Žmogaus teisių gynėjai: robotams-žudikams – NE!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aidas 2012-11-20 17:02
Tarp kitko, šiuo konkrečiu atveju Vakarų teisės doktrinos specialistai rūpinasi, kaip išvengti civilių aukų. Žinoma, tuo pačiu jie siekia, kad tokių aukų būtų išvengta ir jų šalyse bei siekia tarptautinėje arenoje įtvirtinti Vakarų teisės doktrinos pozicijas (mano požiūriu teisingai daro). O dušmanam ant to nusispjaut - ar tai būtų jų, ar kitos šalies aukos. Netiesiogiai šis teisinis žingsnis papildomai įpareigos ir dušmanus.
MNM 2012-11-20 18:13
Visais laikais buvo, yra ir bus zmoniu, kurie gerus dalykus panaudoja blogiems tikslams...
immortallt 2012-11-20 20:45
O galima paklausti, kokie tie civiliai, kurie slepia teroristus savo namuose ? Jei vyras su sunumis eina saudyt, o grizes su sutve pas zmona su mazameciais vaikais aplaisto nukautus. Na tame tarpe numeta bombike ant teroristu "stabo", tada aprekia vietiniai, kokie sadistai amerikonai ir zudo civilius. Kai vienintelis civilis ten buvo tarakonas.
azotas 2012-11-20 21:02
Tu cia is savo patirties kalbi ?
Foxman 2012-11-20 23:32
Manau per daug sužmogina robotus jie. Jei meška mirtinai sudrasko žmogų, tai jos neapkaltinam žmogžudyste ir nesodinam į kalėjimą. Manau su robotais būtų tas pats. Arba prie jų nesiartink jei jie pavojingi arba jie turi būti "ištreniruoti" (užprogramuoti) nežudyti. Be to daug lengviau pažaboti ir žinoti ko tikėtis iš roboto nei iš gyvūno. P.S. jau dabar turim prietaisu, kurie gali žudyti be žmogaus įsikišimo - minos, bet jų irgi niekas neapkaltina.
vvv2 2012-11-21 08:54
- minos pačios aukų neieško, minų laukai paprastai žinomi. Karinius robotus labai lengva perprogramuoti taip, kad jie taptų nevaldomi, pagal vieną iš hipotezių taip atsitiko su dvynių tragedija, kuomet teroristai perprogramavo Boing antiteroristinę valdymo įrangą (ten jau tokia buvo, galinti perimti užgrobtą lėktuvą).
nondescript 2012-11-21 09:13
Gerai, kad visuomenė kelia tokius klausimus, reikia viską apsvarstyt, bet jei karinius robotus naudotų abi pusės, aukų būtų kaip tik išvengta, reiktų tiesiog perimt jų valdymą civiliniuose objektuose.
Foxman 2012-11-21 13:38
Na perprogramuot robotą tai tas pats kas paspaust ginklo gaiduką. Reikia žmogaus įsikišimo, kad suveiktų automatizuota dalis. Ir manau vistiek robotas (kad ir koks jis automatizuotas) - tėra toks pat įrankis kaip ir plaktukas ir nereikia prikaišiot žmogiškumo juose. Va jei robotą pagamins, kuris pats gali galvot/turėt sąmonę - tuomet jis jau nebe robotas. Nes robotas tai daiktas, kuris vykdo jam duotas komandas ir daugiau nieko.