Narcizų karta: jaunąją kartą apima susireikšminimo virusas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dizzee 2013-06-20 09:59
Nekas kai būni vien tokių žmonių apsuptas, jautiesi kaip atsilikėlis ir susergi depresija, kas vėliau prieina prie savižudybės. Nemėgau tokių individų jau nuo pat pirmų klasių.
jakuzza 2013-06-20 10:23
http://www.youtube.com/watch?v=WibmcsEGLKo
vvv2 2013-06-20 10:41
- o aš "nemėgstu jau nuo pirmų klasių" žmonių klasifikavimo, o po to kurios nors suklasifikuotos klasės kaltinimo. Šiuo atveju jaunimo, o seniau buvo kalti vergai, po to buvo kalti "buožės", po to kalti imperialistai, po to kalti komunistai, po to kalti žydai, po to kalti gėjai, po to kalti negrai ir galiausiai visi kalti nes per daug!
algiuz 2013-06-20 11:22
Įdomu kodėl šeimos nekūrimą psichologai vertina kaip blogą dalyką? Manau labiau išsilavinęs jaunimas supranta, kad per daug parazitų išperėta ir todėl europoj gimstamumas mažėja, kai tuo tarpu afrikose perima jų dešimtemis, nors neturi su kuo juos pamaitinti. Čia labiau common sense nei gyvenimas savo malonumui. Dėl kitko pasakyta daug tiesos, nedaug jaunimo liko, kuris vertintu vyresnių patirtį. Pats iki maždaug iki 17 toks buvau, bet persilaužiau. Kaži ar daug jaunimo tai pavyksta?
kukulis 2013-06-20 11:46
Common sense butu, jeigu butent tas afrikietis imtusi atitinkamu veiksmu, kad nepaleist dar vienos atzalos i pasauli, nes nesugebes ismaitint, islaikyt, suteikt issilavinimo ir tt. Europos situacija visiskai kitokia, nes tradicine europieciu seima yra pajegi islaikyti bent du vaikus. Priedo - vaikas augdamas civilizuotoje aplinkoje igyja butinus socialinius igudzius. Trumpai tariant - jeigu palygint statistini afrikieti ir statistini europieti, tai potencialo ateityje sukurti didesni BVP zenkliai daugiau turi europietis vaikas. Jokio common sence cia nera, nes europietis, kuris gali uzauginti socialiai atsakinga vaika, to nenori, nedaro, o afrikietis - priesingai. Replikuojant tavo antra pastraipa - tai tiesiog dar vienas, puikus narcisizmo pavyzdys - as pats toks buvau, bet dabar nesu, turbut nedaugkam taip pavyksta. Tiesiog saves paties iskelimas auksciau kitu.
vvv2 2013-06-20 11:47
susiweles 2013-06-20 12:16
Klausykit, jei straipsnyja yra šūdmaliaujama nereikia jums irgi tuo pačiu užsiiminėt.
faktas 2013-06-20 12:19
Viskas gerai su tais paaugliais. Pagyvens savarankiškai iš savo uždirbtos algos, atsikvošės...
immortallt 2013-06-20 12:41
Bėda ta, kad kalama į galvą, kad gali būti bet kuo, tereikia norėti ir pan šūdmaliavimas. Ką tai reiškia? Nieko nedaryk - sėdėk ant savo subinės ir viskas pats byrės, nes kol maži - tėvai perka viską. Net tokių atvejų žinau, kai už komunalinius skola jau 2,000, bet 7-okui perka iPhone naujausią.
MrT 2013-06-20 12:45
Straipsnis sako, jog žmogus turi daugiau rūpintis savo vidumi, nebūti susireikšminęs, bet po to peikia, jog jaunimas nemoka deramai apsirengti atitinkamoms progoms. Ką turi omeny nederamu apsirengimu? Atėjimas į išleistuves su mini-sijonu ar su paprastais džinsais? (jei žmogui vienodai, kaip jis atrodo, nemanau, jog jis yra narcizas) Kodėl žmogus vėlai arba aplamai nesukūręs šeimos yra narcizas? Gal jo tikslas yra akademinė karjera. Tokiu būdu teks daug laiko skirti mokslui ir pakeliauti iš vienos vietos į kitą. Šeima tokiu atveju būtu našta. Kaip tik atsidavimas mokslui nėra narcisizmas, nes tai yra daroma ne dėl pinigų. Ar žmonių didžiavimasis savo atžalomis nėra narcisizmas? Vaikas tampa priemone pasididžiuoti prieš kitus tėvus: "vat mano vaikas padarė tą...". Bent aš asmeniškai pastebėjau, jog suaugusiųjų temos dažnai būna apie savo vaikus ir jų pasiekimus. Gyventojų skaičius yra pakankamas ir jis vis didėja. Kodėl neturėjimas vaiko yra blogai? Visuomenei žala nėra daroma.
MantasNo 2013-06-20 13:12
Kaltinti jaunima narcisizmu, kai jis tures atiduot dabartiniu suaugusiu "nenarciziskai" isleistus paskolintus pinigus pensijoms... na, turbut, daugiau nei naivu. Beje, tokios kalbos apie nepagarbas eina jau turbut tukstancius metu Ech, tie susene krienai, nieko nebegali, tik pakalbet.
Hmz 2013-06-20 13:20
Vyresnioji karta nemokėjo socialinio draudimo įmokų, ką? Ir nevargo tą "jaunimą" augindama?
kukulis 2013-06-20 13:22
Nesigincyk su juo - juk cia tik apipelijusio spuogu maiso klyksmas "mes dar parodysim ka galim"
Klaudijus 2013-06-20 13:31
Jaunimas šitame forume nenori sutikti, kad straipsnis būtent apie juos. Pasisakymai straipsnio turinį tik pagrindžia
vvv2 2013-06-20 13:39
- visuotinis Stalinistinis visų trigubas sekimas nustatė visų pasisakiusių amžių?
kukulis 2013-06-20 14:19
Ne, tiesiog pasisakanciuju minciu eiga ir samprotavimas (labai primena smscredit reklama "populiariausias - todel geriausias") leidzia lengvai suprasti kokio amziaus komentuotojas.
AT 2013-06-20 14:46
Buvo surastas Senoves Egipto (apie 2000 metų pr. m. e.) raštas, kurio esme tokia pati kaip šio straipsnio . O šiaip tai turių dukrą kuriai 20 m. ir pažystu jos draugus. Visi paprasti, atviri ir malonus ir tikrai nesusireikšmine.
sub 2013-06-20 16:53
Man tas paauglių vadinimas narcisistais truputį juokingai skamba. Kai straipsnyje parašyta, kad išeina iš tėvų ir dar nekuria šeimos, o pradeda savo palaidą nutūsintą, gerai aprenktą, facebooke nuotraukų pridetą gyvenimą. Aš nesutikčiau. Nes pažiūrėkime į jaunimą, kuris išėjęs iš tėvų - t.y. 18-28m. jau yra vedę, turi vaikų. Tai kokia ateitis? Dažniausiai tokie pamiršta mokslus, kaip ir asmeninį gyvenimą bei savęs lavinimą, o dauguma ir prasigeria, gyvena blogai ir vaikams negali pasiūlyti tai ko reikėtu. Mano nuomone jaunimas tegul išsilaksto iki 25-30m. studijuoja, lavina save sporte, mene, savo interesuose, dalyvauja klubuose ir kitur. Kol gali tegul laksto. Kol gali jaunimas - tegul šėlioja. Subres - nutars kurti šeimas.
Swift RR 2013-06-20 21:25
Ir kas dėl to kaltas?? Pati naujoji karta? Ne manau nepažabotas kapitalizmas su savo skuržiais produktais. XXIa. suluošinta naujoji karta- didesnis nusikaltimas prieš žmoniją nei nacių ir lenino, stalino komunistų genocidas ir karai kartu sudėjus XXa. Kapitalistinė santvarka siūlo mūsų vaikams nuodus: maistas- nuodas tikrąja prasme, TV, mobilieji telefonai, planšetės, PC- bukina vaiko fantaziją ir smegenis, ir tt. ir pan. Problemų daug, bet kas baisiausia, jos ne nematomos, atvirkščiai, matomos bet ignoruojamos taip sukuriant dar daugiau problemų jaunajai ir senajai kartai.
Hmz 2013-06-20 21:34
Kapitalizmas buvo "nepažabotas" kažkur XIX-XX amžių sandūroje. Darbininkai (net ir vaikai) dirbdavo po 12 valandų per dieną, kad galėtų išmaitinti šeimą, atostogų negaudavo, darbdavys galėjo drąsiai išmesti darbininką į gatvę - ot geri laikai buvo. Bet sykį tau netinka kapitalizmas, tai ką siūlai jo vieton? Feodalizmą?