Įsigaliojo draudimas daugiabučiuose laikyti pavojingus šunis: veislių sąrašas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Niemand 2013-07-25 17:22
Teisybę rašo, mūsų karvutė (azijos aviganio ir laikos mišrūnė) savo genealoginiam medyje neturi pavojingų veislių, bet piktesnio šuns nesu sutikęs, net dresuotojai neįveikė jos charakterio. O vat šiemet per atostogas sutikau amerikietišką piktbulį (apartamentų šeimininkai laikė), tai tikrai buvo pasiryžęs mirtinai visus užlaižyti.
TOMAZZ 2013-07-25 19:28
Tai, kad dauguma atveju suo pavojingas kai savininkas pridurkas ir jokio suns negali tureti, o jeigu stablios psichikos zmogus tai ir suni sugebes uzauginti ir isdresuoti stabilu. O cia sutapimas, kad visi idiotai megsta koviniu veisliu sunis ir juos perkasi(nes kruti jauciasi) ir taip visu zmoniu poziuri i tuos sunis stipriai sugadina. Cia kaip su bmv, ne visi idiotai kurie vairuoja bmw, bet visi idiotai vairuoja bmw.
Sinz 2013-07-25 23:21
Sutinku kad agresyvumo aspektu pinčeris bus labiau agresyvus nei pitbulis bet.. Kur lyginamee šunį kuris blogiausiu atveju suplešys batus ar įkas į kulną o kur kitas šuo turi pakankamai jėgos parversti suaugusį žmogų ant žemės. Labai norėčiau gyventi idealiame pasaulyje kur išėjus į gatvė prie tavęs ramiai pritepsena stafordšyras pauosto ir nubėga savais keliais, bet dabar turime, kad tokį palaidą be antsnukio už 100 metrų pamačius nežinai ar jį dresavo profesionalas komandų klausymui ar budulis kitų gasdinimui ir puolimui. Dar blogiau kai pamatai tokį šunį vedžiojant 8metę mergaitę vos pavadėlį nulaikančia.
zaliaakis 2013-07-25 23:49
isvis dideliu sunu laikymas bute, tai pasityciojimas is pacio suns. Ten jam ne vieta ! Tik tegul nepradeda kas pasakoti, kad priglaude ir tt. Jie tokie tampa del musu kaltes... Vidutini ir dideli suni laikyti tik kas turi nuosava nama, sodyba ir ttt, kad suo galetu gyventi laukia. Pilnai uz viska turi atsakyti seimininkas ir griestai. Veisliu nesureiksminciau. Gerai isauklek, vedziok kaip pridera. Niekam problemu nekels. Pazeidejams dideles baudas, pakartotinai-viesu darbu be islygu ir augintinio konfiskavimas visam laikui. Nemalonu butu, bet taip tvarkele siokia tokia butu...
Pumper 2013-07-26 08:25
Aha. Dideliam šuniui geriau sodyboj ant 2 metrų grandinės ir 1 kv.m budoj. Durniausias pasakymas, kad dideliem šunim blogai bute gyventi - kas geriau bute su ilgais pasivaikščiojimais ar name visą gyvenimą ant grandinės ar 2x3m voljere?
zaliaakis 2013-07-26 08:42
matyt suns neturejai... Laikiau kaukaza(kol paseno savaime) laukia voljere 2x5. Kol voljera pastaciau namie laikiau, tai namai jam buvo kancia. Buvo griestai auklejemas ir gerokai svelnesnis uz visus dvarniaskas ir ttt... Ir kas sake kad laukia laikant suniui neskiriami ilgi pasivaiksciojimai ? Niekada suns nelaikyciau bute kad ir maziuko. Nes teko matyti ir is kaimynu ir tt patirties. Lauko salygos sunim geriau...
Gytixas 2013-07-26 08:53
Pietu rusijos aviganis ?? Zinoma gaila augintiniu ,kurie buvo laikomi atsakingu seimininku , bet bute koviniui suniui tikrai ne vieta . Ipatingai, kada buki seimininkai, net antsnukio nesugeba uzdeti ,pats turiu nemaza suni , bet vistiek nejauku eiti pro kovini suni vedziojanti zmogu . Kas baisiausia ,kad pasitaiko atveju ,kada vaikai vedzioja uz save 2x didesni suni. Jeigu kalbant apei kovinius ,tai kas per idiotas galetu ji pririses ar garde laikyt ? Beje ,tikrai ne visi dideli sunys soduose ar namu kiemuose buna priristi . Daugelis zmoniu sugeba tvora apsitverti visa savo sklypa ir tada suniukas gali lakstyti "laisvas" ,bei miegoti name. Ir gerai isdresyruotas suo ,pats neina uz sklypo ribu .
immortallt 2013-07-26 10:53
Kam auginti kovinės veislės šunį, kai labai platus pasirinkimas taikių? Tai ir renkamasi dažnai dėl to, kad jis turi polinkį į agresiją.
HardAxe 2013-07-26 11:08
kaimynų argentinos dogas 100 kartų taikesnis už kitų kaimynų taksą. Dabar normalūs žmonės kovinio šuns laikyti negalės, o idiotai nieko neregistruos ir vistiek augins šunis-psichopatus
immortallt 2013-07-26 11:18
Tokius idiotus dabar galėsi bausti. O kovinis šuo, ar taikus ar ne, jis gali pridaryti daug žalos, o taksas tik kojas biški apdraskyti.
Simplicity 2013-07-26 11:47
Gal kas mane apšvies kam išvis namuose reikaling koviniai šunys? Dėl saugumo ar norint kompensuot kažkokius savo nepilnavertiškumo kompleksus?
miau 2013-07-26 11:48
o kodėl "kovinius" (kurių mūsų šalyje jau praktiškai nėra, nes kovinis šuo skirtas kovai su kitais gyvūnais) visi lygina su taksais ir pudeliais? lyginkit su aviganiais, rotveileriais, bokseriais ir kitom veislėm, kurios gali padaryti tiek pat ar daugiau žalos. Uždraudus pitų tipo šunis, kai kur bulmastifai pradeda "reikštis". Keliose šalyse jau tyrė "draudžiamųjų" įstatymų veiksmingumą - neveikia pasirodo, pinigai į balą. Galima drausti ką tik nori, debilai šeimininkai kaip buvo problema, taip ir liks. Galėjo tuo pačiu kai patvirtino privalomą registraciją parengti ir objektyvius testus individualiems šunims. Vedi regint - šunį pratestuoja. Šuo rodo probleminį elgesį - iškart tam tikri suvaržymai. jei nori, testą po metų gali kartot, jei ne - vedžiok mielas visada su antsnukiu ir privalomai dresuok. o dabar pešas visi dėl kelių veislių... p.s. "koviniais" vadinami šunys dabar - kompanionai. Su jais smagu sportuoti, išdresuoti jie bus labai paklusnūs, be to, tikri veislės atstovai pasižymi dideliu nuolankumu žmogui ir noru įtikti, t.y. didesnė dalis net nesistengs žmogui "užlipti ant galvos". Nekalbu apie tuos atvejus, kai pacukai ieško kuo baisiau atrodančių šunų ir veisia visokias bėgiojančias nesąmones (va tikras, kovinių linijų pitas net nepanašus į visuomenėje susiformavusį pitbulio stereotipą - tai mažas liesas šuo, "pacas" tokio niekada nesirinktų). Tiek, kad tokiam gyvūnui reikia krūvio, tad ne sofasėdžiams lepšiams jie. panašų klausimą "kodėl rinkais tokią veislę" galima užduoti medžioklinių veislių šunų savininkams, nes medžiokliniai šunys nebuvo veisti taikiam sportui, ir net jų paruošimo būdai neretai paprastam miesčioniui gali pasirodyti tokie pat kraupūs kaip ir šunų kovos. Kažkada (prieš 100 metų) šiaurės šunys negarsėjo kaip malonūs ir žavūs gyviai kaip šiomis dienomis, kai kuriose šiaurės srityse žmonės laukan eidavo su lazdomis ir rimbais, nes vasarą tokius šunis paleisdavo lakstyti palaidus, jie puldavo žmones, juos draskydavo ir ėsdavo - tik dabar istorijose to neperskaitysite, čia juk "tamsi praeitis". Arba tarnybiniai šunys, kaip vokiečių aviganiai - jie nebuvo skirti drugeliams vaikyt, veisiant juos turėjo aiškų tikslą, ir dabar dalis linijų atrenkama pagal agresiją (dalis - pagal "grobio variklį") - ir dirbama su jais remiantis ta agresija. Bokseriai ir buldogai kilę iš tų pačių kovinių buldogų, kurie tapo pitbulių protėviais ir kurie turėdavo kuo ilgiau išsilaikyti įsikandę į auką. Kodėl paprasti žmonės perka tokius šunis? Ne mūsų reikalas, ką mėgsta kiti ir kodėl renkasi vienus ar kitus dalykus.
Niemand 2013-07-26 11:52
Pagal žalos mastą azijatas arba senbernaras iš principo gali padaryti kur kas daugiau žalos nei pitbulis, bet nė vienas iš jų nėra nei pavojingas, nei kovinis. Šunys-psichopatai toli gražu ne visada koreliuoja su idiotais šeimininkais. Maniškė psichopatė, nors jos agresiją visada bandėm slopinti ir dresuoti bandė vienas geriausių Vilniaus dresuotojų be didelės sėkmės, sakė tikriausiai todėl, kad albinosė, visko bijo ir todėl visus puola. Be antsnukio nė žingsnio. O su antsnukiu prie geriausių norų nieko nesužalos. Nežudysi gi dėl įgimto charakterio.
Niemand 2013-07-26 12:01
Mano nuomone, šunys, kurie pagal kompleksiją gali rimtai įkasti, o ne apibraižyti, viešose erdvėse visada privalo būti su antsnukiu nepriklausomai nuo charakterio. Ir ne tik dėl žmonių, o ir dėl kitų šunų. Šunys nepriklausomai nuo charakterio tarpusavyje daugiau mažiau pjaunasi, ypač kalės, toks jų įgimtas metodas hierarchiją gaujoje aiškintis ir teritoriją dalintis. Jei vienas šuo su antstnukiu, o kitas be - gali blogai baigtis. O bus abu su antsnukiais ir viskas apsiribos "boksu".
Niemand 2013-07-26 12:06
Nebūna taisyklių be išimčių. Aš pats buvau prieš dėl tų pačių motyvų, kai žmona sugalvojo didelį šunį įsigyti. Bet taip jau gavosi, kad mūsiškė nuo pat mažumės absoliuti tinginė: grybaujant pirma pradeda reikšti pretenzijas, gamtoje pirma eina į palapinę miegoti. Po dviejų savaičių atostogų su manim kaimo turizme, mėnesį ant sofutės guli ir net į lauką tingi eiti.
miau 2013-07-26 12:07
mano šuo visada su antsnukiu.. jis labai mielo švelnaus charakterio, bet... jis nėra aukščiau už žmogų. Ne visi privalo mylėti mano gyvūną (kaip ir aš neprivalau mėgti visus žmones) ar nebijoti šunų. Tad viešoj erdvėj jis visada su trumpu pavadžiu, antsnukiu, dar amunicija papildoma maišeliais. Ir ramu. bet... nedaug tokių variantų matau. Daugumai stipriai nusispjaut į aplinkinius, ir... į save
miau 2013-07-26 12:09
labai dažnai dideli šunys bute "jaučiami" mažiau negu maži, mazgiai būna strakalai makalai... Kasdien dar pasportuojant bent valandą, didelis šuo visiškai nesijaus. Be to, net sodyboj palaidą laikomą šunį reikia kasdien vedžiot...
sloggi 2013-07-26 17:59
Zinai sena posaki ir suo kariamas pripranta. Net tigrus/liutus sugeba moraliskai palauzti ir jie tampa kaip mazi kaciukai. Tad manau ir suo susitaiko su ta dalia, tampa tingus jai su juo nera uzsiemama nuo mazumes. Yra tik keletas sunu veisliu vadinamu "couch potato"
miau 2013-07-26 18:51
jei gauna pakankamai krūvio, šuniui jokio skirtumo, ar bute gyvent, ar po obelim snaust, daug kas rimtesnius darbinius šunis iki veiklos ir mažuose narvuose laiko. Dargi kartu su žmogum gyvenantys šunys šiek tiek protingesni (socialesni) būna, nes su žmogum praleidžia daugiau laiko. Aš kaip tik labiau už šunis butuose, nes kiek mačiau gyvų pavyzdžių... dauguma probleminių būtent ir yra voljeriniai ar pririšti "ant grandinės". o su dalia šunys nesusitaiko - jei veiklos per mažai jie niokoja namus ir darosi neurotiški (arba, kei laikomi lauke, bėgioja voljere pirmyn - atgal, vaikosi uodegą, nuolat loja). Tad norint to išvengti reikalingas krūvis... ratas užsidaro jei su šunimi nenori dirbt, pirk žiurkėną.