Prognozės: 2035 metais dalis Baltijos šalių teritorijos gali atitekti Rusijai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2012-07-16 23:11
Vat to "nors" aš ir bijau. Kilus dideliai suirutei, na kad ir tarkim kapitalizmo nuopoliui, kas iš tiesų labai įmanoma, ypač žvelgiant į šių dienų krizes, galime tikėtis nacionalizmo pakilimo visose šalyje, o tai privestų jau ne tik prie ekonominių draudimų ir politinių pasisvaisčiojimų... Baisiausia tai, kad mes neturime stiprios "paskutinės gynybos linijos". 1. Politika (susitarimai, paktai ir t.t.) 2. Ekonomika (atviros sienos, prekybos maršrutai/punktai ir t.t.) 3. Kariuomenė (kaboom) Nesutarimus išspręsti pradedama pirmuoju ir, kai jau žopa, paskutiniu. Europos Sąjunga jau perėjo į antrą etapą. Sveikinimai.
slack 2012-07-17 00:33
Va kitas Europos ateities scenarijus
Rukis 2012-07-17 01:46
Tai tik vienas iš daugybės, DAUGYBĖS galimų scenarijų. O kaip tau šis scenarijus: Lietuva matydama Europos Sąjungos žlugimą ir nenorėdama atsidurti Rusijos rankose imasi tai, ko niekas nesitikėjo - militarizacijos. Spartus karinės pramonės plėtimasis sukelia ekonominio augimo efektą (didesni atlyginimai, daugiau darbo vietų), lygiai taip pat kaip Vokietijoje, kai nacių partija pradėjo militarizaciją. Turint omenyje 21 amžių ir tai, kad Lietuva neturi armijos, mes ją pradedam kurti nuo pačių pamatų pasitelkę naujausias technologijas. Sukuriama nauja organizacija NŽT (Nacionalinė žvalgybos tarnyba), kurios užduotis pavogti/nupirkti NATO technologijos, prie kurių dar turim priėjimą. Po to Lietuvos mokslininkai suprojektuoja elektromagnetinės granatas ir lazerinius - impulsinius (ar dar kokius ten) ginklus, kurie atsiduria kiekvieno Lietuvos kario rankose. Prasideda Kaliningrado invazija. Rusija, kuri yra įpratusi atakuoti, o minties kad reikės gintis nuo kažkokių tai Rytų Europos blusų net neturėjo, neapgina šio krašto ir mes jį aneksuojam. Po to Lietuvos politikai pradeda skleisti propaganda, kad Baltų tauta turi gyventi vienoje "šeimoje" ir mes užpuolam Latviją. Ne už ilgo paskelbiam savo teritorijų atsiėmimą iš Lenkijos (Suvalkai priklauso Suvalkijos žemėms). Sekantį žingsnį darom sukeldami sukilimus (papirkdami, šantažuodami žmones) Baltarusijoje ir Ukrainoje (Primetam LDK laikotarpį ir pradedam skleist propagandą, kad tada labai gerai jie gyveno ir atsijungimas buvo klaida). O tada ilgai ir laimingai gyvenam teletabių šalyje. Stipriai apsikabinkim... Sakot nesąmonė? Na tas video yra viena iš daugelio panašių pievų.
faktas 2012-07-17 02:01
Abejoju, ar taip greit viskas įvyktų, bet tendencija atrodo gana logiška. Neseniai per BBC radiją klausiausi analitiko, kuris kalbėjo gana panašiai, tik labiau pabrėžė neišvengiamą euro kritimą. P.s., nežinau, kodėl čia kai kurie juokiasi iš Rusijos. Gyvenam prie didžiausios ir tuo pačiu vienos iš agresyviausių pasaulio valstybių, kuri vis labiau juda link diktatūros ir cenzūros. Čia labiau turėtų būti liūdna o ne juokinga.
mykolas 2012-07-17 05:40
visiškai realu, nes 2035 metais Lietuva atrodys kaip apleistas sibiro kaimas, kur net senukai bus išmirę, o valdininkų vaikai turės parduoti dalį šalies teritorijos, kad padengtų valstybės skolas, kurias patys užsiaugino.
Aidziux 2012-07-17 10:50
gaila, kad neparašė, kad Rusijos ribos baigsis ties Uralo kalnais, nes už jų bus Kinijos teritorija
Hmz 2012-07-17 19:37
Vaje, kokie jūs naivūs Prasitrinkit akis - artėja rinkimai, o mes kaip tik turime partiją, mėgstančią prieš rinkimus šūkauti "Rusai puola!".
EdvasP 2012-07-17 19:53
Vėl pesimizmas... Susitvarkys ta Europa. Yra viena, leisti didelei valstybei maivytis ir vaidinti draugus (Vokietijos ir Rusijos atveju) ir išspausti kiek įmanoma daugiau naudos ir kita, leisti įsikurti šalia, galimam priešui. O Rusiją kaip galimą priešą mato daugybė Europos valstybių.
slack 2012-07-17 23:26
Hmz 2012-07-18 13:14
buvo įmestas į Lietuvos žiniaklaidos katilą? Kryptingai parenkama informacija jau seniai naudojama nuomonės formavimui, jei ką.
Arns 2012-07-18 13:58
Abejočiau ar labai kryptingai.Panaršius į tai kas įdedama per dieną į naujienas (kokia poza mylėtis geriau, kokios automobilių pravardės ir bla bla bla...), tai bet kokia dar šimtą kartų neaptarta tema. Plius jei tai susiję su Lietuvą. Matom kiek naujienų prištampuoja jei Simpsonų serijoje pasirodo LT vėliava, jei per CSI:NY vieno iš veikėjų močiutė "galimai" tapo lietuvė ir t.t. Kryptingai vadinu prof V. Landsbergio pakalbėjimus spaudoje. Kurie dažnai "uždengia" konservatorių sukeltus skandalus, nes primena jog "Rusiją tą, KGB aną..."
Leons 2012-07-18 15:08
Tiesiog neįsivaizduoji ką reiškia viešieji ryšiai. Tokius straipsnius rašo didžiausia Rusijoje PR agentūra, labai glaudžiai su Kremliumi bendradarbiaudama. Beje, žiniasklaida ir viešieji ryšiai nėra tą pati sąvoka, įsigilink. Rusijos praktiškai visą žiniasklaida yra PR agentūrų publikacijos, todėl ir vyresniems Lietuviams, kurie mėgsta žiūrėti rusiškas TV laidas, skaityti jų žiniasklaida yra susiformavusi visai kita pasaulėžiūra. Beje, jei įdomu čia yra taikomas propagandinis viešųjų ryšių modelis
Arns 2012-07-18 15:30
Manai jei žiūrėsi BBC ar CNN (Ar dar ką), sužinosi gryna info, o ne šabloniškai paruoštus paketus? Tikrai ne Maskvoj gimsta tokie straipsneliai, ir tikrai ne jie užsako visokio plauko futurologus parašyti knygas apie tai bei žinomiems naujienų kanalams apie tai pranešti. Manai jei Brazilijoje kuris kanalas paruoštu publikaciją apie Lietuvą, ji mus pasiektu? Ne. Užtenka bulvariniam britų dienraščiui kažką parašyti, net jei lietuvis pavogė kelis salotų lapus, po kiek laiko visi portalai, vieni nuo kitų pasigavę skaitys. Tad ne sąmokslo teorijas reikia skaičiuoti. Situacija tikrai paprastesnė, liepiama tam tikrą skaičių naujienų parengti ir viskas. Kokybiškų straipsnių per dieną kelių žmogus neparengs, tad ir verčia viską kas po ranka. Taip ir turime Lryto beraščius, delfi su pusmečio naujumo žiniomis ar 15min, kur pavadinimas užima pusę visos naujienos.
Leons 2012-07-18 15:59
Kaip ir minėjau nieko nenusimanai Visai ne sąmokslo teorijos, tokie dalykai daromi visame pasaulyje, pats žurnalistikoje vieną koją įkėlęs esu. Tiesiog Rusijos strateginiuose tiksluose yra įtraukta tokios informacijos skleidimas ne vien į Lietuvą. Kaip tu manai, kas Vilniuje kompaktinius diskus į daugiabučių pašto dėžutes su rusiškais propagandiniais filmukais prieš atominę energetiką mėto? BBC bei CNN taipogi savaip pateikia informaciją kaip, kad jiems yra patogiau, vis dėlto tokia cenzūra neklesti kaip, kad Rusijoje. Jei nežinojai tai Rusijoje Istoriją mokyklose neseniai pradėta mokyti iš naujos literatūros, kuri jau labai pagrąžinta ir aukštinanti Rusiją.
Arns 2012-07-18 16:32
na na, tai pavartyk kitų šalių vadovėlius, parodyk kuri save plaka. Net LT švietimo sistemoje vienu svarbiausiu šūkiu tampa, kad mokykla turi ruošti patriotus. Na ir kaip čia tuos patriotus parengsi, jei mokysi mąstyti, jei teigsi kad nuo situacijos daug kas priklauso? JAV strateginiuose tiksluose kas įtraukta? Kiek reikėjo įdėti pastangų jog būtu paviešintos karo nusikaltimų nuotraukos, ir net po to tuzino skandalų,nuteistųjų vos keli, nors visais kitais atvejais tai jau būtu karo nusikaltimai. Kokia politika vykdoma su svarbios informacijos nutekintojais? Aš nesu naivus ir tikrai suprantu jog sekami įvykiai,ieškoma palankių kontaktų, stengiamasi numesti kaulų dėl palankumo. Tačiau tu klaidingai identifikuoji problemą. Kaip tik Rusijai nėra naudinga tokie "okupacijų"planai, nenaudinga apie kiekvieną nukritusi kukurūzniką pateikiama info ir t.t. Pagal tavo ankstesnį požiūrį, čia kaip tik Vakarų, ypač JAV užsakomieji straipsniai gautusi, siekiant ištraukti juodžiausią Š ir sukurti vaidą kad ten vyksta tik tai taip. Tarytum lėktuvai dažniau krenta nei sėkmingai nusileidžia ir pan. (Kodėl jav? Vienu momentu itin aktyviai reiškėsi geopolitika.lt portalas, su labai antirusiškomis rašliavomis, na ir ką,vienas pagrindinių rėmėjų JAV ambasada). Tai kaip žinove, negauname dvigubos dozės nuo Rytų ir Vakarų? O gal tiesiog lengviau pripažinti jog spauda sparčiai "geltonėja", o žmonėms užtenka antrasčių, tad visi tik ir kepa, tikrai dėl kiekvieno straipsnio nesikonsultuodami su Kremliumi ir Kongresu?
okta 2012-07-18 16:46
Įdomu kokios ekonominės prognozės šioms valstybėms 2035iems metams. Nemanau, kad Rusija gali labai augti ir stiprėti ekonomiškai (apie tai galima rasti info internete), tačiau mažų valstybių, taipogi ir Ukrainos ir Baltarusijos stiprėjimas labai tikėtinas. Taigi, ar šalių piliečiai, kad ir būdami rusais labai norėsi jungtis prie silpnesnės ekonomiškai didžiosios Rusijos? Jeigu kapitalizmas ir toliau stiprės, pagrindinis klausimas bus ne etninė priklausomybė, o ekonominės sąlygos.
g3n1us 2012-07-18 22:11
+ Reikia rašyti straipsnius tokius kaip paminėjai.
Arns 2012-07-19 09:05
vien ekonomika nepasikliauk, jei ja vadovautusi, tai nebūtu skilusi nei TSRS (bent jau iki visokių Tadžikistanų ir Ubekistanų) nei Jugoslavija, ką jau bekalbėti apie Didžiosios Britanijos imperiją ir pan. Kas dėl Baltarusijos ir Ukrainos, tai labai abejotinas stiprėjimo variantas. Dėka Vakarų suvaržymų ir ekonominių sankcijų, kaip tik Baltarusija norėdama išlaikyti net dabartinį lygį, turės ieškoti konsensuso su Rusija. Vien jų AE statybos nemažai kainuoja, dėl jų nepaklusnumo, mažinamos nuolaidos už strategines žaliavas ir t.t. O Ukrainos didžiausias minusas jos susiskaldymas, kol rems ietis dėl tokių menkniekių kaip kalba, bet nespręs ekonominių reikalų, stebuklų tikėtis nelabai ir verta.
sirakūzai 2012-07-19 15:26
Na Latvijoje visų pirmą reikėtų, kad patys Latvijos rusai priimtų Latvijos pilietybę ir taip galėtų balsuoti pvz už referendumą dėl "Dvinskaja Oblast" įkūrimo. Kitu atveju: 1. Latvija ir neatkarīga demokrātiska republika. 2. Latvijas valsts suverenā vara pieder Latvijas tautai. 3. Latvijas valsts teritoriju starptautiskos līgumos noteiktās robežās sastāda Vidzeme, Latgale, Kurzeme un Zemgale. 4. Valsts valoda Latvijas Republikā ir latviešu valoda. Latvijas karogs ir sarkans ar baltu svītru. (1998.gada 15.oktobra likuma redakcijā, kas stājas spēkā no 06.11.98.)
sabotan 2014-11-12 17:07
Na ka pildosi ir nereikejo 35 metu laukti