Mokslininkas: kompiuteriai žaloja smegenis ir visam laikui žmones paverčia kvailesniais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-09-20 14:31
Man regis šis mokslininkas gerokai per ilgai pasėdėjo prie kompiuterio
Anonymous 2012-09-20 14:36
Jis turbūt tas genijus kuris surinko komandą rankom rašančių profesorių, kurie nesinaudodami kompiuteriais, sukalė tikslų Curiosity marsaeigio modelį iš lentų. Važiuoja jis varomas dyzeliu, ir vietoje prabangių skanerių ten labai protinga beždžionė su kolba rankoje sėdi. Iš serijos "Prie ruso buvo geriau", arba mano anūkas visą dieną žaidžia GTA nes aš per daug jį išlepinau, tai parašysiu mokslinį straipsnį kaip kompiuteris žaloja smegenis. Sudeginkit kompiuterį ant laužo!!! Ragana!! Ir kas blogiausia, kad tokių atsilupusių ponų kažkas klauso ir jais tiki. Technologija = Blogis. GPS = Blogis Gyveni kaime žmogus visą gyvenimą ir esi laimingas be GPS. Parduotuvė už dviejų namų į kairę, o į miestą autobusas du kart per dieną važiuoja, kam man tas GPS? Kad pamatyti to profesoriaus veidą, kai jį kas nors paleidžia kokios nors šalies kurios kalbos jis nežino didmiestyje, su žodynu ir žemėlapiu, atsikelčiau puse keturių ryto Čia galima rašyti ir rašyti šita tema, bet vienas yra aišku - žmonės bijo tai ko nesupranta.
krislas 2012-09-20 14:43
Ko putoji. Curiosity kūrę žmonęs nuo darželio planšetėm vargu ar naudojosi. Ką sukurs tie, kas naudojasi - bus matyt. Dėl GPS ir kt. cirkų. Aišku, tai progresas ir t.t., bet sovietmečiu žmonės žiguliukais su bbz kokiom padangom pravažiuodavo ten, kur dabar blondinai verkia "ką kelininkai veikia". O kad jaunimas kasmet durnėja tai ir be tyrimų akivaizdu.
Rukis 2012-09-20 14:46
Čia juoktis ar verkt? Dėl susikaupimo sutinku, pats per daug praleidžiu laiko prie PC, bet tik dėl to, kad mano aplinkoje nėra žmonių su kuriais norėtųsi praleisti laisvalaikį In Real Life. Tai belieka dėt skersą ant jų ir pasinert į globalųjį internetą bendraminčių paieškoms. Na šalutinis poveikis yra tai, kad dabar man sunku susikaupt darbui, suprastėjo atmintis, tačiau taip pat gavau ir naudos: tai žinios ir pasaulio suvokimas. Realiai pagalvojus "internetas" mane išmokino beveik tiek pat, kiek mokykla. Taip kad yra dvi medalio pusės.
Anonymous 2012-09-20 15:24
Buvo ir bus durnų žmonių visais laikais, protingų irgi. Kompiuteris tai tik įrankis, kaip plaktukas ar vinis. It's all up to You. Nežinau kiek kitiems metų, bet aš kai buvau jaunesnis, man liepė gerbti vyresnius žmones, už nieką, už tai kad jie vyresni. Dažniausiai jie visad žiūrėdavo iš aukštai (supraskit jie fiziškai didesni) Ir jie visad būdavo teisūs, nes ką mes maži durniukai suprantam, ale mažai gyvenimo matę mes buvom. O jie mat daug. Metai bėga, o kai pasižiūri į veidrodį, supranti kad esi jau vyresnis ir negali pakęsti kaip tavęs vaikai negerbia, už nieką, už tai kad esi vyresnis ir 'ala daugiau gyvenimo matęs'. Nors kai pagalvoji vis dar tuos pačius įsitikinimus turi, tas pačias svajones kaip ir mažas būdamas, tik jau esi labiau sugadintas pasaulio. Laikai pasikeitė, žmonių prisiveisė milijardais, protingų padaugėjo, kvailų padaugėjo. Internetas. Žinias iš viso pasaulio nuo tavęs skiria tik tarpas nuo monitoriaus. Labai lengva šiais laikais pasižiūrėjus youtubei filmuką kaip 2girls1cup sakyti kad the world is ending. Prieš dvidešimt metų žmonės turbūt dar netokias nesamones darė, bet palyginus su dabartiniais mastais - niekas nežinojo. Tu nežinojai, nes per Lietuvos Radiją to nešnekėjo, ir Respublika ar Lietuvos Rytas to nespausdino. Iš vienos vyresnės moters net yra tekę girdėti, kad kai pirmą kartą pamatė amerikietišką vyrišką žurnalą su oraliniais aktais - nepatikėjo, galvojo kad čia žaisliniai, netikri manekenai. Turbūt dar ir dabar netiki. Pasaulis per pastaruosius dešimtmečius pasikeitė šviesmečiais sulyginus su visa mūsų užrašyta istorija. It's all up to Us. Jei užsimerksim, po 50 metų būsim tie žmogai kurie bijo tai ko nežino ir nesupranta.
subtlepoint 2012-09-20 15:54
Jau 2005 metais buvo kalbama apie shiuolaikine liga "multi-tasking". http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/4471607.stm Kalbama kad multi-tasking'as labiau kenkia nei rukyti zole. Ir ash su tuom 100% sutinku, nors potheads nepateisinu taip pat.
eimantasks 2012-09-20 15:56
Viskas yra blogai, kas naudojama be saiko. PVZ mokyklose kompiuterių tikrai nereikia, rašymas ranka vysto smegenis, kadangi joms reikia kontroliuoti rankos judesius ir t.t. Gps navigacija ir nėra būtina važinėjant į darbą, bet tikrai praverčia nežinomoje vietoje keliaujant. Esmė tame kad pvz alkoholikas gadina savo sveikatą per daug gerdamas, bet žmogui, vartojančiam tai kaip vaistą tai naudinga net gi Esmė ta kad mums reikia vaikus ne gąsdinti, kad technologijos - blogis, o reikia IŠMOKYTI jomis naudotis. Pvz žaidimai, yra ir gerų, aš pats žaidžiu "Brain challenge" kuris yra gana smagi mankšta smegenims, taigi čia kompiuteris man naudingas, o jei kalbėsime apie COD ar Assassins creed - niko naudingo. O dėl to kelių darbų darymo vienu metu, taigi galima nuosekliai susirikiuoti pagal svarbą ir daryti. Keičiantis aplinkai turi keistis ir žmogus, bet jei mes norime to išvengti tai savaime suprantama nebus judėjimo į priekį. Taip iki dabar sėdėtume olose. Kompiuteris puikus informacijos šaltinis, puikus darbo įrankis, ir aš visokeriopai palaikau jų būtinybę, ir atsisakyti jų tikrai nereikia, tik protingai naudoti..
mch0lic 2012-09-20 15:56
Aš manau čia evolucija ir viskas čia yra normaliai. Aišku ADD tampa vis įprastesniu sutrikimu, bet iš kitos puses vienu metu darydami 3 darbus otpimizuojam savo laiką todėl per tą pati laiko tarpą teoriškai padarom daugiau.
subtlepoint 2012-09-20 16:07
Nieko mes neaoptimizuojam, kaip tik nutolinam tai ka reikia padaryti cia ir dabar. Realiai pilnai zmogui susikaupti ir isijausti reikia ~20 minuciu. Multitaskingas kai dirbi kashka ir nueini pasitikrinti emaila, ar pasitikrinti telefona, tave vel nustumia i tapacia duobe kai reiks vel susikaupti, lygiai tas pats kas tu mokytumeisi ir i tavo kambari ieitu zmogus ir tave pertrauktu ir paklausinetu dar. Visa esme ir yra kad zmones ne nesuvokia ant kiek svarbi liga yra multi-tasking
Shinigami 2012-09-20 16:25
Čia ne lyga, o ne sugebėjimas atlikti multi-taskingo. Nes kai kurie su juos labai sėkmingai susitvarko. Jei kalbėti kompiuterijos terminais. Dauguma turi tik viena procesoriaus branduolį, todėl jie geriau atlieka tik viena užduoti vienu metu, bet kiti turi ir daugiau branduolių, todėl gali sėkmingai atlikti multi-taskingą. Čia reikia pačiam suprasti kas tau geriau. Mokykla manęs nesugebėjo išmokyti anglų kalbos, tuo tarpu internetui tai pavyko Dažnas naudojimasis kompiuterių išmokė juo naudotis, dėl ko darbe turiu privalumą, nes kiti susidūrę su problema nebežino ką daryti, o aš tai galiu sutvarkyti. Dėl ko turiu daugiau šansų gauti darbą, nei tas kuris nemoka naudotis kompu. Taip pat išmokau programuoti ir dabar šias žinias taip pat galiu panaudoti darbe ir padidinti produktyvumą.
Swift RR 2012-09-20 17:57
Visiškai teisingas straipsnis. Turbūt viena iš blogiausiai naudojamų tech. yra internetas. (žmonės tarytum kone tyčiojasi iš jos) Kiekviena šalis turėtų išduot leidimą idėt int. svetainę tik patikrinus jos turinį(žinoma, tai kainuotų), ir vietoje googlės padaryt atskirą lentą(žinoma, tai fantazija) kad neliktų to idijotiško surfingo, kuris ir bukina žmogų, ir gaištamas jo laikas. pvz.: puslapis apie technologijas- technologijos. lt puslapis apie... puslapis apie... Internetas privalo būt tvarkingas.
Rukis 2012-09-20 18:18
Iranas, Kinija, Rusija ir kiti būtų suinteresuoti "pertvarkyt" internetą. Padaryti jį "tvarkingą" ir "gražų" vardan mūsų jaunosios kartos...
w00xer 2012-09-20 18:44
Su straipsniu sutinki... Daug darbu darymas vienu metu prie pc tikrai nera geras daiktas... Pats pajutau, kad jei pirmuose puslapiuose nerandu reikiamos info reikia prisoversti toliau skaityti bet paradoksalu truputi... Jei neklystu cezaris buvo aukstinamas, nes vienu metu sugebejo skaityti knyga, rasyti laiska ir atsakineti i klausimus...
Krz 2012-09-20 19:40
Matyt busi protingas zmogus, nes arba nemoki "surfinti" arba tiesiog nezinai, kad panasiu svetainiu yra, lietuviskas pvz www.on.lt
galilas 2012-09-20 19:56
idomu suzinoti ka laikai durnu zmogumi, o ka protingu?
blizzard 2012-09-20 20:00
Iš antraštės sprendžiu, kad straipsnio skaityti neapsimoka, jau vien tokia kategoriška nuomonė išsakyta, bet kaip būtų ją įmanoma logiškai pagrįsti nesugalvoju ir kažin ar tai padaryti įmanoma. Taip kad eilinė pieva įtariu ir tas mokslininkas gal net ne mokslininkas, arba savo mokslininko laipsnį apsigynęs sovietmečio laikais. Paskaitai antraštę ir jeigu ten parašyta "mokslininkas" jau tampa aišku kad bus eilinė bulvarinė spauda. Na čia jau dauguma parašėt kodėl šis straipsnis nėra tikslus, neturiu daugiau ką ir pridėt, gal tik kad seni skaičiavimo skaitliukai, knygos, žemėlapiai, ir visi kiti paprasčiausi įrankiai pagal tokią logiką kažkada taip pat padarė žmones kvailesniais, nes juk jie buvo atrasti ir tai leido žmogui kvailėti, pvz raštas leido žmogui užrašyti mintis, kas kaip suprantam kvailina žmogų, nes tai kas užrašyta apie tai jau nereikia galvoti.. Plaktukas susilpnino žmogų, juk jo pagalba tapo lengviau kalt vinis.. O ar galit pagalvot kaip žmogų kvailina užrašų knygutė? tiek informacijos ir viskas surašyta, juk tik kvailys negali tiek visko atsiminti.. Jūs mane kaltinat kad aš visur įžvelgiu tik blogą, va čia puikus pavyzdys kai žmogus įžvelgia blogą net ten kur to nėra..
cluendo 2012-09-20 20:26
Grynas komunistiskas pasisakymas Vos ne lygybe brolybe.. Tie tavo "puslapiai" - visa mase ju - leidzia zmogui mastyti ir kurti kazka naujo = progresuoti. Evoliucija primityviam lygije vyksta jei graziau pasakius. Jei tau cia kazkas blogai tai siulau atsisakyti ivis interneto p.s. pagal tavo "santvarka" iseitu,kad salis turetu uzdrausti tau cia komentuoti:D
kestutisz 2012-09-20 21:40
Taip! Ir neleist kurt visokių ten naujesnių įrenginių, softo jiems - kad žmonės įpratę prie senųjų gerųjų technologijų negaištų laiko naujienoms. Ir galėtų daugiau laiko skirt darbui šachtose, miško kirtimuose Sibire ar muilo fabrikuose Osvencime. p.s. o staipsnį autorius tikriausiai parašė matydamas kokį mažą augantį vaiką - aš irgi žiūriu ir matau kaip poros metų vaiko bet kokia kita veikla (judėjimas, kalba ir pan) sustoja pagriebus smartfoną - gali valandų valandas pakibus browsinti nuotraukas/video/animacines programėlės ar skambinėti pažįstamiem žmonėm pagal profilio nuotraukas, ir čia be jokių mokymų. Būtų galiam džiaugtis, kad telefonuos gaudos geriau nei močiutė, bet kažkaip nedžiugina.
Anonymous 2012-09-21 00:50
Na čia labai jau sudėtingas klausimas. Gal biški per riebiai pasakiau 'durnius', - 'kvailas' būtų labiau gal tikęs. Anyway, aš manau kad kiekvienas iš mūsų, kad ir kokie skirtingi bebūtumėm, laisvai patenkam nors į vieno žmogaus 'durniaus' apibrėžimą. Vistiek kam nors neįtiksi Aš asmeniškai labai pritariu kažkieno pasakytai frazei: "Protingas mano, kad jis toks kaip visi, kvailas - kad visi kiti tokie, kaip jis"
Žvyrgaudas 2012-09-21 07:47
Jeigu protas yra kaip nekintantis dydis, o pasaulyje žmonių sparčiai daugėja... galima daryt prielaidą kad jaunimas kvailėja... Bet čia - per didelis "jeigu"