Kosminis bokštas: ar žmonija pajėgi pastatyti stratosferinį dangoraižį?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2012-09-11 14:21
Apie nieką... Taip ir likau nesupratęs ar galima ar negalima pastatyti tokį bokštą.
Shinigami 2012-09-11 14:54
Nes jie taip pat to nežino. Tam ir subūrė šia grupę, kad tai išsiaiškintu.
Creatium 2012-09-11 15:16
Tai taip, tačiau straipsnio pavadinimas truputi kitokį turinį nurodo.. Tikėjausi rasti įdomius palyginimus, pamatavimus, o radau...
Shinigami 2012-09-11 15:50
Manau jau seniai turėjai suprasti, kad į pavadinimą nereikia kreipti dėmesio, nes čia dažnai pavadinimas ne atitinka turinio, arba turinio pagal pavadinimą būna tik viena pastraipa. O visa kita dalis ne atitinka pavadinimo.
Giedriusd 2012-09-11 16:53
Manau kad suprasti ir susitaikyti yra du skirtingi dalykai. Ir jeigu zmogui atrodo straipsnio pavadinimas klaidinantis, jis turi pilna teise pasisakyti kritiskai apie tai. Tai yra net sveikintino turinio pasisakymas, kadangi tai yra konstruktyvi kritika nurodanti konkrecia problema. Siuo atveju straipsnio pavadinimas tikrai neatitinka pacio straipsnio. Ir jei visi mastys kad reikia susitaikyti ir tyleti tuomet ir bus daugiau tokiu nesamoniu, bet jei vietoj kritikos kitam komentatoriui pats pasisakytum pries tokius pavadinimus, viena grazia diena ju nebebutu cia. Seniau beje ir nebuvo, bet dabar kazkaip delfi mada atejo. Negi rimtai manai kad tokia situacija kai straipsniai zvejoja paspaudimus tiesos neatitinkanciomis antrastemis yra priimtina? Niekas juk nepasikeis jei visi tyles ir dar papildomai kritikuos tuos kurie reiskia nepasitenkinima. Juk bet kokiu atveju tokiu ir panasiu nesamoniu nebuvimas butu i nauda visiems skaitytojams.
Shinigami 2012-09-11 17:37
Giedriusd turėjau omenyje, kad tokie pasisakymai komentaruose jokios naudos neduoda, nes komentarus skaito tik moderatoriai ir tai ne visus. Jei nori kad tie kurie deda straipsnius dėtu tikslesnius pavadinimus, jiems reikia tiesiogiai ir rašyti. O rašymas čia - tik laiko švaistimas.
mobilunkas 2012-09-11 18:19
kokia prasme is lektuvo islipinet tokiam bokste, kai akimirksniu neteksi samones del oro retumo? beto lektuvai i bokstus leidosi tik 2001 rugsejo 11, o kitom dienom lektuvams reikia pailgo aerodromo . Del raketu paleidimo tai logikos yra, bet gal pigiau raketa bus nuo zemes paleist nei toki boksta pastatyt. Kodel nieks nebando nuo everesto paleist raketos? Kad nusigaut i 8 km auksti per sunku, daugiau 2 km bokstas nenaudingas nes nieks jame neisgyvens, beto ir statyt del raketu reiktu turbut pusiaujy. Beto koks ziaurus saltis 10 km auksty gal -50, kas ten islipines? parskrendi is maljorkos su maikute ir i - 50 laipsniu salti, nusileidi zemyn, vel karsta
Tas_pac 2012-09-11 20:26
Nesąmones rašai, visų pirma tai niekur nerašė kad žmonės išlipinės į gryną ora. Tarkime, nusileis lėktuvas, prijungs prie jo tunelį kuri bus šildomas ir su oru, arba lėktuvas nuvažiuos į angarą. Ir nesakė kokio skersmens bokšto viršus bus, gal tilps aerodromas visas. Užkelti viską gali liftas, kitaip nei į everestą.
Giedriusd 2012-09-12 00:14
Na kazkaip man vistiek nesisisieja galai kad puslapi priziurintys zmones neturi jokios itakos strapsniams pasirodantiems cia. Jei kaip tu sakai tai yra dvi skirtingos stovyklos ir autoriai, bei administracija neturi jokiu interesu pasidometi skaitytoju reakcijomis apart google analytics ir sios dvi puses tarpusavyje nebendrauja, tuomet as apsales. Keista kaip jie dar issilaike tiek ilgai. Progresui reikalingi atsiliepimai, o kad atsiliepimu zvejoti nereiketu per kiekviena straipsni, galetu buti didelis mygtukas tam skirtas. Kadangi jo nera, zmones raso atsiliepimus komentaruose, kurie skirti pasisakymams apie straipsnyje kalbama tema arba pacio straipsnio kokybe. Bet koks rimtesnis puslapis seks skaitytoju komentarus bent kazkiek kad turetu bendra supratima apie vartotoju reakcijas, kitaip joks produktyvus ilgalaikis planavimas tiesiog neimanomas. Plius tai bent palengvina dusia isizeidusiems zmonems, savo kritikos isliejimas komentaruose O jeigu i straipsnio tema, tai as nemanau kad kas apsiimtu toki boksta statyti nuodugniai neapsvarstes praktisku panaudojimo galimybiu, nepaskutineje vietoje butu ir atsiperkamumas. Siaip butu idomu kad statytu vien del to kad tai butu kaip ir vienas pasaulio stebuklu garantuotai Zmones skristu vien tam kad pamatyti ir pabuti tame bokste.
Shinigami 2012-09-12 07:16
Ar kada turėjai savo internetini puslapį? Užėjus į šio puslapio kontaktus matosi, kad čia nėra įmonės internetinis puslapis. O individualių asmenų. Kadangi nesu nei šio puslapio administratorius, nei moderatorius nežinau kiek jis uždirba iš reklamos, bet spėju, kad ne per daugiausiai. Nes daug kas ateina su reklamų blokavimo programomis. Bei čia gan didelis puslapis, kad perskaityti visus komentarus.
Varnagas 2012-09-12 11:00
Pirmiausiai parūpęs tokio bokšto klausimas buvo kaip ten su žemės trauka būtų 20 km aukštyje. Taigi pawikipedinau kelis mano manymu reikšmingus skaičius: Equatorial speed 465,1 m/s (1674,4 km/h) Equatorial radius 6378,1 km Bokšto aukštis 20 km Kokia gravitacija bokšto viršuje? , kas yra ~1,006 karto mažesnė trauka nei žemės paviršiuje. Taigi kokia prasmė turėti tokį bokštą, atmetus įspūdingus vaizdus ir itin retą orą? Toks retas oras padėtų kam? Leistis ir kilti lėktuvams nepriklausomai nuo audrų ir debesų?
vvv2 2012-09-12 11:12
gal ir vertėtų paskaičiuoti..
Varnagas 2012-09-12 11:43
Skaičiuoju ir pats nevisai tikiu, kad taip būtų. Apsiskaičiau su tais amerikoniškais kableliais visur pridėtais... Knisa . Einu perskaičiuot su tikrais skaičiais, su kableliais europietiškais.
Giedriusd 2012-09-12 13:51
Na nesigincysiu, nes galbut tikrai as perdaug idealizuoju sistema valdancia sia svetaine O puslapi turiu, pats juos ir kuriu.
vvv2 2012-09-12 14:09
Giedriusd 2012-09-13 13:33
Taip tai vienas ju, tik sis ne tik mano. Siuo metu IE palaikomas tame puslapyje nuo 9 versijos. O del profesionalumo, manau nereiketu daryti isvadu kad toks zingsnis atliktas nepasverus visu UZ ir PRIES Daug faktoriu itakoja sprendimus ka palaikyti, o ka ne, kur verta leisti isteklius or kur ne.
salemas5 2012-09-14 22:43
hmm, jei ant tokio boksto svartuotis tai reiktu tureti lektuvus kurie galetu leistis is vietos vertikaliai...