Kai gimsti genijumi: darželinukas tapo intelektualų klubo „Mensa“ nariu (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Swift RR 2013-04-28 16:10
Kai mes visi buvome vaikai, mūsų visų protas buvo panašus. Pas šį vaiką širdelėje ugnelė dega ir tiek.
rimasD 2013-04-28 21:32
Jei vaikui įdomu, tai tiek to, bet jis dar nesupranta, kad mintinai mokytis periodinę elementų sistemą, ar sakysim, telefono abonentų knygą, nėra būtina. Svarbu yra suprasti sistemą, kaip, sakysim, šarminių metalų aktyvumas kinta, priklausomai nuo atominio numerio. Arba halogenų metaloidinės savybės. O ir telefonai keičiasi dėl įvairių priežasčių.
ashirviskas 2013-04-28 23:03
Kai kalbėjo apie mokyklą, man labai mane priminė Jau darželyje man auklėjota padovanojo "Iliustruota faktopedija", ją esu perskaitęs šimtus kartų. Pirmoje-penktoje klasėje geriausiai mokydavausi, nors nieko nesimokydavau, tačiau pastoviai turėdavau pastabų dėl namų darbų nedarymo... Šeštoje klasėje jau nebebuvau pirmūnas, visiškai nesimokiau istorijos ir geografijos, tiesiog nemačiau prasmės mokytis tų datų ar sostinių, tiesiog man tai buvo per daug nuobodu, o biologija ir vėliau kiti nauji dalykai labai patiko, biologijos knygą, tik gavęs, per pirmą savaitę perskaitydavau ir vėliau nereikėdavo man nieko mokytis, nebent naujus terminus. Tada su rusų kalba irgi nesisekė, nes nedėjau jokių pastangų mokytis naujiems žodžiams, labai nemėgau šios pamokos ir išmokdavau tik tiek, kiek tėvai priversdavo... Ir dar dabar mokausi, esu dešimtokas, su istorija, geografija, rusų kalba ir chemija (na man chemijos mokytoja nepatinka, bet šiaip labai patinka pats dalykas ) nedraugauju, tačiau labai labai myliu fiziką, matematiką, informatiką ir biologiją (Biologija dabar tik pavadinimų mokymasi, tai vėlgi laikinai nelabai patinka), tačiau namuose vistiek vadovėliams skiriu 0 laiko. Tačiau daug laisvalaikio skiriu visokių įdomių dalykų internete skaitymui, anksčiau apsiribodavau vien įdomiais faktais, tačiau dabar, kai visi jie nebeįdomūs, skaityti daug kartų ir šiaip ten visokio bullshit pilna, panaršau po quora.com ir kitokį nerdy stuff. Ruošiuosi 11toje klasėje imti chemiją, fiziką, matematiką, informatiką, biologiją A lygiu ir B lygiu geografiją (nes žinau, kad ten nieko neveiksiu, ko ir tikiuosi iš geografijos). Ką man siūlytumėte toliau daryti gyvenime, studijuoti, kur reikia ne kažkokių tai kaulų pavadinimų kalimo, o mąstymo, kas man ir labai patinka? Daug galvojau apie visokią teorinę matematiką, fiziką ar net kokią nors biologiją (Na dabar pas mane ant palangės vazonuose po 5 rūšis augalų auga, po 1 gėlę ir kitos 4 laukinės, nuo tepamo sūrelio indeliuose ir pakabintame, mano sukonstruotame iš maišelių ir popieriaus dalyke samanos auga, mėgintuvėlyje dumblius auginu ir stiklainyje turiu mažiuką šiltnamį su įv. augalais, kuriame periodiškai ritasi, raitosi, skraido, deda kiaušinius ir vėl ritasi mažos musytės ). Ačiū
Arthuras 2013-04-28 23:20
Patart gal ir nepatarsiu, bet patikėk - visose specialybėse yra bazinės žinios, be kurių nei susikalbėsi, nei kažką padarysi. Taigi, teks jas išmokt, nori tu to, ar ne.
Giltine002 2013-04-28 23:57
Norėčiau kaip nors tau patarti, bet pasakyti kur turėtum stoti negaliu(nors rekomenduoju VU Chemijos fakultetą ), pabaigoje tai tu turi nuspręsti kuris tikslusis mokslas/-ai yra tau įdomiausias ir ar tu esi pasiryžęs paskirti jam mažiausiai 4 metus jam studijuoti.
Dragoon 2013-04-29 00:30
Asmeniškai irgi daug nesimokiau pradinėse klasėse, fiziką vėliau turėjau B lygiu, nes nebuvo galimybės mokytis pas gerą mokytoją. Pabaigęs studijas įstojau į informatiką, bet man ten pasirodė per mažai iššūkių, taigi pasikeičiau studijas į fiziką. Baigiau po kelerių metų ir dabar studijuoju astrofizikos magistre Kopenhagos universitete. Matau iš pomėgių linksti prie tiksliųjų mokslų (pats niekad nemėgau datų ir kitokių tokių dalykų). Patarčiau rinktis chemiją ar fiziką, ten labai daug perspektyvų ir tikrai visada sužinosi ką nors naujo. VU tiek chemijos, tiek fizikos fakultetai yra tikrai neblogi (bent bakalauro lygyje). Kai rasi konkrečią sritį, kuri tave domina, neapsiribok tik Lietuva - keliauk ten, kur toje srityje lyderiaujama, dirba tos srities pionieriai - tikrai nenusivilsi.
edragon 2013-04-29 02:55
Anokia čia naujiena, visi žmonės, kurie turi aukštą IQ, su aukštu IQ ir gimsta. Esmė yra to IQ panaudojimas.
jordanbn2 2013-04-29 06:51
Na nezinau, as irgi rasyt mokejau kai kuriuos zodzius 5 metu,vaiku zaidimai atrode primityvus ir neydomus,domejausi ,klausinejau. Uz tai gaudavau smugiu i galva, sparde bendraamziai, aukletojos tampe uz ausu, kad neuzdavineciau netinkamu klausimu,motina ir dedes apdauzydavo, nes nesuprasdavo kodel klausineju apie kompiuterius, galaktikas, seksa ir gimdyma ,o ne apie kaladeles ir masineles.Mokykloje klausimu uzdavimas mokytojui reiske jo autoriteto menkinima, todel mokytoju buvau ignoruojamas. Zodziu visaip skatino tapti normalesniu. Na stengiausi visaip nuslopinti savo intelekta,bandziau ivairiomis priemonemis, alkoholiu, narkotinemis ir cheminemis medziagomis, lankiau kovines sakas. Nepadejo. Tiesa dabar del to nepergyvenu, mase zmoniu kalba nesamones ir dabar manau kad tai nebloga pramoga, pasiklausyt ir pritart jiems.
langas 2013-04-29 09:34
nu nežinau, mano mergaitė jau 4 metų moka visas raides perskaityti, galima sakyti ir skaito nesudėtingų skiemenų žodžius (čia tiesiogiai priklauso kiek su ja dirbsiu jei netingėsiu moka skaičiuoti sudėtį nesudėtingą dar kažkiek angliškų žodžių bet aš neskaitau, kad tai genijus nors daugelis bendraamžių tikrai tiek nemoka. O tai yra tik dėl to, kad tėvai tingi užsiimti su vaiku ir pvz kas dieną mokinti. jai patinka skaičiuoti net pati to prašo bet taip pat patinka puoštis ir žaisti su poniais ir princesėm manau iki 5 metų tikrai išmoksim skaityti bei skaičiuoti sudėtingiau tačiau bijau, kad mokykloje jei nebus atskiro darbo su ja - ji tiesiog supanašės su savo lygio vaikais jei praras tą žingeidumą. Mano teorija yra tokia, kad visi vaikai gimsta vienodi, o juos sugadina tėvai
kiesza 2013-04-29 21:16
Tikrai nėra kuo didžiuotis jai baigei mokyklą nesimokydamas.. Tai supratau po mokyklos baigimo
kafkasque 2013-04-30 04:01
IQ susideda is dvieju tipu: solid ir liquid viena galima pagerinti treniruojant, kitas islieka visa gyvenima
tr3nktas 2013-05-08 02:12
Pasidomek socialiniais mokslais. Jeigu studijuoti nori kazka konkretaus ir iki paciu specifiku(terminu kalimas) tai butu prastas patarimas. Bet sprendziant is to, kad tau patinka viskas, socialiniai mokslai (filosofija asmeniskai priskirciau tik patiems pagrindams, kaip ir matematika, bet pradeti nuo filosofijos nera blogai) tau gali padeti gan greitai praplesti bendra akirati, apjungiant tai ka tu jau zinai. Nuosavas verslas(kaip dabar populiaru * Entrepreneur*) - kita alternatyva, kurios as ir siekiu, turedamas labai panasia istorija i tavo. Nenoriu plestis, nes pats turetum suvokti kodel