Kinė vienu metu rašo abiem rankomis ir skirtingomis kalbomis (Video)  (0)

Šiaurės Kinijos gyventoja nepaliauja stebinti aplinkinių nuo pat paauglystės – ji sugeba vienu metu rašyti abiem rankomis, netgi skirtingomis kryptimis ir skirtingomis kalbomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čen Sijuan, kurios vardas ir pavardė reiškia „gerai pagalvok“, sako, kad gebėjimų nei paveldėjo, nei išlavino. Ji netyčia pastebėjo turinti neįprastų gebėjimų, kai turėjo atlikti daug anglų kalbos namų darbų. Mergina pamatė, kad kur kas greičiau užbaigia vienodai prasidedančius sakinius abiem rankomis.

„Pirmą kartą apie mane išgirdusieji dažniausiai nepatiki – o kai pamato, kaip rašau, nori patys pabandyti, - pasakoja unikalų sugebėjimą turinti moteris. – Kai patiems to padaryti nepavyksta, jie galiausiai patiki, kad tai – išskirtinis gebėjimas.“

Kasdieniame gyvenime ši Kinijos gyventoja yra dešiniarankė. Jos įsitikinimu, ji geba rašyti vienu metu dviem rankomis todėl, kad moka vienu metu susikoncentruoti į du dalykus. Ji gali abiem rankomis rašyti kinų eilėraščius, sakinius, taip pat viena ranka rašyti horizontaliai, kita – vertikaliai.

O bene labiausiai visus stebina jos sugebėjimas viena ranka rašyti angliškai, kita – kiniškai.

„Vienu metu rašyti kiniškai ir angliškai yra sunkiau negu abiem rankomis rašyti angliškai“, - neslepia 24-erių Čen Sijuan.

Vaizdo siužetas 


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(0)
(2)

Komentarai (0)