Airių menininkas pastatė namą iš 1,4 mlrd. eurų banknotų (Video)  (1)

Dublino menininkas kviečia turistus į savo namus-galeriją, pastatytą iš perdirbtų 1,4 mlrd. eurų banknotų. Frankas Buckley per tris mėnesius pastatė trijų kambarių apartamentus-galeriją iš plytų, pagamintų iš mulčiuotų, iš apyvartos išimtų eurų banknotų, kuriuos parūpino Airijos centrinis bankas. Tai esą turėtų paskatinti diskusijas apie nesveikuojančią Airijos ekonomiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su šiek tiek dovanotos medienos, durimis ir langu iš geranoriško draugo statybinių atsargų, menininkas pinigų namelį pastatė vos už 35 eurus. Šiuos išleido tapetų klijams, rašo AFP. F. Buckley, konstrukciją baigęs dar sausį, sako kartu tikėjęsis, kad atidarius galeriją išaugs joje eksponuojamų koliažų pardavimai, taip pat esantys bendros parodos, pavadinimu „Recesijos išraiškos”, dalis. „Įėjimas bus nemokamas, tačiau norintieji galės paaukoti ar įsigyti kurį nors iš čia eksponuojamų 80 mano paveikslų”, - menininkas sakė agentūrai AFP. Kadaise didi „Keltų tigro” ekonomika, visą dešimtmetį galėjusi didžiuotis savo dviskaitmeniu augimu nuo dešimtojo dešimtmečio vidurio, pastaraisiais metais smarkiai susitraukė, ją gerokai paveikė nekilnojamojo turto rinkos krachas, kamuoja valstybinė skola ir skaudi nedarbo problema. 2010 metų lapkritį Tarptautinis valiutos fondas ir Europos Sąjunga pasirūpino Airijos gelbėjimo planu, kainavusiu 85 mlrd. eurų, mat šalis kentė nuo milžiniškų skolų.

F. Buckley „milijardiniai” namai įrengti tuščiame biurų pastate, kurio savininką sužlugdė nekilnojamojo turto rinkos griūtis. Naujasis supirkėjas, sprogus nekilnojamojo turto burbului, šias patalpas netruko įsigyti ir menininkui geranoriškai paskyrė reikiamą erdvę.

Tačiau F. Buckley čia įrengtą iš eurų banknotų pastatytą galeriją po kurio laiko ketina išmontuoti ir išvežti už Airijos ribų - suorganizuoti pasaulinį turą.

„Noriu, kad tai skatintų kalbėti apie pinigus, valiutą - kas juos gauna, kas juos duoda, kas uždirba, kur išleidžia”, - kalbėjo menininkas.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)