranasaujama antroji krizes banga,kaip visiems zinomas Čekuolis sake,lietuva nusirito iki afrikos saliu lygio,lietuvoje like tik visi samanai,burtininkai,visi aplinkui tik buria ir pan.juk cia pacio Čekuolio zodziai,kaip ir jis minejo,lietuva kitame desimtmetyje isnyks,ir tai bus i nauda visiems,zinoma Čekuolis nera dievas,kaip kuris gali pamanyti,bet tiesiog sis zmogus mates ir patyres tiek kiek,kad ne kiekvienas europietis tiek mate,jo akiratis,zinios praplestos ne lietuviskoje zonoje,juk jis teigė apie artejancia pirmaja krize,tai pasiteisino,zodziu,man lietuva yra nuvalkiota salis..noris keisti kazka,bet to daryti negalime del tokios valdzios,poziurio i zmones,juk tiek ***** atsiprasant seimo nariai,juokias is musu..
technologas 2012-02-27 12:03
Galėtų autorė ir nepublikuoti savo kvailų pranašavimų, ala Nespręsk pagal save
infoguru 2012-02-27 12:05
Blizzard, gerai ten kur mūsų nėra. Kas nori, rankas ir galvą turi tas ir išgyvena, ir kuria, ir kitiems gera daro. Nesenai grįžau iš Druskininkų. Aišku su Europos pagalba, bet žmonės galvoja kaip pritraukti investicijų, tapti išskirtiniais ir sukurti darbo vietas regione. Planuoja slidininkų mokyklą atidaryti, turi ir vandens parką ir sniego areną ir dirbtinę jūrą žada statytis. O juk galėjo taip paprastai imti ir išvažiuoti dirbti į užsienį. ir palikti tik mineralinius vandenis su apgriuvusiomis sanatorijomis. Arba imkime stiprius ūkininkus, vakar kaip tik apie vieną bitininką teko skaityti - žmogus myli savo darbą, investuoja, kuria verslą ir gyvena. Dirba ir gyvena. Ir tokie žmonės neverkia kaip čia blogai, nes jie žino, kad kuo sunkesnis kelias - tuo stipresnis žmogus. O valdžios niekada ir niekur geros nebuvo. Vienetiniai atvejai istorijoje. Nežinau iš kur. Gal dar iš sovietinių laikų yra tokia verksnių armija kurie pripratę, kad jais valdžia rūpintusi. Valdžia geriau tegu netrukdo. Patys savimi pasirūpinsime. Kiti pasakys - valdzia vagia. O ar ne patys tą valdžią renkame? Ar ne patys esame įpratę vogti? Romą ne per dieną pastatė kaip kažkas minėjo ir prieš emigrantus nieko prieš neturiu - dalis tų emigrantų čia sugrįžta kuriasi, remia čia gyvenančius ir situacija gerėja. Jei kam atrodo kitaip - palyginkite 1991 ir 2011. Ne per dieną viskas pasikeis. Tam turi pasikeisti mentalitetas turime pasikeisti mes patys.
Ketleris 2012-02-27 12:11
blizzard, galbut pas tave namuose taip ir yra, o tu pasimk laikrasti, geriausia nemokama ir paziurek kiek imoniu reklamuoja savo veikla, suprasi is kur gatvese tiek automobiliu ir kad lietuvoje sunku tik tinginiam. Jei žmogus darbstus jis saibas varto ar siuvejas ar kirpejas, o atsiprasant lochai kurie tingi mokintis arba i maxima arbai uzsieni.
BadAmigo 2012-02-27 12:14
Kadangi čia ne Delfi komentarai, tai padiskutuosiu Šiaip patriotizmas dėl patriotizmo yra neabejotinai kvaila, ir Blizzardui aš pritarčiau. Jaunimui emigracija nėra blogai, visame pasaulyje taip vyksta (anglai - į Australiją, suomiai - į Vokietiją, švedai - kur papuola ir pan.) ir niekas iš to problemos nedaro. Kiti karjeros siekia čia, ir tai taip pat sveikintinas pasirinkimas. Žiauriausias dalykas, kad yra keliama konfrontacija ir svaidomasi skambiom antraštėm visiškai lygioj vietoj. Čia tas pats, kad kelti valstybinio lygio debatus, ar ryte geriau angliški pusryčiai, ar puodelis vandens. Bet ištraukti kažkokią vos išdrebinusią kolegiją mergelę (ir dar parašyti apie jos high expectations) arba valytoją, kuri žmogum pasijuto tik Norvegijoj už pilnos darbo dienos algą dirbdama nepilną darbo dieną - tai jau žema. Kita vertus, mes tai skaitom (ir net diskutuojam) - reiškia to reikia Ir dar ne į temą - grįžta tų emigrantų (taip pat ir nekvalifikuotų), nepergyvenkim dėl "evakuacijos". Tik bėda, kad dėl tokių straipsnių supriešinta visuomenė tada juos jau 99% siunčia velniop ir iš darbo rinkos, ir iš sociumo apskritai.
infoguru 2012-02-27 12:22
O gal autorė teisi - mes niekada negyvensime taip gerai kaip norvegai... MES paprasčiausiai gyvensime.... GERIAU negu jie
unytas 2012-02-27 12:52
kai paskaitau tipo emigruoti apsimoka,jug ten taves niekas nelauke iskestom rankom ir ne per diena viska turesi, jei kas matet KK2 laida rode kiek emigrantams nepaseke ir buvo apgauti ir liko benameis. jei nebaiget mokyklos ir neturit isilavinimo emigruokit bus mazau benamu ir vagiu
EdvasP 2012-02-27 12:56
Niekam turbut jau ne naujiena, kad lietuviai daugiau plaka liezuviais, skundziasi, nei patys bando kazka keisti. Tarkim, televizija mirga nuo politiku nesamoniu. Man asmeniskai atsibode ziureti i tas nesamones, nes del to, kad bando pavaizduoti vienaip ar kitaip asmeni sedinti ant kreslo seime, persa tokia nuomone, kad visi ten vienodi ir nera reikalo cia kazkur gilintis. Bet realiai tie seimunai tokie patys lietuviai kaip mes visi. Jie tiesiog atspindi busu salies mentaliteta, neabejoju daugelis tokiu kur plaka liezuviais, siulo kulkosvaidzius nestis i seima, nebutu geresni ar bandytu viska keisti is esmes. Taip, politikai daro daug klaidu, daznai iki galo neisanalizave padeties priima sprendimus. Bet nieko, klaida tai klaida, nepasiteisino tai nepasiteisino. O kodel taip yra? nes tauta miega. Parodys per tv, prie laiptiniu paplepes bobutes kaip blogai ir tuo viskas baigsis. Niekas normaliai nereaguoja. Kartais, jei pencijas mazina, iseina burys pencininku prie seimo su iPad i mitinga. Nes is ju atima piniga. O kai salis priiminejo sprendimus pacios krizes ikarsti, kaip stabilizuoti situacija ir taip pat buvo ne vienas kvailas zingstis, neatsimenu kazkokio masinio sureagavimo ar savo nuomones issakymo. As asmeniskai pagalvojau, kad zmones paprasciausiai nesuvokia kaip yra, o politikai per spauda paaiskindavo labai pavirsutiniskai. Bet kadangi niekas nesispyre reikalauti Lietuvos zmonems normaliai paaiskinti kokia ta situacija, niekas ir nepaaiskino. Ir politikai dirbo kaip jiems patogu, daugiau maziau ziuredami savo interesu, o lietuviai plake liezuviais prie laiptiniu, tingejo krutint uzpakalius ir daugiausia tik skundesi, kaip skundziasi ir dabar. Tai tas pasakymas ''ka pasesi, ta ir pjausi'' labai tinka musu tautai. Nereikia laukt geresnes valdzios, geresniu laiku, o patiems kazka daryti, kad jei ne mums, tai bent musu vaikams butu geriau. Ir visai nesvarbu, Lietuvoj ar uzsieni, zmogus turi teise rinktis kur gyventi ir kaip gyventi ir niekas negali jam pasakyti elgiesi blogai ar gerai. Kiekvienas zino kaip jam geriausia.
marcaz 2012-02-27 13:16
Eik tu sau! NET KK2 RODE??!?!?! Ryk visa info is TV, uzaugsi labai "protingas" vaikis. Ypac tokias "rimtas" laidas ziuredamas.
blizzard 2012-02-27 13:18
chebra jūs kažko nesuprantat arba pilnai apie kažką nepagalvojat Autorės pasakymas kad mes niekada geriau negyvensim nei norvegai turi daugiau argumentų už, nei prieš. Populiacija, darbo rinkos dydis, įstatymų laikymasis ir žmonių požiūris, gana patogi geografinė padėtis karo atžvelgiu, galima pridurti ir tai kad norvegai turi daug naftos, bet tai jau būtų visiškai nesąžininga mūsų atžvelgiu. Kokie jūsų argumentai kuriais galėtumėt oponuoti autoriai? kažkodėl negirdžiu. Patikėk manim, Lietuvoje tų tinginių ne tiek ir daug, kitaip negalėtume visos Europos darbo jėga aprūpint, įmonės klesti? gal ir klesti(gal) o kaip dirbantys jose, irgi klesti? šiuo metu klesti tik laidojimo biurai, kirpyklos, kažkodėl į galvą neateina jokios kitos įmonės kurios šiuo metu labai klesti. O ir ekonomistai kažkodėl laikosi tokios pat nuomonės. Nežinau kaip dažnas iš jūsų gyvenat, bet dauguma aplink jus tikrai gyvena ne taip gerai kaip jūs norėtumėt ar ne taip gerai kaip jums atrodo. Žmonės vos galą su galu suduria ir ne todėl kad tingi ar nemoka suktis (suprask apgaidinėt valstybę?), bet dėl to kad sąlygos tikrai nėra geros. Kuro kainos muša visus logikos dėsnius, valdžios sprendimai irgi neatsilieka, netiesybė klesti, kontrobanda nemažėja ir nemažės, nes be jos išvis automobilių gatvėse nevažinėtų, lėšų stygius jaučiamas visur, kainos iškeltos aukščiausios, prekybininkams belieka medžioti tik vienetus kurie gali kiek daugiau išleisti už prekę, nes jeigu numes kainą, vis vien niekas nepirks o patalpas išlaikyti juk reikia. Pabaigai pridėsiu, kad sotus alkano neužjaus