Vagys grąžino kompiuterius, kai sužinojo, iš ko juos pavogė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vvv2 2013-08-16 13:31
Simplicity 2013-08-16 13:46
Immortallt, Vakarų Europoje ir JAV (taip vadinamame civilizuotame pasaulyje) yra minimumas, stiprios profsąjungos arba ir viena, ir kita. Parodyk man bent vieną išsivysčiusią šalį kur atlyginimo dydis yra grynai tik darbdavio ir darbuotojo reikalas Tau, didžiam Vakarų kapitalizmo ekspertui, bus sunku patikėti, tačiau užsieniuose profsąjungos rūpinasi net ir ne nariais. Viskas tik tam, kad jų nariams netektų nusipiginti iki rumunų lygio. Yra reali teisinė bazė, teismų praktika ir visa kita kas užtikrina, kad darbuotojai nebūtų išnaudojami. Kaip bebūtų, darbdavys visada yra dominuojanti pusė dvišaliuose darbo santykiuose, todėl labiau ginamos darbuotojo teisės. Tam, kad būtų paprasčiau suprasti, galima iliustruoti kad ir tokiu pavyzdžiu: Žmogui reikia darbo, tačiau darbdavys nenusiteikęs mokėti daugiau nei ryžių sauja. Žmogus laužytis gali tol, kol realiai alkis neprispaus ir bus tik du pasirinkimai: mirti iš alkio arba dirbti tik už maistą. Lietuvoje viršvalandžiai yra bausmė, nes dažniausiai už juos niekas nemoka. Visokios parduotuvės dar ir revizijas susigalvoja, kur darbuotojai iki iš naktų savo laisvu laiku ir už dyką parduotuvės turtą skaičiuoja. Pats turėjau progos padirbėt tiek paprastus darbus, tiek ir vadovo kėdėj pasėdėt, todėl puikiai žinau kas ir kaip. Airijoj viršvalandžius žmonės su džiaugsmu dirba, nes už juos moka 1,5-2x didesniu tarifu. p.s. Apie piktąjį Vakarų kapitalizmą net nepradėk, nes varai taip pro šalį, kad net graudu. Socializmo vakarietiškame kapitalizme tiek, kad lietuviškam kapitalizmui reikėtų slėptis po pernykščiais lapais. p.p.s. Kai žmonės kalba apie subsidijuojamą verslą, tai dažniausiai galvoje turi už MMA dirbančius ir įvairias kompensacijas gaunančius varguolius.
- 2013-08-16 14:00
Immortallt - ir vėl neteisingai. Kinijoje apskritai nėra socialinių paramų, arba jų nebuvo iki dabar. Tad smulkus ir grašius mokantis verslas buvo ir yra didelis pliusas, nes vietoj nieko gauni kažką. Lietuvoje - koks tikslas šelpti verslą ant bakroto ribos, kuris nesugeba įsitvirtinti tiek, kad imtų generuoti normalias pajamas, ir taip jau 10 metų iš eilės? Lietuvoje čia didelė problema.
immortallt 2013-08-16 14:27
Deja ne visose salyse tera minimumas, toje pacioje JAV tii keliose srityse minimumas nustatytas. Kas del profsajungu, jos yra gerai, tol kol neprasideda nesamones, kaip pvz Graikija, jei nori dirbti furistu, turi priklausyti profsajungai. Jei nori priklausyti profsajungai, turi buti graikas ir pries tai pradet moket narystes mokesti ir issikovoje buvo iki tiek, kad net neleistu kitu saliu vezeju kompanijoms dirbti Graikijoje, nors rinka neva atvira ir bendra. Taip nukencia kitu saliu pilieciai bei tos salies vwrtotojai, nes jie stipriai permoka, kencia stipriai eksportas ir gamybines imones. Kitas pavyzdys JAV, kur mokytoju profsajungos senais laikais iskovojo, kad mokytojai negaletu but atleisti (valstybinese mokyklose). Kas is to gavos? Mokytojai gali smaukytis pries klase, gaus bauda uz viesosios tvarkos pazeidima, bet nebus atleisti is darbo. Jie pamoku netu gali ir.miegot ar filmus ziuret - per visa JAV per metus sugebama atleisti tik kelis mokytojus. Is to gavos, kad viesas mokslas yra tas pats kas vaikus vest mokytis i kalejima. Apie tokias absoliutaus gerio profsajungas kalbat? O ir siaip vakaru pasaulyje profsajungos jau byra Kaip darbuotojui reikia darbo, taip darbdaviams reikia darbuotoju. Kiekvienaa diena su paisvais pajegumais kainuoja. Bet jei uz grasius norinciu dirbti eile, tai ir mokes grasius. Kodel turetu moket daugiau, jau 4 karta klausiu, bet vis neatsakai. Jei ir dabar neatsakysi, daugiau algos dydzio klausimu nediskutuosiu, nes atsakymas, reikia, kad gali, tai ne attsakymas. Tai gerai, nera MMA mokancio verslo, nera ir tu darbo vietu, dar imkime, kad neva net 200k gauna minimuma, nors realiau 20k, nes net klaipedoje kasininkes gauna gerokai daugiau nei MMA. Kas tada? Tada mokamos tos pacios ismokos ir dar daugiau bei dar maziau sumokama mokesciu, o zmones gyvena skurdziau? Situacija pagerejo? Ai tiesa, dar bendras altu vidurkis kristu, tai apart specialistai, kiti ir turintys geriau apmokamus darbus pradetu gyventi prasciau. Nu tobula. Bankrutuojancio verslo subsidijavimas nieko bendra neturi su kapitalizmu. Dar toliau, jei tu kalbi apir soc ismokas, tai ne jokia subsidija verslui, nes uz tai mokami pinigai SODRAi. Dar toliau, net jei sodros nebutu ir mokesciai nesumazetu, algos nesikeistu. Kinijoje ir nesakiau, kad yra socialine apsauga. Va pats sutinki, kad geriau gauti bent grasius, nei nieko, o pas mus neva bent grasius prisideti, tai jau negerai.
vvv2 2013-08-16 14:41
Simplicity 2013-08-16 14:51
http://www.joe-ks.com/archives_dec2011/ ... ndPoor.htm
immortallt 2013-08-16 15:34
Vvv2, tu moki kirpejui 2x daugiau nei praso? Tai tu toks pat gobsus, kaip ir verslas. Nebuk veidmainiu. Beje, kaip jau daug kartu sakiau, as samdomas darbuotojas.
vvv2 2013-08-16 15:39
mykolas 2013-08-16 15:50
Taip sprendė kapitalistai 19-a amžiuje, kai fabriko darbininko gyvenimo maksimali trukmė buvo 40 metų. Nereik pamiršt, kad darbo našumas nuo tada ženkliai išaugo, o atlyginimas proporcijoje nuo našumo gerokai atsiliko.
immortallt 2013-08-16 16:08
Tai cia tavo psichol8gines problemos, kad nesugebi uz savo padaryta darba priimti atlygio, kaip ir pasiulius valgyt sveciui, jis lauzos nors ir alkanas ir laukia, kol pasiulys trecia karta. Mykolai, atlyginimas atsiliko, tu idiotas ar siaip protiniu problemu turi? Pvz pataloginis fantazuotojas. O del mazu algu tada, tai ir leme rinkos, kad I viena vieta buvo 100 darbuotoju. Velgi, taip ir neatsakot, ar kirpejui mokat du kartus daugiau nei jis papraso?
- 2013-08-16 16:12
O darbuotojui mokama tiek, kiek jis paprašo?
vvv2 2013-08-16 16:18
Simplicity 2013-08-16 16:36
Kartais užtenka kolektyviai pabambėti ir žiūrėk, atlyginimas visiems pakyla 1-2%. Kartais ir bambėt nereikia— patys susipranta keliais procentais paaugusią infliaciją kompensuot
immortallt 2013-08-16 21:10
Tiek kiek praso... nu ateisit I kirpykla, paprasys 500litu ir mokesit? Taip ir neatsaket ar mokesite daugiau kirpejai, nei jinai paprasys. O kas del algos nustatymo, kiekvienoje salyje kultura skirtinga. JAV jei kam pasakysi, kiek uzdirbi, gali prarasti darba.
vvv2 2013-08-19 11:21
immortallt 2013-08-19 12:00
vvv2, na man teko nagrinėtis poros kompanijų darbo sutartis. Buvo griežtas punktas su numatytomis sankcijomis už algos atskleidimą
vvv2 2013-08-19 12:21
- Tikrai yra tokių kompanijų, kuriose reikalaujama n metų neskelbti absoliučiai jokių duomenų iš kompanijos veiklos, bet mes kalbame ne apie tokias?
Simplicity 2013-08-19 12:26
Labai jau nevykęs pavyzdys su kirpykla,— eidamas į kirpyklą tu jau žinai kiek tau teks susimokėti už paslaugą. Lietuvoje, labai dažnai, net eidamas į pokalbį dėl darbo, tu dar nežinai kokio atlyginimo gali tikėtis. Pats turėjau kelis pokalbius, kai sugaišęs laiką sužinai, kad darbdavys orientuojasi į „trečio kurso studentus“ ir nėra nusiteikęs mokėti daugiau, nei 1200 litų ant popieriaus. (7 metų senumo įvykiai). p.s. Ne visi verslai rankines siuva, ir ne visose įmonėse dirba 5 darbuotojai, todėl pakentėti savaitę ar dvi be vieno darbuotojo yra visai realu. Turint keliolikos procentų nedarbo lygį yra visai tikėtina, kad atsiras darbuotojas ir už mažesnį atlyginimą. Gi pasakymas „Jei nenori dirbti už tiek, tai eik lauk— už durų dešimt bedarbių eilėj į tavo vietą stovi“ ne iš niekur atsirado. p.p.s. Aš galiu norėti 2000 atlyginimo, bet tu tesiūlai tik 1000. Galiu atsisakyti, tačiau kas mokės įmokas bankui ir už vaikų darželį? (Taip ir gaunasi, kad esi pats kaltas jog už mažai dirbi. Darbdavys gi neverčia taip nusipiginti, ir susidariusia situacija jis tikrai nesinaudoja.)
immortallt 2013-08-19 14:03
Jei neturi drąsos tiesiai šviesiai paklausti, kas kaltas? Palyginimas blogas su kirpėju? Nu žinai tokiu atveju tik 2+2 nėra lygu 2*2, nes ten sudėtis, o čia daugyba. Esmė ta pati, jei rinkos kaina 50 litų, o paprašys 500, pasiųsi ant trijų raidžių. Taip ir su atlyginimais, jei alga 2,000, o tu norėsi 4,000, tai ir eik ant trijų raidžių. Nepadės nei minimumo kėlimas, nei dar kokia fantazija. O kas dėl algų nežinojimo, kai sukies savo srityje ir jei nežinai vidutinės algos, na tada "shame on you".