Vilko mergaite pramintai mažametei sužibo viltis (Video)  (5)

Bhawana Thami tik būdama aštuonerių metų pirmą kartą pažvelgė į veidrodį. Tėvai norėjo apsaugoti mergaitę – jos veidas plaukuotas tarsi vilko. Skelbiama, kad mergaitei sužibo viltis, praneša „Die Welt“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jos akys žiba, kaip ir ausyse kabantys auskariukai. Apvalaus veidelio aštuonmetė – įprasta mergaitė, tik jos veido dalį tarsi žvilgančio gyvūno kailiukas dengia juodi plaukai. Pasaulį apskriejo nuotraukos, kuriose į veidrodį žvelgiančiai mergaitei per skuostą rieda ašara, fotografijos sukėlė užuojautą.

Bhawanos tėvai namuose niekada neturėjo veidrodžių. Iš Nepalo kaimo kilusiai šeimai tai būtų prabangos prekė, tačiau jo šeima neturi ir dėl dukters, mat nenorėjo, kad ši kasdien matytų esanti kitokia.

B.Thami į pasaulį atkeliavo prieš devynerius metus, ji jau sirgo reta liga, plaukuotumą skatinančią melanoma, kuri apėmė pusę jos veidelio.

Būdama maža ji nesuprato, kad jos veidas subjaurotas. Žmonės ją apkalbėdavo, vadindavo „Boxi“ – ragana. Kiti vaikai tyčiojosi, badė pirštais ar tiesiog šalindavosi jos. Mergaitė jau supranta, esanti kitokia, jos nerūpestinga vaikystės dienos kupinos sielvarto.

Jos tėvui Kalumanui Thami skauda širdį. Jis puikiai prisimena dieną, kai jo dukra suprato – ji kitokia. Bhawanai buvo aštuoneri, kuomet vienas fotografas įamžino jos veidą ir parodė mergaitei nuotrauką. Ši buvo apstulbusi: kupina išgąsčio, baimės ir pasišlykštėjimo savo akyse. Mergaitė buvo sukrėsta. Bhawana apsiverkė ir pasislėpė.

Bhawanos liga yra pavojinga, jei pažeista oda nebus gydoma, gali supiktybėti, o tai reikš, kad ji susirgo odos vėžiu.

Tačiau mažajai nepalietei pasisekė. Vaikų labdaros fondas „Child Workers in Nepal“ sužinojo apie reta liga sergančią mergaitę. Sostinėje Katmandu dirbantis gydytojas pranešė esąs pasirengęs mergaitę nemokamai operuoti.

Pirmoji operacija, trukusi šešias valandas, atlikta pernai kovą. JAV studijavęs plastikos chirurgas Shankarman Rai ant jos veido persodino nuo šlaunies paimtą odą. Šių metų vasarį jam pasisekė pašalinti beveik visą plaukuotą odą.

Kuomet mergaitei sukaks 14 metų, jai bus atlikta trečia operacija. Gydytojas mano, kad „vilko mergaitės“ veidas liks tik atsiminimas.

Vilko mergaitė – jau praeitis

Šiuo metu mergaitė ir toliau gyvena savo gimtinėje, Nepalo kaime. Ji vaidina su kitais vaikais, eina į mokyklą ir gali būti tiesiog vaiku, tokiu, kaip ir kiti.

Mergaitės istoriją įamžino fotografas Narenda Shrestha. Kuomet jos tėvas pasakojo, kaip nuo patyčių kenčia mergaitė, Bhawana tyliai sėdėjo, o juos skruostais riedėjo ašaros. Fotografas nusprendė sekti jos istoriją ir įamžino pasikeitimus.

„Kuomet ji atsigavo po operacijos, jai buvo nuimti tvarsčiai, jai padavė veidrodį. Ji 15 minučių žiūrėjo ir tylėjo“, – pasakojo fotografas. Jos nuotraukų galeriją sukūręs fotografas ją pavadino „Viltis“. Ji pelnė keturis apdovanojimus.

Itin plaukuotu veidu mergaitė gyvena ir Tailande. 12-metė Supatra Sasuphan vadinama plaukuočiausia pasaulio mergaite, plaukai dengia ir jos veidą, ir kūną. Ji įtraukta į Guinnesso rekordų knygą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(1)

Komentarai (5)