Švedų sociologas: Lietuva bus anglakalbė ir viena turtingiausių šalių pasaulyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

modis 2012-09-21 10:01
Labai įdomios idėjos. Daug ženklų rodo, kad jose tiesos daug. Daugelis ekonomistų sako, kad šių laikų didžiausias išteklius, ne resursai, o žmogus. Pažangios visuomenės jau yra pasigaminusios daugiau nei joms reikia. O specialistų nepasigaminsi greit ir gerų. Dėl to žmogus turintis informaciją ir mokantis greit prieiti/surasti naujos yra konkurencingas. Bet visgi manau ponas Bardas visiškai ignoruoja gamybą. Kur jo teorijoje ji atsistoja. Ar tie netokratai turės galią ir fizinei gamybai? Taigi tą patį kompiuterį irgi reikia pagaminti, kad turėtum tą savo galią. Čia man iškart iškyla mintis apie Apple kompanija. Steve Jobs'as buvo ryškus netokratas. Jis turėjo gerų minčių, bet to šiuolaikiniam pasaulyje nepakanka. Daug gerų minčių išmetamos į šiukšlines. Jis sugebėjo naudodamas socialinę mediją, savo gaminį parduoti. Tik naudodamas informaciją ir savo įtaką paversti savo gaminius paklausiais. Gal čia ir slypi netokrato/gamybos santykis. Jūs gaminkite, bet žmonės pirks tai ką netokratai norės, kad žmonės pirktų.
MrT 2012-09-21 15:18
Ir manai, kad Lietuva tai šalis, kur bus daugiausiai vertinamų išteklių - protinigu žmonių? Kurgi ne.
Pumper 2012-09-21 15:36
Bus ir yra tų protingų žmonių, tik jų kiti lietuviai nevertins, kaip ir dabar nevertina.
MrT 2012-09-21 15:37
Visur jų yra, bet Lietuva tikrai nepirmauja jų skaičiumi.
vvv2 2012-09-21 15:53
kroitus 2012-09-21 17:11
Įtariu, čia dėl to, kad Lietuva išvis pagal gyventojų skaičių nepirmauja...
karol 2012-09-21 22:12
Manau, ta linkme einant reiktu plest 4G tinkla ir mazint duomenu kainas, bei daugiau WiFi tasku.
blizzard 2012-09-21 23:24
Na nežinau nežinau, man asmeniškai kažkaip neįtikinamai kai kurie argumentai skamba, jeigu juos išvis galima argumentais pavadint.. , kad gali pagrįst savo mintį, nors realiai kažin ar taip yra ir pasigilinus į tuos argumentus supranti kad niekas nieko neargumentuoja, tiesiog užkalba dantį ir greičiausiai reklamuoja save ir savo knygą. Kalbant globaliai, Lietuva neturi tiek pajėgumų kad vien iš IT taptų supervalstybe, tai nėra įmanoma vien dėl demografinių skaičių, nekalbu apie kitus faktorius.
sufas 2012-09-22 00:41
Kaip visada blizzard esi visiškas pesimistas... Atrodo čia nebuvo mokslinis straipsnis, o tik žurnalistų publikuotas interviu ar jo atskiros dalys.
blizzard 2012-09-22 11:08
Kitą kart rašysiu kad jis buvo neteisus ir iš tikro Lietuvoje dėl interneto sklaidos atsiras naftos telkinių, naudingųjų iškasenų, arba dėl interneto sklaidos čia bus perkelti facebook serveriai.. Mane tiesiog pykdo, kad asmuo prisidengdamas filosofo, mokslininko, socialogo laipsniais skelbia visiškas pievas, nepateikia jokių įrodymų tiems teiginiams. Koks skirtumas interviu tai ar ne? tai pateikta informacija kurią skaito visuomenė, blogiausia kad tie neva pateikiami argumentai visiškai tarpusavyje nesiriša, atvirai pasakius bukinami žmones tokiais neva įrodymais.
charlieltu 2012-09-22 11:39
Blizzard, nesupratai straipsnio esmės. Spėju pats priklausai 40+ nurašytajai kartai... Informacija yra didžiausias šių laikų resursas, su nafta nepriversi žmonių pirkt apple produktų, bet tai gali padaryti valdydamas informacija, pateikdamas naujus produktus kaip stebuklą. O kaip sakė straipsnyje, informacijai valdyti nereikia statyti fabriko, pačius produktus gali gaminti kinai. Kuo didesnė interneto sklaida, tuo daugiau bus žmonių kurie mokės kurti appsus, svetaines ir internetines pramogas.
Giedriusd 2012-09-22 12:28
blizzard>> taip lietuvoje 40+ internetu nelabai naudojasi, taciau to nepasakysi labiau issivysciusiose salyse. Ir pritariu pries tai issakytam teiginiui kad nesupratai iki galo esmes. Aisku nereikia imti zodis po zodzio, kaip ir visas prognozes, tai reikia vertinti atsargiai, taciau esme cia paprasta - interneto svarba dideja ir jis ateityje gali tapti tik stipresniu svertu. Cia reikia prisiminti kad ne pats internetas keicia viska, bet internetu besinaudojantys ir kuriantys. Taip lietuvoje geras internetas, taciau kurianciu ir tikslingai besinaudojanciu dar mazoka, su laiku turint tokia interneto infrakstruktura tai gali pasikeisti.
blizzard 2012-09-22 13:36
Na tai čia ir visa esmė, kad jis tokioms savo idėjoms apie kurias tu čia ir užsimeni Nepateikia jokių įrodymų, ar argumentų, apart tuos kelis susietus visiškai skirtingus palyginimus. Taip tau pasakė kad informacija svarbiau už naftą, kad tie kas valdo informaciją, valdo pasaulį. Bet ar tau pateikė įtikinamų įrodymų tam? Ar tave apple papirko? ar tave valdo google? abejoju, nebus google, rasi yahoo, nebus facebook rasi google+, nebus apple rasi intel.. Tai koks čia valdymas? čia tėra tik reklamos galia ir tas pats apple kuo toliau tuo labiau blėsta, niekas jeu nebekreipia dėmesio į tas visas jų siūlomas naujoves, apart tuos apple fanus, kurie kažin kaip yra subūrti, labai tikėtina būtų jeigu pati apple su tom eilėm prie parduotuvių vykdo tokią reklamos kampaniją. Pernelyg sureikšminamas yra internetas, grįžtam prie to klausimo kaip reklamoje "už kiek atsisakytum interneto?". Tai sakai kinai gamins produktą? gal ir taip, bet ką toks verslas duos tavo šaliai? tavo produktą gamins kinai, tavo kaimyno produktą gamins kinai, kaimyno kaimyno produktą irgi gamins kinai ir kas nutiks kaip kinai atsisakys viską gamint? Internetas tik dar viena niša. Kalbant tolyn, paprastam vartotojui internetas priskiriamas prie pramogos ir laisvalaikio, kiek paprastas vartotojas skiria pajamų laisvalaikiui ir pramogoms? iš statistikos žinom, pramogos ir laisvalaikis kenčia pirmiausiai kuo met ateina sunkmetis ir kad ši grupė labiausiai kinta per laiką tiek į vieną pusę tiek į kitą. Taigi tai nėra labai stabili rinka. Einant toliau kuri dalis dabartinių vartotojų moka už appsus, internete perka muziką, filmus, moka už kitas internete suteikiamas paslaugas? maža dalis. Daugumai vartotojų internetas tik dar viena terpė gauti kažką nemokamai ir jeigu internetas būtų pakankamai apmokestintas, arba jeigu visiškai dingtų piratinė interneto pusė, kažin ar paprastas vartotojas išvis būtų suinteresuotas naudotis internetu. Žinoma internetas neišnyktų, tiesiog naudojimo mastai apmažėtų. Mano pagrindinė mintis buvo tokia kad informacija pernelyg sureikšminama ir pastaruoju metu vis labiau, bandoma įrodyti reklamos svarbą, bet aš asmeniškai manau kad reklama pastaruoju laiku kenčia ir labai stipriai kenčia dėl to paties interneto kuomet reklamos brukimo dėka vartotojas į ją visiškai pradėjo nebekreipti dėmesio. p.s. Dėl interneto svarbos, jeigu interneto cenzūra ir toliau vystysis tokiais tempais, internetas vis labiau merdės ir galiausiai virs džiūstančia kūdra. Jau dabar viskas eina ta linkme.
krislas 2012-10-12 15:00
Bent jau man interneto plėtra Lietuvoje labai nekoreliuoja su rinkimų rezultatais, todėl drįsčiau abejoti gerbiamo filosofo įžvalgom.
Swift RR 2012-10-12 16:47
po 20 metų turtingiausia šalis pasaulyje? Vadinasi su lig kiekvienais metais pragyvenimo lygis turėtų staigiai kilti...