Vokietijoje vyrai juodomis kaukėmis naikina stebėjimo kameras

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-01-30 12:20
Kai patį papjaus, tada tuo momentu gal ir persigalvotų.
zemaitux 2013-01-30 12:40
O kaip prieš 50 metų tirdavo, kai išvis tų kamerų nebuvo?
faktas 2013-01-30 13:33
Mažiau žmonių tada papjaudavo.
immortallt 2013-01-30 13:34
Mažiau žmonių ir gyveno. Miestai buvo mažesni.
Shinigami 2013-01-30 13:49
Ne, jis ne persigalvotu. Nes jis kitus ir pjausto. O dabar kai kamerų pristatė, pasidarė per daug pavojinga. Tad ir sukūrė ši "žaidimą". Atsikratys kameromis ir galės toliau vykdyti savo nusikalstama veiką.
Simplicity 2013-01-30 14:46
Normaliam žmogui kameros netrukdo. Trukdo tiems, kurie sienas visokiais „solomonais“ teplioja.
Foxman 2013-01-30 15:04
Valdžia padidins mokesčius kamerom sutvarkyt ir viskas. Patys tik sau žalą daro.
Semtexas 2013-01-30 15:10
Kaip tik buvau Berlyno metro ir mačiau,kad normaliems žmonėms netrukdo tos kameros, bet va prilipa visas burys turku "pacuku" kurie tam paciam metro geria ir klykauja kaip laukiniai, tai eiliniam vokieciu senukui net nejauku darosi. Nenuostabu kad tiems gyvuliams kameros trukdo.
alkaponas 2013-01-30 16:26
Nėra tokios sąvokos normalus.
Mindaugaszxx 2013-01-30 17:03
mldc jie
revonas 2013-01-30 18:02
Tai ką tu tuo norėjai pasakyt? Manau visi aiškiai suprato jo mintį, tad nustok kabinėtis prie kitų ir susirūpink ar pats viską teisingai padarai. Jėzau... Atrodo tik ir rūpi visiems prikibt prie žmonių.
alkaponas 2013-01-30 18:53
Man žmogus nerūpi, man rūpi jo nuomonė kurią gali išvysiti kiti ir dėl to aš kimbu nes nesutinku su juo. Nesiverčiu niekuo nelegaliu ir neturiu tokių minčių ir tikrai nenoriu kad mane 24/7 vos išėjus iš namų stebėtų kameros, internete rašomus žodžius, lankomus adresus, siunčiamus laiškus filtruotų super-kompiuteriai. Per ramiai padėtus išmaniuosius telefonus "jėgos struktūros ir valdžios institucijos" galėtų klausytis mūsų !!! ne telefoninių pokalbių !!!. Ateis laikas kai nereikės kamerų ir dėl "mūsų pačių saugumo" būsime stebimi kiaurai sienas ištisai. NE nereikia man to, nes puikiai žinau kad mes esame tik statistiniai vienetai kuriais bet kada gali būti pasinaudota kažkieno interesams apginti. Kas su tuo susidūrė tas puikiai žino apie ką aš, o kas ne. Jiem pavydžiu ir linkiu nesusidurti.
Sinister 2013-01-30 19:08
Man irgi ne prie širdies taip atkakliai kuriamas panoptikonas... Vadinkit mane senamadišku, bet norėčiau išlaikyti bent kiek privatumo.
Arthuras 2013-01-30 19:13
O aš tikrai noriu, kad mane kameros filmuotų. Kodėl? Nes ir Lietuvoje, ir visam pasaulyje yra pusgalvių, kurie neturi veiklos ir naktimis užkabinėja žmones grįžtančius iš darbų, ar po švenčių. Tau trukdo kameros gatvėse? Nesuprantu kaip? Asmeninių duomenų apie tave kameros nenuskanuoja. Tik nufilmuoja. Jei nieko nepridirbi - niekam tai ir nerūpi. Laikoma medžiaga dažniausiai nelabai ilgai. Tai kur bėdos?
immortallt 2013-01-30 19:17
Paranoja...
Shinigami 2013-01-30 21:14
Nežinojau, kad vieša vieta ir privatumas yra sinonimai Viešoje vietoje tave visi mato ir jei būna arčiau net ir girdi. Tai kur tu čia privatumą matai? Tai gal norėdamas privatumo viešoje vietoje praeiviams akis pradėsi badyti? Kad jie tavęs nematytu. Viešoje vietoje privatumo nebuvo, nėra ir niekada nebus. Nes kitaip tai nebūtu vieša vieta.
Simplicity 2013-01-30 23:12
JK ir Airijoje buvo atskleista ne viena žmogžudystė pasinaudojus miesto ir prie barų esančių privačių vaizdo kamerų medžiaga. Jei ne tos kameros, tai įtariamųjų taip ir nebūtų pavykę sulaikyti, o galiausiai ir nuteisti. Pažiūrėkit tą pačią laidą FARAI. Ten irgi pasitaiko reportažų, kuriuose nusikaltimus užfiksavo ir nusikaltėlius sulaikyti padėjo būtent stebėjimo kameros. Kasdien pravažiuoju ir praeinu pro krūvą tokių kamerų ir nesuku dėl to galvos. O kam esate įdomūs jūs, kad kažkas klausytųsi ir įrašinėtų jūsų pokalbius, sektų kur ir kada vaikštot, su kuo susitinkat? Įprastai seka ir klausosi tų, kurie yra susiję su negerais dalykais.
MindaugasV85 2013-01-30 23:44
Užtat tai, ką padarai viešoj vietoj, žmonės gali ne tik apkalbėt, bet dar ir kitiems parodyt. Ir dar kartą, dar kartą, dar kartą... Esi tikras dėl duomenų saugumo? Tie patys Farai yra kenkėjiška laida. Tuo pačiu dar ir komercinė, besinaudojanti policijos "paslaugomis" už mūsų visų pinigus. Apskritai toks nusikalstamumo kontroliavimo būdas nėra veiksmingas. Kas iš to, kad filmuoja? Ar dėl to dingo "mano" agresyvumas, polinkis vogti, žudyti ar prievartauti? O gal dėl to tik tampu dar labiau irzlesnis ko pasekoje vietoje kiškio užsimanau visos karvės? Visos šios kameros ir net pati policija daugeliu atveju yra kova su pasekmėmis, o ne su priežastimi. Visas pasaulis išsikreipęs. Vieną dieną mes atsisakome gamtos, ramybės, o kitą dieną visa tai bandom simuliuoti: kokie gaivūs skalbimo milteliai (primena vaikystę kai iš lauko taip kvepėjo, o ne nuo paklodės), kaip gražiai liepsnoja malkos LCD ekrane, o to daikto skonis visai kaip valgomo... Visu 100% palaikau tuos, kurie daužo tas kameras. O kad tai tapo savotiška pramoga, tik padidins egzempliorių skaičių.
Shioks 2013-01-31 00:02
Arba turi baime kameroms, arba gal tau paranoja nuo ju, kaip nevienas minejo jei prisidirbes nesi tai tau jos ir neidomios ir tu joms neidomus. Jei nezinai statistikos kuri turi didele dali tiesos tai kameros sumazina nusikaltimu skaiciau, taip pat kaip ir greiciu matuokliai kelyje arba policininkas gatveje. Deja bet tu neteisus, kameros ir policija kovoja su priezastimis. Nebutu priezasties nereiktu iseities. Nebutu nusikaltimu nereiktu ir policijos arba kaip straipsnyje mineta kameru. Pasaulis issikreipes nera tik vieniems patinka vieni dalykai, kitiems kiti. Palaikai chuliganizma? Na jei pas tave i kiema ateitu koks biciukas ir visa kiemo apsvietima isdauzytu ir nuo to prasidetu nauja mada, ar tau patiktu nakti arba anksti ryta kai tamsu be sviesos vaikscioti? Man tai ne zinok.
perihellis 2013-01-31 01:02
Kažkam tikrai paranoja niekam jūs neįdomūs, kada tai suprasit tiesiog eilinis statistinis vienetas, kuris kaip asmenybė niekam neįdomus. Va jei pradėsi tepliot sienas, pjaut žmones ar bombas dėliot, tai tada ir susidomės. Kad ir mano darbas, atvažiuoju, pasistatau mašiną ir galiu ją palikt nerakintą, galiu palikt atlapotais langais, galiu su rakteliais viduj palikt, nors aplink visokių 'bandiūgų' pilna. Bet mašina stovi prieš pat kamerą ir nieks net neprieina prie mašinos. Tuo pačiu buvo šalimais rastas žmogaus lavonas ar tai nužudytas ir kažkur kitur nugabentas. Kameros taip pat padėjo. Nieko blogo jose nematau. Vieni pliusai.