Kaip išsirinkti žibintuvėlį? Antra dalis: akumuliatorius ar elementai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

CiukCia 2012-11-27 14:19
Skaiciau ir zvengiau kaip kumele duracell aa baterijas mano fotikas suvalgo per tris paras nenaudojant blico. 2vnt kaina 5lt.Dabar paimam Sanyo Eneloop serijos baterijas. 4vnt kaina 40lt. Taip 4 x brangiau. Bet man ju uztenka tokiu pat naudojimu 2 savaitem. Jei su matematika nehujovai tai paskaiciuokit kiek isleisciau pirkdamas duracell... tampaciam laikui. Plius nenaudojamos 3 metus baterijos islaiko net 75% savo energijos. Cia apie koki savaimini issikrovima autorius kalba? ikrovimo ciklas iki 1500 pohui tarkim suvarysiu po 500 ciklu. O tai dabar imkit ir paskaiciuokit kas pigiau ir patogiau naudojimkui.
Marius Lukoševičius 2012-11-27 15:39
. Pastaroji taipogi turi tam tikrą saiiškrovos lygį (labai priklauso nuo laikymo sąlygų), tačiau tokie "flagmanai" kaip Sanyo eneloop ar Panasonic Infinium technologiškai šiek tiek prailgino šį laiką. Tačiau vėlgi, tų deklaruojamų trijų metų už gryną pinigą priimti irgi nereiktų. Žodžiu, pasiaiškinkim apie ką kalbam prieš kalbėdami 3. Straipsnis yra apie žibintuvėlius. Kai bus tema apie fotoaparatus tai ir kalba bus apie jiems tinkamus maitinimo šaltinius. Duracell baterijų dėjimas į fotoaparatą lygus pinigų mėtymui į balą Tiek šiam kartui
perihellis 2012-11-27 16:26
kalbant apie tuos žibinuvėlius, tai turiu tris. Vienas maitinamas 3xAAA su Q5 led'u. Prasikeikiau keisdamas batareikas, galų gale užsisakiau saują pigių akumuliatorių. Pigiau. Kitas yra su XML-t6 led'u, tą maitinu vienu 18650 sony ličio jonų akumuliatorium. Šviečia ganėtinai ilgai, išsikraudinėjant akumuliatoriui labai pamažu silpsta šviesa. trečias taip pat su XML-t led'u tačiau maitinamas dviem 3,3v 123 lifepo 26650 akumuliatoriais. Šviečia gerokai ryškiau, nei prieš tai minėtas. Trūkumas - šviečia, šviečia ir pyst - vos žiba.
Gediminas Jurgaitis 2012-11-27 19:13
du, visiskai beverciai straipniai... primalta beprasmiu isvedziojimu, o naudingos info realiai viena pastraipa iseitu..
syberex 2012-11-27 21:42
Turiu paprasta retai naudojama ledini zibintuveli, maitinama 3 AAA tipo tunex akumuliatoriais 900mAh ir nesuku sau galvos del vienkartiniu elementu. Sumokejau gal 30 Lt uz 4 vnt., bet man jie atsipirko nes vienkartiniai man butu kainave brangiau, turint galvoje kiek jau kartu esu kroves.
Talkatif 2012-11-27 23:22
Daug dviratastų perka dx ar ėbėjui ultrafire, superfire, xxxfire ir tt su super-umo-fantazi powerledais žibintuvėlius už 15~30USD, naudoja kraunamus 18650 elementus iš ten pat ir nesuka sau pautų. Aš ir nesupratau kam čia tiek išvedžiojimų ta žibintuvėlių tema? Cieli du straipsniai, o dar nieko nei naudingo, nei įdomaus. Autoriau, ne prie bokalo savo darbo specifika dalinatės. Taip, suprantu, kad tikriausiai jums tai labai įdomu ir aktualu, bet pagalvokit ir apie skaitytojus.
Talkatif 2012-11-27 23:27
Radau visą straipsnį http://www.baterijos.lt/index.php?route ... tion_id=23 Kol autorius jo dar čia "neparašė", gal aptariam iškart jį visą? Palengvinsim autoriaus darbą
perihellis 2012-11-28 00:24
tai maniškiai irgi ir jėbėjaus vienas iš prožektorių tai fandyfire c10 kitas keygos m13, o trečias visada būna mašinoj, tai negaliu pasakyt. Ir visi džiugina be kažkokių debilavotų straipsnių, kurie yra kažkoki beverčiai. Nors turi vertę, atsirado papildoma vieta pasidalint mintimis ir iškeikt straipsnio autorių. ps. fandyfire c10 išmėginau ir po vandeniu - veikia iki šiol nors apie jokius IP nė kalbos nebuvo ir dar, gera citata straipsnyje: " Lupa taip, kad medžių lapai vyniojasi." dar viena: "Nuostabusis pastebėjimas „o aš juk „mobiliake“ turiu lemputę, kam man dar prožektorių nešiotis?“. Rimtai? Šaunu! Puikus pastebėjimas, sveikinu! O visiems tiems, kurie perka normalias GPS navigacijos sistemas, naudojasi popieriniais darbo kalendoriais, pripažįsta, kad tikras kompiuteris visgi yra naudingas prietaisas, filmuoja žmoniškomis video kameromis su nežaisliniais objektyvais ir fotografuoja veidrodiniais fotoaparatais tada kada nori, o ne tada kada tik yra proga; tiems, kurie vertina garso kokybę ir muzikos klausosi per bent jau primityvią Hi-fi garso sistemą ir kurių mobilusis telefonas yra tikrai mobilusis, nes be kabelio, pajungto į rozetę, ištveria kiek ilgiau nei pusdienį ar dieną, siūlau skaityti toliau." straipsnių ciklo paskirtis - pasireklamuot, bet kad jau vėlu, jau puse svieto prisipirkę tų 'prožektorių', reikėjo anksčiau daryt biznį ir reklamuotis, kai visiem tai buvo nauja, lengva, šviesu ir pan.
Talkatif 2012-11-28 10:04
Viskas būtų buvę gerai, jei iškart būtų tą straipsnį įsikėlę, o ne bandė labai rimtai sukeliot gabalais.