Verslininkas: turime didžiuotis, kad taip emigruojame

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-06-05 15:14
Nuvažiuoja į kitas šalis, ir pagrindinis tikslas užsikelti ant kitos šalies išlaikymo sistemos - tikrai verta didžiuotis
Benediktas 2013-06-05 15:14
Iš dalies taip. Iš kitos pusės - negerai. Bet gal laikui bėgant emigracija pasitarnaus tik į gerą. Sutikite - dalis grįžusių žmonių atsiveš ir žinių, kurių seminaruose neišmoks, taip pat ir pinigų. O lietuvai kaip tik išsivadavus iš SSRS jungo kaip tik ir trūko žinių, kaip dirbama išsivysčiusiose šalyse, kuriose jau seniai laisva rinka, demokratija, stiprios profesinės sąjungos, marketingas, darbo etika, tvarka, technologijos - daug būtų galima vardinti.
Arthuras 2013-06-05 15:24
Kitos išeities nėra, tai kaip ir tuščia diskusija. Aš irgi linkęs daugiau įžvelgti gero, nei blogo emigracijoje. Aišku, nekalbant apie tuos, kurie ten gyvena iš pašalpų, bet ir tai, Lietuvos atžvilgiu - tai yra geriau.
Shinigami 2013-06-05 15:27
Gal Lietuva ir ištrūko iš SSRS valdžios, bet ne iš SSRS pasaulėžiūros. Vis dar daugelis galvoja, kad juos turi išlaikyti valstybė ir kad viskas kas yra Lietuvoje yra išskirtinė valstybės nuosavybė. Todėl jei emigrantai ir griž į Lietuvą, jie greitai bus nubuožinti kaip ir SSRS laikais.
kionig 2013-06-05 15:30
Na kaip čia pasakius, žiūrint kaip tas gerumas bus matuojamas. Grįžtančiųjų procentas labai mažas nei išvažiuojančiųjų. Bet tendencija, kad vis daugiau išvažiuos net nemažėja. Nemažėja tendencija, kad vis ten daugiau ir pasiliks. Su tomis parsivežtomis žiniomis irgi sunkus dalykas. Parsivežt, tai parsivežtų, bet jų taikyti nebus kur, agrarinėje šalyje. O, parsivežtų nebent tik tuo atveju, jei sąlygos nebūtų blogesnės nei ten. Emigrantų pinigai nemaišo, bet ir tai tik dėl to, kad likę senosios kartos tėvai. Artimiausiu dešimčiu, teks galvoti kaip emigravusius pakeisti imigravusiais.
Benediktas 2013-06-05 15:30
Bet jei neišvažiuotų, tai ta pasaulėžiūra išvis lėtai kistų
Simplicity 2013-06-05 17:01
Ir iš kur jūs traukiat tas pasakas apie pieno upes užsienyje... Visas pašalpas reikia užsidirbti ir aš nematau nieko blogo, kad tautiečiai ta pašalpų sistema naudojasi. Kuo iš pašalpų gyvenantis lietuvis yra blogesnis už pašalpinį airį ar anglą? Kodėl jis turėtų atsisakyti tų pinigų, kurie jam priklauso pagal galiojančius įstatymus? Tam, kad gautum viską už dyką ir neįdėjęs nei trupučio pastangų, turi gauti būti ne ES pilietis ir turėti pabėgėlio statusą. Žinoma, prieš tai tektų pagyventi uždarytam imigracijos centre (kaip kokioj Pabradėj). Dabar apie straipsnį. Emigracija yra realus blogis ir tai jums patvirtins visi, kas bent kiek orientuojasi į vidaus vartojimą. Gal gyvenant kokiam Vilniuje tos emigracijos nesijaučia, bet mažesni miestai (Šiauliai, Panevėžys) nuo jos jau gan stipriai nukraujavo. Jau net nekalbu apie rajonus kur jaunimo išvis neliko, nes verslai nerasdami darbuotojų keliasi į didmiesčius. Su laiku emigracijos sukeliamos problemos tik aštrės ir jokie imigrantai čia nepadės, nes jiems tokioj Lietuvoj net neapsimoka užsibūti, kai norvegai, vokiečiai ar danai siūlo 2-3 kartus didesnius pinigus. Emigracijos pateisinimas— saves apgaudinėjimas.
Arthuras 2013-06-05 17:25
Negi taip sunku suprasti, kad šiuo metu, kitokios išeities NĖRA. Realiai, išvažiuojančius galima skirstyti į dvi grupes - labai protingus, ir niekam tikusius. Labai protingi neranda darbo, nes nėra tokios srities veiklų Lietuvoje, niekam tikę neranda, nes nieko nesugeba. Girdėjau tokio vyruko pokalbį telefonu: "Ai, na*ui, važiuosiu į užsienį, bl*t, ten gal, bl*t ką nors rasiu, š*das čia bl*t". Ir visas pokalbis panašaus lygio. Į sakinį - po 3 keiksmažodžius. Tai ir gerai, kad išvažiuos...
vardasas 2013-06-05 17:32
manau is valdzios puses ir mokesciu moketoju puses emigrantai yra ir turi buti super gerai nes emigruoja daugiausiai lietuvoje sunkiai besiverciantys ar isvis bedarbiai, tad tokiems tektu moketi pasalpas, kompensacijas, gyditi ir dar visa kita mesla jiems duoti, manau emigruoja didzioji dalis problemos aisku emigruoja ir sy ta mokantys ar mete darbus siek tiek naudingi ir iseje ieskot lengvesnios duonos bet tai yra labai maza dalis emigravusiu zmoniu. gryzta taipat nemazai bet laikinai, pauzimui pasventimui ar paatostogavimui ir tokie viska kompensuoja nes per menesi daznas isleidzia daugiau nei sugebetu lietuvoje uzdirbti per metus, o gryzta kas pusmeti. taigi emigravimas tai tik i gera bent kolkas kol korumpuoti dedes valdzioje sedi. p.s. tikrai neblogas technologijos.lt idejos straipsnis, kazkoks bredas, uzeini i 15min i delfi ir matai tapati
kionig 2013-06-05 17:50
Aš gi taip nesakiau. Bet truputį turėjau kitokią mintį, ne apie išprusius ir išsilavinusius. Darbui vis tiek reikės žemiausios grandies darbuotojų. Automatizuoti ir statyti robotų nelabai kas ir skubės. Mokės kaip kiniečiams po keletą dolerių per dieną, o tie dirbs, nes pas tuos dar didesnė šikna ir sąlygos kur kas blogesnės, kaip kokioje Indijoje. Va tokių darbuotojų tikrai reikės. O, kad pritrauktų investicijas ar išsilavinusius žmones, tai reikia daug ir nuosekliai dirbti teisinga linkme politikoje, bet žinant koks tas mūsų politiškumas, tą padaryti bus labai sunku. Potencialūs investuotojai gal ir rinksis Lietuvą, bet didesnė tikimybė, kad aplenks mus.
immortallt 2013-06-05 18:01
Kionigai, atnaujink savo statistines žinias. Jei tendencija laikysis kaip pastarųjų 2 metų, tuoj daugiau grįš, nei išvažiuos. Emigracija turi savus pliusus ir savus minusus. Pliusai, kad dalbajobų didelė dalis išvažiuoja. Minusai, išvažiuoja ir tie keli procentai talentingų, bet tokie dažnai ir grįžta po to, nes jie bet kurioje šalyje prasimuša. Šiaip kai nurašot taip savo šalį, tai ir nemiela gyventi. Lietuva labai nuostabus kraštas gyventi jei lyginsite su pasauliu, o ne su keliais procentais pasaulio gyvnetojų. O tas kuris darbo nori, visad jo ras. Vienas pažįstamas aną savaitę grįžo iš Vokietijos baigęs magistrą. Turi 3 darbo pasiūlymus, reikia išsirinkti, kur nori dirbti. Baigęs makroekonomiką.
kionig 2013-06-05 18:11
Pala, pliusai, kad tie mankurtai išvažiuoja, bet jie savo nešvarius darbelius ten tęsia... Tai mums neprideda jokių pliusų. Kaip čia pasakius, protingi gal ir grįžta, bet vienetai. Dėl nostalgijos arba dėl kitų priežasčių. Tie, kurie turi šiltą vietą ten, tai čia vargiai grįžta, o jei ir grįžta, tai tik trumpam. Dažniau grįžta tie, kuriuos iš pradžių paliečia ir ten gilėjanti šikna dėl valstybės skolų. Užtenka pasiklausyti ir tų pačių emigrantų kalbų kur jie prisibuvo, ir kur jie kitąsyk važiuos.
Simplicity 2013-06-05 18:47
Kaip man patinka tas tikras, televizijos suformuotas požiūris į isvaziavusius Atseit, visi banditai, alkoholikai ir visokie kitokie asocialiai... Ar patiems negėda dėl tokio siauraprotiškumo tokiam jaunam amžiuj? Niekad nesusimąstėt, kad spauda rašo ir rodo tik tai kas generuoja didžiausius reitingus? Labai keista, kad dar nenuskambėjo (bet turbūt nuskambės), kad likę Lietuvoje yra patriotai ir Tėvynės gelbėtojai, o visi išvykę - didžiausi Lietuvos priešai Taip sakant, kurk naują Lietuvą ateities kartoms su tarybių laikų nomenklatūra visose valdiškose įstaigose Valdžiai gi taip patogu - kol lojat ant aplinkinių, nematot kaip jūsų pinigus dalinasi.
Arthuras 2013-06-05 19:03
Ne visi, bet labai daug tokių.
immortallt 2013-06-05 20:06
Statistiką norėsi - susirasi. Užuomina, oficiali Lietuvos statistika. 5LT/h nelabai kur ir bemoka, rajonuose nebent. Tavo išvardintų šalių populiacija sumoje kiek? max 3%? Tai kas skiedžia? Provincijose pas mus žmonių dar yra per didelis tankis. Lyginant su Europa berods 3x buvo didesnis tankis. Tiek kaimai išlaikyti žmonių NEGALI. O jie ten likę nuo tarybinių laikų bei žiniasklaida formuoja tokią nuomonę, kad žmonių ėjimas iš kaimo yra blogai. Anglijoje tai įvyko prieš kiek amžių? O mes tarybų sąjungoje buvome laikomi kaime. Simplicity, tikrai nesakau, kad ten tokie visi, bet sutik, kad sutikus kur nors lietuvį atvažiavusį dirbti, tai net ausys raudonuoja nuo žodyno ir niekam neprisipažinsi, kad jis iš tavo šalies, negu, kad sutiksi žmogų, kurį galėtum pristatyti savo draugų ratui su savotišku pasididžiavimu. Ir nėra užsienyje rožėmis viskas klota. Ispanijoje buvo gražus gyvenimas, koks dabar? Airija į panašią situaciją baigia įbristi. Anglija šiek tiek geriau, bet Anglija turi labai tvirtą istorinį pagrindą. Vokietija lygiai tas pats. P.Korėja - kol chebra pradėsit tiek dirbti, kiek ten žmonės dirba, ateis pasaulio pabaiga.
Arthuras 2013-06-05 20:18
O kas konkrečiai su Vokietija blogai?..
mobilunkas 2013-06-05 20:34
emigracija zemes mastu yra gerai, nes zmogus emigraves atlieka daugiau darbo, nei kad savoj saly darbo birzoj butu, bet tos salies mastu is kurios emigruojama yra blogai- tai kaip nukraujavimas po traumos. salims i kurias zmones vyksta dirbt, joms yra gerai- tu jiems padarai darba pigiau nei tektu moket savam pilieciui. Tad Airijai, Anglijai, Vokietijai si emigracija yra gerai, Lietuvai - ne, bet jei mes neleidziam kurt nauju darbo vietu, tai is principo ir gerai kad emigruojama- butu kosmaras jei Lietuvoj butu 1 mln bedarbiu
immortallt 2013-06-05 21:01
Atleisk, nepastebėjau, kad ir JAV paminėjai. Gerai, tada 9-10%. Rusijos dalis gyvena gerai ta, kuri Putinui subinę laižo. Gyvename dugne? 11% nuo paviršiaus? Aš gyvenu Lietuvoje gerai. Gyvenu iš savo lėšų, o ne tėvų. Dirbu eilinį smulkų darbelį. Yra tik vienas dalykas blogai - bambekliai. Su Vokietija viskas gerai, kaip ir su Anglija, tik atsiprašau, palyginamoji bazė... Kokios priežastys. Ar tu irgi golf'ą lygini su kokiu bugatti veyron ir nematai kodėl negerai lyginti? mobilunkas, tų bedarbių ir dabar tiek nebūtų, jei pvz visos išmokos būtų mokamos max 6mėnesius per 5 metus. Kitas dalykas, dabar ir nelegalus darbas klesti. Jei atmestume šituos ir pasižiūrėtume, kas nori realiai darbo ir iš tikrųjų jo ieško, nedarbas būtų greičiausiai 5%. Todėl esu labai už tai, kad jei nori gauti išmokas, turi atidirbti viešųjų darbų (eit tvarkyt miestą, padėti senelių ar vaikų namuose ir pan). Tada žmogus bus priverstas dirbti. Kodėl taip sakau? 3mėnesiai dedami skelbimai į visas informacijos priemones Klaipėdoje ieškant siuvėjų. Atsiliepė vos 3-4 žmonės. Tuo tarpu biržoj, neva darbo ieško, 200 siuvėjų. Kitas dalykas, jei Lietuvoje būtų 4 milijonai, tai reiktų ir daugiau žmonių aptarnauti, gamyboje ir pan.
secret 2013-06-05 21:08
as prie tos zmoniu grupes, kuri, mano jog emigracija daro daugiau zalos, nei naudos. isvaziuoja jaunimas, kuriu svietimui buvo skirti milijonai. del zemiausios darbuotoju grandies, nori nenori jis turejo gyventi ir maitintis. 40tukst vienais metais 50 tukst kitais. arti 100tukst gyventoju, kurie gere piena, valge duona ir t.t. tokiu budu "sukurdami" darbo vietas kepejams, melzejams ir t.t. ir gal net generuodami pelna imonems, nes tas papildomas 1mil duonos kepalu per metus, gali buti ir lemiamas visai kepyklai. yra ir kita zmoniu grupe, kurie deklaruoja, kad gyvena uzsienyje ir registruotus lietuvoje palieka tik vaikus ir zmonas, susitvarko popierius sildymo kompensacijoms ir panasiai, nors gyvena visi ir dirba uz vokelius. siaip kebli tema ir manau, kad vienas komentaras pildo kita ir visi turi tiesos.
Arthuras 2013-06-05 21:31
Pastarosiomis dienomis, varčiau darbo skelbimus, dairiausi kokio darbelio. Tai tik 10 proc. skelbimų nurodo atlyginimus. O jei ir nurodo, tai dažniausiai būna toks absurdiškas pasiūlymas... Garantuotai, tokie "darbdaviai" po to viešai skundžiasi, kad niekas neina dirbt. Pvz. atsiminiau - ieško tokio kaip IT administratoriaus. Prašo mokėt administruot WIN, Linux, turėt savo nuosavą automobilį, nes gali tekti išvažiuoti į užsienį, važinėt po Lietuvą. Spėk, kiek litų siūlo? 1200lt ant popieriaus. Po velnių - kas per nesąmonės? Netaikau tau asmeniškai, bet gal čia irgi ta situacija?..