Rusija ir JAV: pasaulinės reikšmės karo kvapas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2012-07-29 19:59
na nebent putinas bukesnis uz Chrusciova tada gal ir kils branduolinis karas. Branduolini kara nebent gali pradeti koreja pakistanas iranas gal dar indija. Zinai karibu krize viskas isisprende nei ssrs nei jav nepaleido savo raketu nes ssrs suprato kad is branduolinio karo nieko gero nebus. O jai paleistu kokia koreja ar kita neaiski salis atomini ginkla tai jai butu toks pats agtsakas atgal. Maksimum butu tik kelios nukentejusios salis salis kuri paleido branduolini uztaisa ir salis i kuria buvo nukreiptas tas ginklas. Galima net nuspet karus Pagrindinei karai pirmas izraelis sirija jav rusija antras kinija rusija trecias jav kinija ketvirtas japonija rusija na jai del salu nesusitars kai kuriu penktas indija pakistanas sestas artimieji rytai nato septintas es ir rusija jai prades kelt pretekstus del kai kuriu teritoriju kur yra daug rusakalbiu pvz daugpilis astuntas ukraina ir rusija tai tiketina jai ukraina pradetu skilti devintas koreja jav desimtas jav ir rusija na branduolinio karo nemanu kad bus nebent kritisku atveju jai putinui stogas pavaziuotu
Strong_Bad 2012-07-29 20:03
Kurioj vietoj as sakiau, kad noriu karo? Beja, i armija istojus dar nereiskia, kad tave sius i afganistana, visu pirna reik uzsitarnaut tokia teise.
Incognito 2012-07-29 21:00
Į Afganistaną keliauja savanoriai. Apie kokį tu čia užsitarnavimą kalbi - tai nežinau.
Strong_Bad 2012-07-29 21:45
As nepritariau asmaniui kuris sake, kad karas yra gerai, as tik pasakiau kaip butu jei butum tai toli grazu nereiskia, kad to noriu ar tam pritariu. Manau reikia ne tik moket skaityt, bet ir virskint, ka skaitai. Beja, ar tas "asmuo" , kaip matau, apie kara isvis nieko neuzsimena, o ir pats komentaras sarkazmo lygyje, tai ko cia sokineji nesuprantu. Kas link savanoriu i afganistana, nu atsiprasau, bet tavo "savanoriai" yra visiskas "briedas". Belenkokiu savanoriu nieks niekad neims, ima tik nusipelniusius ir uzsitarnavusius pasitikejima. Nieks "runkeliu" savanoriu nesius atlikt tokios atsakingos misjos. Labai naivus mastymas pas tamsta.
Analog 2012-07-29 22:25
Politikos mokslų daktaras tikras Geriau junkimės prie JAE, ten vien milijonieriai gyvena. Beje Anglija turėjo kolonijų Afrikoj, tai nepanašu, kad jie gerai gyventų ar Indija kokia. Nereikia čia prie kažko jungtis, patys tvarkomės ir iš estų imam pavyzdį.
sigitas69s 2012-07-29 23:20
Isreiskiant nuomone istikruju nereiskia, kad tu to nori, tai tik tavo nuomone, bet kodel kitiems atrodo, kad nori karo- nelabai aisku. O kitiems kurie nesupranta kaip ekonomika kila karo pagalba- siulau prisiminti Vokietija ir Italija. Tiesa po to viskas zlugo.
Talkatif 2012-07-29 23:20
Briedas. Mažiau grybų reiktų valgyt ir mažiau hipį vaidint. Be ekonominių faktorių, yra dar ir kiti faktoriai. Iš JAV pusės. Ten dabar stipriai stoja vartojimas. Jį atgaivinti priemonės jau išnaudotos. Taip pat stiprėja įtaka iš kaimynių centrinės ir pietų Amerikų. Dar be to viduje šalies stiprėja lotynų amerikiečiai. Trumpiau, jei nieko neįvyks, greitai ten įtakos ir valdžios svertai turėtų pereiti naujoms jėgoms. Prie to pačio gali gal net kilti pilietiniai karai. Tad jei yra kažkokia jėga, kuri laiko ten dabar valdžią ir norėtų tokią situaciją išlaikyti, rimtesnis karas, kur tikrai būtų grėsmė pačiai JAV, galėtų tam padėt. Sukontroliuoti visuomenę ir nukreipti jos energiją patogesne linkme. Rusijoje panašiai. Dabartine valdžia vis daugiau nepatenkintų, vis daugiau ja nepasitikinčių. Net dėl valdžios kritikos įstatymus pradėjo griežtinti. Kol buvo vykdomas karinis konfliktas su Čečėnija, valdžiai buvo daug paprasčiau viskas. Dabar naujas karas labai daug ką palengvintų. Ir visuomenę lengviau mulkinti būtų, ir griežčiau su oponentais tvarkytis. Nepatiko kas, - paskelbei šnipu, tėvynės išdaviku ir mirties nuosprendis. Taigi pas du pagrindinius žaidėjus šalių viduje vis didėja įtampa. Bet yra ir kiti žaidėjai. Pavyzdžiui Kinija, kuriai anos problemos svetimos. Bet yra įjunkyta į JAV $. Dabar pereina prie vidinio vartojimo, pradeda pati darbo jėgą pirktis kitur. Vat jai labai abejoju ar patiktų anų dviejų savų problemų sprendimas per karą.
nondescript 2012-07-29 23:45
Pasakykit man, kaip karas gali atgaivinti ekonomiką, jei visos kariaujančios šalya dažniausiai patiria vien tik nuostolius? Per abu pasaulinius karus JAV tiesiogiai beveik nedalyvavo, todėl pakėlė savo ekonomika, bet Europa gerokai atsiliko. O griaut ir atstatinėt galima ir be karo.
Fikcija 2012-07-30 00:15
Vaikai neloskit per daug Red alert
Rukis 2012-07-30 01:25
Tai kad šitie vaikai kažin ar žaidė šį žaidimą. Čia 20-mečiai nebent dar prisimena. Dabar gi visokius CoD, Battlefield žaidžia ir po to galvoja kad kariaut yra smagu, kad miręs draugas "atsirespawnins". Deje realybė kitokia.
g3n1us 2012-07-30 02:24
Aš nesuprantu, gal "varžtelių" trūksta? Jei žmogus sako, kad NE, tai reiškia NE, o čia išvedinėja nesamones iš pasakytos minties. Gal žmogus geriau žino ko jis norėtų, o ko nenorėtų? Lyg aiškiai pataisė tavo klaidingą logiką ir paaiškino, kad supratai ne taip, ar aš čia vienas dar nenudurnėjęs, kad galiu tai priimti? Aš ir galiu pasakyti, kad karinės technikos evoliucija gali kažkada padėti išlikti visai žemės gyvunijai ir augmenijai, bet tai nereiškia, kad noriu karo ar jį skatinu.
g3n1us 2012-07-30 02:43
LOL. Profesorius matai atsirado. Kitą kartą, kai kalbėsi su manim, tai pasiruošk enciklopediją, nes PAR BVP vienas iš didžiausių Afrikoje, o tas sąrašas paraše ne bajeris. Nenorėk, kad Afrikoje sukurtų antrą New York ar antrą Las Vegasą ant dykumos. p.s. vat dėl tokių profesorių ir nudurnėja visuomenė...
Incognito 2012-07-30 10:40
Ir iš kokio Holivudo filmo šią logišką išvadą gauni? Tai, kad stiprėja įtaka, rodo, kad atsiranda ekonomikoje naujų žaidėjų, kurie nori įsilieti į tarptautinę rinką (girdėjęs ką nors apie "Emerging economy countries"), todėl senesniesiems teks pasitempti norint išsilaikyti. Kalbėti apie politinius perversmus nėra jokio reikalo, nes čia yra Holivudinis scenarijus. Tai, kad lotynų amerikiečiai galvas kelią JAV nėra jokia paslaptis. Kiek man žinoma, į juos žiūrima panašiai (gal šiek tiek geriau) kaip buvo žiūrima į afroamerikiečius anksčiau. O daugelio jų gyvenimas ten nėra rožėmis klotas.