Lietuva – viena stabiliausių valstybių pasaulyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

WastedYears 2013-02-14 14:38
Manau reikia straipsnį priskirti prie geografijos srities, o ne "žvilgsnis į visuomenę". Vis dėlto, straipsnio turinys priskiriamas politinei geografijai.
O_O 2013-02-14 15:33
O kur Graikija? Ar kelintus metus ten vos ne kasdieniai bardačiokai nėra priskiriami politiniams?
BadAss 2013-02-14 15:44
Nu tai aisku, kad viena stabiliausiu... Kaip sikna, taip sikna, o pagerejimo net tiketis neverta...
blizzard 2013-02-14 16:26
Va va norėjau ir aš rašyt, kad tas stabilumas turi kelias aspektus iš vienos pusės gerai iš kitos pusės nereiškia kad valstybė tobulėja ar situacija joje gerėja, na žinot kaip kreivė atrodytų, gali būti __________ bet lygiai taip gali stabiliai kilti 45 laipsnių kampu, arba stabiliai leistis taip pat 45 laipsnių kampu.. tai taip kad tas stabilumas dar nieko per daug nereiškia.
BishopaZ 2013-02-14 17:21
Kai sėdi dugne ir nebandai ropštis aukštyn, tai ir sėdi stabiliai "šiknoj" Tokiu atveju geriau būt nestabiliu
Popasz 2013-02-14 17:22
Toks stabilumas iš dalies todėl, kad žmonės įprato būti spaudžiami. Vietoj to, kad kažką keistų savim krašte, bėga ten kur geriau. O tyli todėl, kad kiti tyli ir per tėvų pavyzdį išmoko. Kai nėra vieningumo, nebus ir ryškių pokyčių. O kadangi politikam esama pozicija kol kas palanki, žymių pokyčių nebus.
immortallt 2013-02-14 17:24
Niekada nebus gerai, kai ištisai nestabilumas - kartais nestabilumas yra gerai, bet nestabilumas pats iš esmės nėra gerovės priežastis. P.S. Graikijoje man rodos politinis stabilumas išlieka - gi kažkokie perversmai nevyksta. Yra tik socialiniai neramumai, protestai, bet realiai politika vykdoma nuosekliai.
Kadras 2013-02-14 18:27
Ka as galiu pasakyti apie virsuj esancius komentarus, esat tikri lietuviai, nesvarbu ar straipnyje rasoma gerai ar blogai apie Lietuva, vistiek purva pilsit ant jos... Jus turbut nesat mate tikrai blogo gyvenimo... Matomai nesat isvaziave i blogas salis ir dabar kaip sunis lojat, kad Lietuvoje blogai ir neimanoma gyventi... As tik tiek galiu pasakyti, man Lietuvoje gera gyventi ir dziauguosi cia gimes, didzuojuosi savo salim.
Broniusg 2013-02-14 21:11
Noriu paklausti: Kur Jūs pats matėt tikrai blogą gyvenimą? Gali konkrečiau kur taip bloga ir kodėl ten gyvenai ir kiek tai truko kad pajautei "savo kailiu"? Aš pragyvenau 62 metus ir patyriau blogo ir gero gyvenimo(ne tik buvusioj TSR) bet bendram kontekste dėti pliusą dabartiniai mūsų padėčiai nesiryžtu.
Otto 2013-02-14 21:18
Gal gerai, kad yra tokių žmonių, kaip tu, bet aš matau toliau savo kambario vidurio, ir man nepatinka, kai žlunga bankai, kai sužinau tikrąsias jų žlugimo priežastis, ima nepatikti įstatymai, valdžios apibrėžtumas,.. nepatinka, kad mano vaikai turi važiuoti į užsienį užsidirbti, kad keletą metų pagyventu čia oriai, tada ima nepatikti ir tie, kam patinka. Neskiriu asmeniškai, bet savo "patinka" turėtum gerai argumentuoti. Vien to neužtenka; https://www.youtube.com/watch?v=UTX6Ro8v5SA žmonėms reikia gyventi ir šiandien, ir rytoj.
Kadras 2013-02-14 23:48
O tu galvoji, uzsienyje taip yra gerai, bankai nezlunga? Valdzia tobula ir nekorumpuota? Pats baigau lietuvoje universiteta ir dabar turiu gerai apmokama darba, nes pasirinkau gera specialybe... Vien todel kad susikuriau sau gera gyvenima Lietuvoje, cia jau blogai?
Simplicity 2013-02-15 00:22
Kam ta Afrika... https://www.youtube.com/watch?v=_ka-9kCnmRw
Kadras 2013-02-15 01:44
Ir kas cia blogo? Daznai naujose siuntose buna geru firminiu prekiu. Skirtumas tas, kad jie cia ateina pirkti, o afrikoje zmones ateina pasimti ismaldos is EU ir jav
Sloth 2013-02-15 05:00
Nebūtina net ir žiūrėti į jokias Afrikos valstybes. Turiu draugę bulgarę, tai kai pradedam kalbėti apie politiką ir lygint valstybes, jų valdžią, ekonomiką ir kultūrą. Išvada būna tokia, kad Lietuva palyginus labai graži ir civilizuota valstybė, kurioje korupcija maža. Toli dairytis nereikia. Mažiau verkit daugiau dirbkit.
Otto 2013-02-15 10:09
Ką gi, ponuliai, nematote "Afrikos" sau po kojomis? Kiek žmonių yra, kuriems internetas neleistina prabanga? Kai šeimos pajamos, dirbant, nesiekia 1000 Lt, o mokesčiai vis auga? Beje, kas duoda gerus darbus, nemokantiems be klaidų rašyti?
Neutralus 2013-02-15 10:15
Ten bent bankrutuoja tokios įmonės, kurios neengdamos savo darbuotojų negali konkurencingo produkto rinkai pasiūlyti. Geras Lietuviškas pavyzdys būtų "Lelija", kur kostiumo pasiuvimas + logistika kainuoja 11lt ir nesvarbu, kad tiems žmonėms reikia ir pavalgyt ir apsirengt ir pastogės bent žiemai - pas mus ne Afrika - pas mus būna šalta. Jeigu dar netyčia žmogus ir šeimą turi (visko gi pastaiko) tai nieko kito nelieka, kaip išvykti laimės ieškot svečioj šaly. Būtent panašių įmonių vadovai labai nori, kad darbuotojai "mažiau verktų ir daugiau dirbtų".
Simplicity 2013-02-15 10:34
Skirtumas tas, kad jie gyvena Afrikoje, o mes Europoje... Koks būtų Lietuvos biudžetas jei ne ES parama?
Sloth 2013-02-15 10:58
O jūs be verkimo dar ką nors gyvenime veikiat? Raskit man nors vieną post-sovietinę valstybę, kuri labai gerai gyventų. Estija netinka, nes estai turi gerus draugus skandinavus ir žymiai geresnę geografinę padėtį ta prasme. Vėlgi, tęsiu apie tą pačią Bulgariją, visgi istoriškai ir politiškai ganėtinai panaši valstybė. Kenčia nuo čigonų, kurie sukelia milžinišką nusikalstamumą ir gyvena praktiškai valstybės išlaikomi. Minimalus užmokestis - 160 eurų į mėnesį, kas, jei neklystu yra mažiau nei Lietuvoje. Šildymo kainos panašios. Internetas žymiai prastesnis, socialinė apsauga prastesnė. Mobilūs tinklai lupa didžiulius pinigus. Tarp kitko, amerikiečiai labai nustebo, kai papasakojau jiems apie lietuviškus skambučių tarifus, ir tokį atrodo paprastą dalyką - kaip sąskaitos pildymas internetu. Didžioji dalis apie tai nebuvo girdėję. Tęsiam toliau: Bulgarų dabartinis premjeras pagal profesiją yra gaisrininkas, prieš tai jis dirbo asmens sargybiniu sovietų statytam žmogui. ( AMB istorija kartojasi? ). Taipogi turi daug kriminalinių ryšių, naujausias skandalas, kai vienam iš nusikaltėlių padėjo išvengti arešto. Sveikatos apsauga - draugės tėvui turėjo būti daroma skubi operacija, bet medikai atsisakė operuoti, nes buvo savaitgalis. Blogos diagnozės - nuolatinis reikalas. Jūs atsimerkit vieną kartą ir apsidairykit aplink. Kiekviena valstybė turi savų problemų. Jei Lietuvoj mes verkiam, kad politikai korumpuoti, tai JAV korupcija yra tiesiog įteisinta ir vadinasi kitaip. Toj pačioj JAV vienos valstijos gyvena vieną gyvenimą, kitos kitą. Jei jus pasiekia naujienos iš turtingiausių ir populiariausių valstijų, tai negalvokit, kad visa JAV tokia. Pagal jūsų logika - 95 proc. pasaulio valstybių turbūt yra Afrika. Jei jau taip, tai kodėl jūs manotės esą verti gyventi tarp tų likusių 5 procentų? Ar to nusipelnėt? Ar padėjot toms valstybėms susikurti tai, ką jos turi dabar?
vvv2 2013-02-15 11:05
Kadras 2013-02-15 11:42
Kokia cia labdara? Esi pats buves tokioje parduotuveje? Pries kokius 10 metu, pirkau tokioje parduotuveje Nike kedus uz 50-70lt~ (tiksliai nepamenu) ir man jie islaike kokius 4 metus. As cia nematau nieko blogo... Toj pacioj Airijoje ar Anglijoje yra padevetu rubu parduotuves, Airijoje pats tokioje buvau... P.s. Lietuvos ekonomika atsigauna ir greit vel bus pries krizinio laikotarpio lygio