L. Donskis apie Lietuvą, homofobiją ir tautiečių norą geriau gyventi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

arėjas 2013-05-26 23:30
Paklausius tolerastų, tai viską, kas jiems nepatogu, galima išmokti, įgyti, dirbtinai įdiegti (net lytinė tapatybė anot jų yra "dirbtinis konstruktas"), bet va orientacijos tai jau ne, čia jau įgimta "vertybė". Na jeigu orientacija tik biologijos pasekmė, tai reiktų mesti visas pajėgas ir finansus ne tariamam teisių trūkumui pašalinti, o ieškoti vaistų nuo homoseksualumo. Tik kaži kodėl, tada homoaktyvistai labiau "tolerantiškose" šalyse (nors ir Lietuvoje jau bando) vis siūlo "ieškoti savęs, bandyti, eksperimentuoti...". O kažin pagal tolerastijos ideologiją žmogžudžiais, prievartautojais, pedofilais, ekshibicionistais...tampama ar gimstama?
faktas 2013-05-27 00:16
Teko tai studijuoti. (-: Yra įvairių tyrimų. Genetikai yra nustatę genomo pažeidimų, kurie siejai su lytinės orientacijos sutrikimais. Fiziologai nustatė, kad hormonų pusiausvyros sutrikimas turi įtakos naujagimio lyt. orientacijai. Psichologijoje vyrauja tyrimai, įrodantys, kad homoseksualais gali tapti mokykloje atstumi vaikai. Prasidėjus brendimui jie bijo bet kokio asmeninio kontakto su priešinga lytimi. Dėl įvairių kitų nukrypimų, kad ir polinkio į prievartavimus, irgi yra nustatytų tiek biologinių, tiek psichologinių veiksnių. Kita vertus, tie patys psichologiniai veiksniai yra kartu ir biologiniai. Nesu tikras, ar esi girdėjęs apie epigenetinį genomo valdymą. Esmė - genai, priklausomai nuo įvairių sąlygų, pvz., aplinkos, yra chemiškai įjungiami arba išjungiami. Jei vaikui, pvz., mokykloje nesudaromos sąlygos tam tikroms su seksualine orientacija susijusioms bendravimo sąlygoms, kažkokios genomo sritys gali būti metilintos. O gal acetilintos. Aš tiek giliai nesigilinau. Bet esmė tokia, kad aplinkos sąlygos gali paveikti genomą, nepaveikiant DNR sekos, o tuo pačiu ir elgseną. Aš labai daug svarsčiau apie tokią problemą. Situacija - maniakas nežmogiškai žiauriai išžudė daugybę žmonių, dar krūvelę išprievartavo ir pan. Tas maniakas vaikystėje buvo patyręs siaubingas gyvenimo sąlygas namuose arba mokykloje (maniakų atveju, taip būna labai dažnai). Taigi kas iš tikrųjų nužudė ir išprievartavo visus tuos žmones? P.s., jei realybėj pavadintum mane tolerastu, tektų atsidėti keletą algų nosies operacijai. Nepakenčiu, kai mane kažkas diskriminuoja dėl to, kad aš kažko nediskriminuoju. (-:
Pumper 2013-05-27 08:19
Niekam nekenkia ta "liga", todėl ir kažkokių vaistų nereikia ieškoti. Iš kitos pusės, kai kurie mano, kad raudoni plaukai - liga. Ar tai reiškia, kad ryžus reikia gydyti? Beje, kas dėl gėjų auginančių vaikus. JAV naujas tyrimas parodė, kad daugiausia vaikus auginančių gėjų/lezbiečių (savus vaikus) yra vienoj ir homofobiškiausių valstijų Misisipėj. Kaip čia taip yra, arėjau? http://www.huffingtonpost.com/2013/05/2 ... 14969.html Priežastis labai paprasta. Masinė homofobija priverčia gėjus eiti į "tradicines" santuokas. Ten jie susilaukia vaikų, bet galiausiai nebegali apsimetinėti ir "išeina iš spintos" jau turėdami vaikų. Tada pradeda "gėjiškus" santykius ir su savo naujais partneriai augina vaikus. Tai va, arėjau, išvada paprasta: kuo didesnis homofobas būsi, tuo daugiau gėjai vaikų turės ir jų "teises pažeis".
Hmz 2013-05-27 09:59
?) O jei kažkas kitas nelaiko šių dalykų vertybėmis - ar tau labai dėl to širdį skauda? Pats pradedi jomis abejoti?
vvv2 2013-05-27 10:38
- Diskusija vyksta su "babalais". Vabalų kolonijoje gimdymu užsiima motinėlė, o kiti visi yra gėjai, tik kvailiai gali vabalams gėjams siūlyti motinėlės rolę..
Niemand 2013-05-27 14:23
1. Lytinė tapatybė yra elgsenos modelis. Lytinė orientacija - emocijų visuma. Elgsenos modelį galima pasirinkti sąmoningai, net jei tau tas nepatinka. Homoseksualus asmuo gali elgtis kaip heteroseksualus, bet jo emocijų tas nepakeis ir komforto tokia elgsena vargiai ar suteiks. Demokratinės valstybės tikslas, užtikrinti individams galimybę siekti laimės bet kuriuo jiems patiems priimtinu būdu. Šiame kontekste su lytimi susiję stereotipai (elgsenos modeliai, kuriuos visuomenė laiko "teisingais") užkerta kelią kitokius potraukius turintiems asmenims būti savimi, taigi yra šalintinas reiškinys. 2. Koks skirtumas, ar orientacija įgimta, ar įgyta? Nuo to ji nepasidaro nenormali, tam tikra prasme net priešingai.
mykolas 2013-05-27 14:52
O čia įdomus palyginimas su vabzdžiais. Pas bites motinėlės darbas tik padėt kiaušinius, o jaunikliais rūpinasi belytės darbininkės.
Anonymous 2013-06-01 18:49
Na va, Vilniuje jau gėda mamą vadinti mama. Seksualiai nepatenkintų gynėjai savo pasiekė
Arthuras 2013-06-01 20:04
Man šitas irgi įstrigo. Tėvas I ir Tėvas II... Tai kažin, rytoj Tėvo I, ar Tėvo II diena?
Anonymous 2013-06-01 20:25
Na, tėvo diena gal dar praslys, bet motinos dienos gynėjai nepakęs. Taupysim ir kovo 8 ant tulpių...
Pumper 2013-06-01 20:28
O kodėl per motinos dieną tada nekyla šumas dėl to, kad tėvas ir motina vadinami tėvais, o ne motinais ar dar kaip? Tas Tėvas1 Tėvas2 man panašiau į patėvių ir pamočių išsidirbinėjimus, kurie nenori būti vadinami svetimų vaikų tėvu ar motina. Kad tai būtų susiję su gėjais, visų pirma reikėtų gėjų partnerysčių/santuokų ir įsivaikinimų.
Arthuras 2013-06-01 20:35
Pačios tendencijos yra absurdiškos ir nesvarbu, dėl ko. Yra tėvas ir yra mama. Viskas, taškas. Visa kita yra absoliučiai nenatūralu, dirbtina.
kionig 2013-06-01 20:41
Pala, dar neskubėk dėti taškų, nes nelabai matyti pagrindimo ir pagrįstumo, jog viskas "nenutaralu", o tai kas yra naturalu?
Arthuras 2013-06-01 20:44
Tas kas natūraliai gamtoje vyksta. Negirdėjau, kad du vyr. arba mot. lyties gyvūnai augintų atžalas. Neesmė, net nesivelsiu į diskusijas - turiu savo nuomonę ir prie jos pasiliksiu.
Pumper 2013-06-01 20:45
Kaip tai nesvarbu, jei iš oro iškart gėjai kalti tampa?
Pumper 2013-06-01 20:45
Įteisinam poligamiją - gi natūralu (gėjai ne iš mėgintuvėlių dygsta). Išvis čia tos kalbos apie natūralumus ne į temą. Yra paprastos žmogaus laisvės elgtis kaip nori nepažeisdamas kito žmogaus laisvių ir viskas.
Arthuras 2013-06-01 20:49
Mhm, matai, su tomis "kito žmogaus laisvėmis" yra labai, labai slidu ir subjektyvu.
kionig 2013-06-01 20:52
.
Arthuras 2013-06-01 21:03
Man atrodo, mokslas, medicina taip pat kitaip žiūrėtų į homoseksualumą, jei jo gamtoje visur kitur nepasitaikytų. Tai viena. Antra, deja deja, mes esame tie patys gyvūnai, kaip ir visi kiti likę Žemėje. Kad ir kaip ten bebūtų, nuo šito fakto nepabėgsi. Todėl man atrodo absoliučiai normalu bent iš dalies lyginti žmogaus elgesį su tuo, kaip elgiasi kiti gyvūnai ir pagal tai, bent iš dalies vertinti.
kionig 2013-06-01 21:27
Tai aš ir neneigiu, kad mes esame gyvūnai, bet kai kurie ir verti vadintis tik gyvūnais, bet ne žmonėmis. Tai nėra normalu lyginti, žmogaus elgesys yra paremtas emocijomis, o ne logika ir racionalumu. Taigi, reikėtų vengti loginių klaidų.