JAV miestelyje uždrausta pardavinėti geriamąjį vandenį plastikiniuose buteliuose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

marazas 2013-01-23 11:36
O tai kokia problema juos perdirbinėti? Tegu ima taros mokestį ir viskas. Jau ir Lietuvoje, kai tik pradėjo supirkinėt plastikinius butelius, tai tikrai apmažėjo jų besimėtančių. Bomžai greitai išrinko visus besimėtančius. O šiaip, kokia problema uždėt kad ir 50 ct taros mokestį? Nei vienas butelis neatsidurtų konteineryje, visi nukeliautų į supirktuves. P.S. tokį modelį mačiau Suomijoje, aišku ten buteliai iš storo plastiko daugumoj atvejų ir naudojami kaip daugkartiniai, bet vis tiek, tikslas aiškus.
immortallt 2013-01-23 13:38
Norvegijoje tas pats. Iš storo plastiko daro, nes atsirado galimybė susirinkti juos atgal pigiai, bet buvo ir iš plono plastiko Ta pati tvarka ir su skardinėmis.
zamzungas 2013-01-23 17:03
Vistiek, kad ir supirkos tara problema išlieka, energijos sąnaudos litrui vandens iš čiaupo ar plastikinoobutelio yra tukstančiais kartų didesnės, tad jei gali gauti tokios pat kokybės vandenį pigiau, nėra ko čia krauti pelnus buteliuotojams ir bereikalingai teršti aplinka ne tik tara, bet ir anglimi.
immortallt 2013-01-23 17:19
Kartais vanduo buteliuke yra gera išeitis. Pvz kai keliauji. Sportuojant aš nusiperku vandenį buteliuke ir tą butelį naudoju dar pusę metų - pigiau nei gertuvė