57 proc. lietuvių mano esantys nusipelnę didesnio nei 3500 Lt atlyginimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Swift RR 2012-03-31 19:05
Šios dienos proga, visiems bus pakelti atlyginimai bent iki 3500Lt.
immortallt 2012-03-31 19:20
Pensininkai gauna daug daugiau nei kad jei uzdirbo. Kiek ju laikais jie turejo ? Zirneliu konvservuotu jei pasiseka gauti, pavogtos mesos, duonos nu ir jei susirgsi kuo gausi kokiu valerijonu, aspirino ar antibiotiku.
Arns 2012-03-31 20:20
turbūt pamiršai, kad net mokykla kurioje mokeisi buvo tų "perdalių" pastatyta, ligoninės ir kita infrastruktūra. galų gale nemaža dalis tų pačių žmonių kūrė sąjūdį ir pan judėjimus iškovojusius laisvę... tad gal ne tau kalbėt, nepažinusiam ką reiškia kad ko nori to negali turėti, kad tada galimybės buvo tokios ir žmonės taip gyveno.
immortallt 2012-03-31 20:38
Va tu pensininku tevai sukure! Dabartiniai pensininkai tik pravalge. Pasianalizuok saliu ekonomini pajeguma pries okupacija ir po, tada sakyk, kad sukure. Pries okupacija, mes buvome lygus su Vokietija bei auksciau praktiskai bet kuria kita sali. O po okupacijos ? Kitas dalykas, as sakau, kad jeigu jie dirbo tais laikais, tai ir turetu tureti tai, ka turejo tais laikais. Dar toliau, pensininkai tokiais biednais vaidina, bet parodykit man jaunu seimu, kurie kad ir 4000 uzdirba, kad butu tokie turtingi ? Gi pensininkai ant butu sedi, kurie verti nuo 100,000 (rajonuose ar labai prasti) iki kokiu 500,000 senamiesciuose.
Arns 2012-03-31 20:58
. Tad domėkis, užuot skleidęs savo skustagalvio lygio teorijas.
Vytax 2012-03-31 21:58
1. Nejaugi Danai, Nyderlandai po šiai dienai blogai gyvena? Juk jų ekonomikos pagrindas tas pats žemės ūkis ir maisto pramonė. O Smetonos laikais buvome panašiame lygyje. 2. Kam mums ta pramonė, jeigu ji galėjo veikti tik po geležine uždanga? Vakariečiams, o po to ir mums patiems, tikrai nebuvo reikalingos ten kokios Alma ar Rodiotechnika magnetolos, inkaro guminiai ar kuro siurbliai su 80% broko. 3. Nejaugi manai, kad išlikę laisvi būtume visą laiką stagnavę ir neišvystę tos pačios pramonės patys?
blizzard 2012-03-31 22:16
Mes laisvi jau 20 metų, parodyk bent vieną sritį kurio nesijaučia stagnacijos, manau bus ne taip lengva.. Aišku visada galima apkaltint trumpą laiko tarpą, bet nepamiršk kad eiliniam mirtingajam tai sudaro beveik pusę gyvenimo, nori pasakyti kad per pusę gyvenimo yra normalu nieko nepasiekti? (čia tik šiaip pamąstymui) Beje leisk patikslint kad tą pramonę na gal išskyrus žemės ūkį, patys sovietai mums ir padovanojo (jei gerai pamenu). Mūsų valstybė visada buvo ir bus tokio orientacijos, lengvoji pramonė - žemės ūkis, man tik nesuprantama kaip mes per 20 metų turėdami visas galimybes vystyti žemės ūkį nesugebame to išvystyti į kažką daugiau apart kelis žmones turinčius po 500ha+ savo žinioje.. kodėl nesugebame konkuruoti su aplinkinėmis valstybėmis ir t.t. Mūsų valstybė yra neveiksni..
immortallt 2012-03-31 22:55
Issipirkdami Metu alga sumokejo ir tiek. Kad man kazkas uz tiek buta duotu - imciau kokius 20. Jo jo, rusai sukure kazka... Jie mus tiek stabde, per juos tiek buvo sugriauta, sugniuzdyta visuomene, kad gal ta rusu nauda susikisk taip giliai, kad gyvenime niekas nematytu. Okupacija padare musu visuomenei milziniska zala.
Arns 2012-03-31 23:03
1. kodėl pamirštam tokias šalis kaip Ispanija, Portugalija, Graikija, Italija (ypač pietinė dalis, kur nėra pramonės)? Tavo paminėtos šalys turi krūvas šalutinių, jei ne pagrindinių pajamų, kaip pvz transportas, Olandija vienas didžiausių uostų. Abi šalys turi iškasenų (tie patys olandai turi ir gamtinių dujų, o danai Šiaurės jūroje naftos platformas). 2. Paslaugos nekuria pelno, tai tik apyvartos ratas. Viskas gerai, bus turistų bus pajamų, tik kas kur negerai, ir pajamų nėra. tas pats ir su restoranais, kavinėm, viskas gerai - klientų, blogai, jie namuose valgo. Visos šiuolaikinės turtingos šalys arba turi rimtą pramonę, kuriančia pridėtinę vertę, arba ją generuoja aukštos pridėtinės vertės IT, laboratorijos, mokslo slėniai. Tad nuo to nepabėgsi, arba būsim skurdūs arba turėsim kažką daryti, "smetonos" laikais pramonės nebuvo, posovietiniais laikais tą pramonę išdraskėm. Atėjo krizė ir visi pamatė kad karalius nuogas, mažiausiai nukentėjo šalys negrindusios ekonomikos vien iš paslaugų burbulo, o išlaikusios ir tikrąją pramonę. 3. O kokios sąlygos buvo? Ispanai, portugalai nebuvo nei komunistinės, ES nuo 9-o dešimtmečio sėdi. Ir ką, šalys be galo klestinčios, su turtinga ekonomika? Užuomazgų tokiais ekonomikai rastis tarpukariu nesimato. Ateity neaišku, bet ir mokslo priėjimo ribojimas bei orientavimas nepanašu kad būtų leidęs svaičioti apie kažkokią rimtos pramonės kūrimą. Ką dabar turim? Nieko, nes nieko ir neturim. Tad iš kokių kavos tirščių žmonės buria, kad jei ne karas, Lietuva būtų labai turtinga valstybė neįsivaizduojama. Matyt žmonės pamiršta, kad viena konkuruoti senais laikais, kai ekonomika ėjo daugiausiai iš žemės ūkio ir dabar, kai didžiąsias pajamas sudaro bankininkystė, mokslas, gamtiniai ištekliai, pramonė...
Arns 2012-03-31 23:09
pala pala, tie žmonės dirbo. Pasiklausinėk mažyli tėvų (jei iš vis juos turi, o ne globos namuose augi), papasakos po kiek eilėse reikėdavo stovėti, kaip sąrašus sudarinėdavo nuo išdirbto laiko įmonėse ir t.t. Nebuvo taip, kad pasitaupai, ateini ir gauni butą. Perversmo metu, kai išsipirkinėjo butus, ne vienas padėjo tikrai ne varganus centus. O tu nesi koks slaptas agentas iš kokios JAV? Jei nesi tokioje situacijoje, kaip savo atsakymo pradžioje išvardinau, ar galėtum tėvams pasakyti "jūs sovietinės menkystos, kaip jus žemė nešioja?" Gi dabar tą patį perši, kaip atseit nešališkas stebėtojas, kišdamas mintį kad ne žmonės tuo laiku gyveno.
Vytax 2012-03-31 23:57
Paimam žemėlapį ir palyginam visų buvusių postsovietinių šalių ekonomikas, su aplinkinėmis šalimis ir matom akivaizdžius skirtumus. Pvz.: galima lyginti Suomiją ir Estiją ar VFR su VDR.
Vytax 2012-04-01 00:19
O tu man paaiškink kaip galima ekonomiškai ūkininkauti pvz.: grūdų ūkyje pvz. su 50ha?
Arns 2012-04-01 00:47
Nenori palyginti, kodėl Anglija senai gyvena gerai, o Airija ne taip senai sukūrė stebuklą? Kodėl Švedija su Danija jau po II pasaulinio karo pradėjo gyventi geriau, o Norvegijai suklestėti prireikė vos ne aštunto dešimtmečio? Kiekviena šalis yra skirtinga. Tie patys Austrai palyginus su Šveicarais nelabai jau turtingi... Atsimink lygindamas kad pogeležinė uždangos šalyse buvo kitokia ekonomika, ir ji patyrė krizę. Jai trasnformuotis reikia laiko, kinta efektyvumas ir pan. Turim dabartinius laikus, kokios šalys nuo 2008-ųjų krizės labiausiai nukentėjo? Tos kurios ekonomiką klojo ant paslaugų sektoriaus, tad Graikai, Portugalai bankrutuoja, Italija, ispanija, Airija susiduria su itin nelengvais laikais. Taip kad nėra ko lyginti nepalyginamų dalykų, kurie priklauso nuo daug faktorių. juk ta pati rinkos ekonomika, suveikusi Europoje ir Anglosaksiškuose kraštuose, visiškai nepasiteina Afrikoje, P. Amerikoje, Azijoje su tam tikromis išimtimis... (Čia geri pvz pvz Zimbabvė (buvusi Rodezija, maitinusi nemažą dalį pasaulio), ta pati PAR jau senai patiria labai nemenkus sunkumus...
immortallt 2012-04-01 12:33
Oi man puikiai pasakojo kaip sunkiai dirbo jie... Sunkiausias darbas buvo eilej stoveti, o visur kitur buvo durniaus voliojimas, kaip ir dabar valstybinese imonese. Dirba pilnu etatu, o darbo yra tik 1 valandai per diena. Taip tuo metu visos salys buvo agrarines. Is tu pajamu kurias generuoja zemes ukis, buvo ir vystoma pramone. Pas mus deja viskas buvo vystoma tarybiniais metodais, Maskvos reikmems. Maskva sugriuvo, nebebuvo kam pirkti tokia sudina produkcija - viskas sugriuvo, uzsidare ir tebuvo tinkama ant metalo lauzo viskas. O siaip ir uzuomazgos jau buvo pradeje darytis is zemes ukio pramoneje. Beje, minetoji Danija siaip is zemes ukio daugiausia ir pasidare pajamu. Kas blogiausia tarybiniais laikais nutiko musu saliai - tai sutraumavo visuomene, kuri dar dabar atsigauti negali.
Anonymous 2012-04-01 19:07
Truputį priminkite, bičiuliai, kas rūpinasi visuomenės atsigavimu? Manding, tai ne rūpinimasis, o grynas žlugdymas... Pažiūrim sveikatos ir mokslo reformas - ir matom, kaip ir kam ten reik atsibust Atsibudusi visuomenė - ne tas reikalas, kurio norisi. Beje, kas link progreso per 20 netų - jis yra, aiškus ir nenuginčijamas. Amen. Tik skola progresuoja irgi - galvojam sau: „kodėl“ ir nieko nesakom
immortallt 2012-04-01 19:50
Dar musu skola suvaldoma, del skolos kalciausias kirkilas, kai valstybes pajamos kasmet kilo gerokai daugiau nei 10%, o islaidos augo po 20%, taip ne tik nesutaupydamas gerais laikais, bet dar didindami skola, kur estai dare priesingai ir siuo metu yra geresneje situacijoje.
Anonymous 2012-04-01 21:48
Na, kad skola suvaldoma - tai joks gerumas Skolą ne valdyti reik, o naikinti Beje, pavardėmis neminėk. Tai bus pasaka be galo... Geriau pažiūrėk, kaip praloštos derybos dėl Ignalinos neturi autoriaus, kaip nafta parduota su priemoka irgi be autoriaus... Pavardėmis nieko nesuprasi. Atrodys, kad vienas gadino, o kiti šventi žiūrėjo? Žiūrėk iš tolo, iš perspektyvos... Tarp kitko, tai valdžiauninkų skaičius yra paslaptis. Viešųjų įstaigų skaičius - paslaptis. Viskas, apie ką užsiminta - kad algoms teišeina apie 3% BVP Atrodo, kad labai nedaug? Va tieji gali svajoti apie 3500. Aišku, ne tie, kurie dirba, o tie kurie prieina Nes tie, kurie ne prieina, o tiesiogiai kėdėje sėdi - tie ne tūkstančiais skaičiuoja O verslui, beje, yra gerai. Žinant priėjimus - irgi pavyksta neblogai suktis Tai sakai, vis tik vienas Kirkilas?
vvv2 2012-04-04 10:18
immortallt 2012-04-04 10:38
Tai kam tada zmogus reikalingas ? Kad galetu penetis ir kilogramus auginti, jei jis nieko nedirbs ? Tai blogiau nei mesai auginamas gyvulys liksi.